• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    LUCKYBSD: no nevim, to neni uplne "individualni pristup", co zoltan preferuje

    zkus honzu koreckyho - dela indivindi kurzy s pripravou na ZP a je to fajn chlap
    http://kops.cz/
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    LUCKYBSD: akorát všechny kurzy, co znám (a HT hlavně) jsou dost military, tacticool a plné "my kontraktoři v afghánu a iráku" a "uvidíš drbana a hned ho smahneš" hlášek, takže to asi nesplňuje zadání.
    DESTROYER
    DESTROYER --- ---
    IAMTHELAW: Jo, pravda, jsem to chtel k necemu prirovnat a takhle brzo po ranu mi to moc hluboce nemysli.. :)
    IAMTHELAW
    IAMTHELAW --- ---
    DESTROYER: Nemáš tak úplně pravdu, stejně jako se smí střílet od deseti tak i závodit autem můžeš mnohem dřív než dostaneš řidičák... Ale más pravdu, že pro ZOLTANa bude mnohem ekonomičtější udělat zbroják a pak jít na kurz.
    DESTROYER
    DESTROYER --- ---
    ZOLTAN: Bude potreba to otocit, prvni budes muset mit / udelat ZP. (Realne te nikdo nebude trenovat / ucit ridit sportak, kdyz jeste ani nemas ridicak)
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    ZOLTAN: udelej si zbrojak a pak zajdi na kurz treba k hardtasku, kde uci pusku jak s ARkem tak s Kosou
    ZOLTAN
    ZOLTAN --- ---
    Kam se mam jako uplny laik v Praze vydat, aby mne od piky naucili, jak s Kosou? Potrebuju uplne od zacatku. Pojmenovat kusy kveru, naucit sborku rozborku, nalit mi do hlavy vsechny potrebnosti a malickosti, co zkuseny predava nezkusenemu... Chtel bych trosku individualni - lidsky pristup. Nejsem zvedavej na namachrovane kamenne zdi, se kterymi budu mluvit jak s Terminatorem. Pratelsky lidsky pristup profesionala k dementovi, co se chce naucit strilet...
    Uz jsem z ni strilel, libi sem i, chtel bych si ji koupit, zbrojak zatim nemam. Tak idealne kdyby se to dalo zvladnout i s papirama. Ma laicka predstava je, ze bych si koupil co j vim 10 lekci ciste pro individualni pristup "tohle je kver, predavam ti zkusenosti" a nasledne se zameril na zbrojak. Je to tak realne a proveditelne?
    Predem diky za navodnou!
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    CERMI_FOX: Tyhle věci jsou dělané, aby fungovaly za sucha. Lepidlo určitě ne. Pokud máš grafitovou, nebo bronzovou vazelinu, tak nezaškodí. Olej asi jenom silikonový.(teploty). Měkká podložka(hliník, měď) také není úplně od věci.

    Ale v zásadě je vše dělané pro vojáka v poli, který má do obchodu sakra daleko a na údržbu má nevhodné podmínky. Takže nic z toho co píšu nahoře není nutnost.
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    CERMI_FOX: medenku a lisovatelna podlozka podle zavitu pripadne kontramatka jak ma miculek komp. Nevymyslej vymyslene
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    dík. Tak snad tam bude držet.
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    CERMI_FOX: Loocas na to ma super antiseize. Ustovku bych urcite nelepil, jak pise Mazda, crushwasher staci bohate.
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    CERMI_FOX: Ani jedno, za mě. Dej tam kontramatku nebo perovou podložku.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    Kdyz montuju ustovku na Arko, mam zavit promaznout clp/olejem, abych to pripadne mohl pozdeji rozebrat, nebo radsi loctite, aby se mi to nerozdelavalo samo? :)
    DESTROYER
    DESTROYER --- ---
    Zazil jsem pred casem na oddeleni ve fronte prede mnou jednoho nestastnika co se snazil zlegalizovat perkusni revolver co mu nekdo dal. Typek zrejme taky doufal, ze to bude jen nejaka formalita a byl z toho celeho celkem nestastny. (zustane to tady mesice, zaridit... dokazat... zkousky...., pak vam to dame, ale mozna take ne atd...) :(
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    BLAF: Otázka proč by to nemělo jít? Pokud máš zbroják, přineseš neregistrovaný kvér na policii, ta provede balistiku, ověří výrobní čísla, zkušební značky, případného původního majitele. Zaplatíš řekněme litr za "legalizaci" jednoho kusu a dostaneš průkaz zbraně.
    Pokud se chceš dobrovolně a legálně přihlásit ke zbrani, která není kategorie A, tak by tu měla být rozumná možnost.
    BLAF
    BLAF --- ---
    ZEPHEER: Co jsem cetl, tak to se ale tyka primarne kveru znehodnocenejch zubem casu, koroze a zizal. Imho to na zakonzervovanou funglovku z poza tramu aplikovat nepujde.
    ZEPHEER
    ZEPHEER --- ---
    Mám dojem, že se tam něco podobného zrovna řeší a to kvůli chlapům s detektory kovů. Když najdou někde zbraň, byť totálně nefunkční. Uvidíme, protože to, co se tam v této chvíli projednává, zatím není veřejně oznámeno.
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    MUADDIB: je.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    EL_CHUPAKABRA: Mohlo by být fajn, pokud by na podobnou situaci myslel Zákon o zbraních, nějaký "proces legalizace zbraně". Vzhledem k tomu, že nyní vzniká novela, možná by tam něco takové šlo přidat.
    Aktuálně se tomtu věnuje jen § 279 Nedovolené ozbrojování.
    Jak by takový proces legalizace zbraně měl podle vás fungovat, aby byl OK pro majitele i stát?
    EL_CHUPAKABRA
    EL_CHUPAKABRA --- ---
    MAZDA: Mě šlo právě o to, jestli na to existuje nějakej standartní proces, nebo je to prostě los podle toho jak se orgán vyspal :)

    Ptal jsem se částečně proto, že na fb(jo, vim že mě to nemá překvapovat) všichni distimguovaný střelci paní hodnotěj jako největší krávu světa. Což mi přijde naprosto mimo mísu. Neříkám, že mi není líto, že jí někdo neporadil a ty kvéry neamnestoval a místo toho to schramstnul stát.
    Nicméně všichni svorně tvrdili, jaká je brnkačka to celý zlegalizovat. Padali návrhy o zapsání do dědictví atd. Což mě přišlo jako nesmysl. Nějak si nedokážu představit jak se daj nelegal zbraně dědit, když je vlastně ten nebožtík ani neměl mít. Tam prostě očekávám, že to stát zabaví, jako věci z trestné činnosti. Asi něco jako že zdědím 200 kilo trávy, tak se asi taky nedohodnu s úřadama, že potom co mi to přiklepnou, budu to prodávat jako léčebné konopí :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam