• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    NJAL
    NJAL --- ---
    Nicmene musim rici, ze jedna z nejlepsich metod, jak pobrat cinnost palnych zbrani jsou slow mo videa na youtube. Tam byva nadherne videt, jak se odemykaji zavery treba u pistoli poklesem komory a jak zaver krmi naboje do hlavne.
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    DATEL: Pokud jsi úplně nepolíbený a nezasvěcený, doporučuju do začátku tuto knížku, má sice širší záběr než jen ruční zbraně, ale jsou tam stručná a srozumitelná schémata a popis funkcí základních systému střelných a palných zbraní. Stojí cca 300 kč.


    Podrobnější pohled na pistole a revolvery poskytuje taky tahle knížka

    REVOLVERY & PISTOLE | Naše vojsko
    https://www.nasevojsko.eu/nasevojsko/eshop/0/0/5/4813-REVOLVERY-PISTOLE

    ZEPHEER
    ZEPHEER --- ---
    Hra World of guns.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    DATEL: Nejsou to knížky, ale na Yutube pár zajímavých věcí je.
    DATEL
    DATEL --- ---
    Čirou náhodou, víte někdo o nějaké dostupné literatuře (koupě, knihovna v Praze), počítám asi skripta / učebnice, ze kterých bych pochopil kontrukci moderních zbraní (pistole, revolvery, opakovací i samonabíjecí pušky) - těžká podmínka je, aby to bylo česky, z angličtiny se mi to chroupat nechce :D Rád bych se se zbraněmi seznámil i z kontrukčního hlediska, abych věděl, co je tam vlastně za součástky a jak to funguje. Zbrojaře dělat nechci, tak mi to stačí i nějak laicky :) Dík za případné tipy.
    STENNY
    STENNY --- ---
    SHADDIE: Viz oblíbené "pouhé zbití" používané i v případě penalt do hlavy.
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    MAR_TINA: možný to je, ale bohužel se tato argumentace objevuje i v případech oprávněné NO.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SHADDIE: a nevytáhla se tahle argumentace zraněními tentokrát kvůli tomu, že fotky jakéhosi poranění použil obžalovaný na svoji obhajobu?

    Jinak s tebou souhlasím, chci mít právo střílet dříve, než budu polomrtvá.
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    KASUMI: K tomu v komentářích někdo psal

    "Absolutně nesouhlasím s argumenty typu "zranění střelce nebyla zas tak moc vážná a mohl si je způsobit i jinak". Člověk musí mít právo bránit se se zbraní dříve, než utrží nějaká zranění. Pokud na mě dvoumetrový 150kilový chlap vytáhne třeba železnou tyč, tak prostě budu střílet, jakmile se ke mně přiblíží. Nebudu čekat, až mě potřetí přetáhne přes hlavu, abych si řekl, že už jako bych to mohl na nutnou obranu ukecat. Nutná obrana není jen to, že vystřelím až jsem polomrtvý, ale i to, že odvrátím zjevně hrozící útok. Ale jak říkám, neřeším tento konkrétní případ, jen mi vadí, že se vyzdvihuje zrovna argumentace o tom, jak moc byl střelec zraněný."
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    KASUMI: jo, to bohužel je, vo tom žádná.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    SHADDIE: Jasny

    Jenom jsem z toho nabyla dojmu, ze je to takovy oblibeny argument
    AMANT
    AMANT --- ---
    CERMI_FOX: to nevi poradne ani on, co se tam stalo..
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    CERMI_FOX: Jako držitel ZP by měl vědět, že střelbu měl nahlásit (pomohlo by to i když byl vožralej) a vyčkat příjezdu PČR. I kdyby to NO byla, tak to že utekl a ještě se snažil dokurvit kvér, aby nebyl poznat (což se zcela vymyká logice, když ji měl přihlášenou), tak by mu to bylo k tíži.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    KASUMI: podle článku ale nebyly moc důkazy pro to, že tam nějaká hrozba byla. Těžko říct z dostupných informací
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    NECROMAN: jo, a to taky.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    SHADDIE: mimo to se vracel domů hodně pod vlivem alkoholu, což také neni zrovna zodpovědné chování.
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    NECROMAN:
    KASUMI:
    ten člověk zřejmě není úplně inteligentní, pominu to, co se doopravdy stalo, i ale kdyby to nakrásně byla ukázková NO, tak to, že utekl, nenahlásil střelbu, pokoušel se registrovanou zbraň stopit (i když musel moc dobře vědět, že je v registru a že PČR ví, že je na něj psaná) nesvědčí o čistým svědomí a přílišné inteligenci. Kromě toho, od balistika z kriminálky vím, že ta Astra v 6,35 mm byla poměrně neobvyklá a registrovanejch jich je v ČR jen pár kusů, díky tomu taky na něj přišli.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    NECROMAN: O kauze nic nevim

    Ale podle me by podminkou nutne obrany nemela byt nutnost dostat na budku, ale i jen realna hrozba, ze na budku dostanu.. jen na okraj
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Žádná nutná obrana, nýbrž vražda. Za smrt v parku padl desetiletý trest - iDNES.cz
    https://praha.idnes.cz/...kavalirka-pistole-pv8-/praha-zpravy.aspx?c=A180608_091909_praha-zpravy_nuc
    DATEL
    DATEL --- ---
    ELECTRICKOTA: hmm, tak toho rád využiju, k takovým věcem se jen tak nedostanu :) Zatím střílím něco málo přes rok z 9mm pistole, u bratrance jsem si zkusil nějakou CZ opakovací kulovnici, ale jinak nic. Letos jsem prošel večerními praktickými kurzy, LOS příprava, ale bral jsem to hlavně jako praktický výcvik mimo střelnici, kam chodím sám. Jsem hledal jestli po Praze či blízkém okolí nefunguje nějaký střelecký klub nebo něco, ne teda sportovní pro závodění, ale všechno bylo tímhle směrem. Já bych spíš potřeboval, aby na mě někdo občas kouknul a řekl, co dělám blbě :) No, třeba po vytvoření nového zákona a jestli budou "branné spolky" něco takové vznikne :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam