• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    OTAKAR
    OTAKAR --- ---
    ZOLTAN: Jenom technická, zbroják se nedělá zvlášť na pistoli a na dlouhou. Zbroják budeš dělat primárně s pistolí. Pokud nebudeš chtít skupinu C za účelem lovu a budeš dělat v Praze, tak budeš dělat jen s pistolí.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    MOKOPA: já tyhle SUT a close combat a další taktický kurzy beru spíš jako zážitkovou akci, kdy si člověk zahraje na vojáka a vyblbne se bez toho, aby získal nějaké praktické znalosti. Ty asi za den dva nikdo nenasaje, když vojáci se trénují roky.
    Princip stejný jako když jdou manažeři sázet na farmu mrkev :)
    ZOLTAN
    ZOLTAN --- ---
    SHADDIE: Presne tomu chci zabranit. Staci mi pul minuty vedle takoveho individua a chci okamzite odejit. A bojim se situace, ze si koupim co ja vim 10 lekci a po 30 sekundach zjistim, ze to nepujde. Ze si nesedneme. Nekoho adekvatne inteligencne na vysi se zadnym komplexem. Proste profika se smyslem pro humor, co mne to nauci jako fotr syna. Osobni pristup se tomu rika tusim :) Za to se adekvatne zaplatit nebojim. No, na konci zari probereme :)
    ZOLTAN
    ZOLTAN --- ---
    Dekuju vsem, za vsechny informace a navodnou!
    Uz jsem jednou zbrojak mel (15 let tomu zpet minimalne). Cilize tusim co a jak. Nicmene jsem si delal jen na pistoli. Puska je pro mne neco uplne noveho. A teoreticke predavani (knihy a filmy) na mne nefunguji. Nepamatuju si uplne vsechno tak, jako kdyz mi to nekdo rika a pritom ukazuje. Cilize proto potrebuju tuhle vyuku nazivo s ukazkama.
    Chci si koupit kosu a ne, nechci nic jineho. Mam na ni vyhlednutych x uprav. Nejdriv se chci s nekym sahodlouze pobavit co a jak, jestli to ma v tehlwe konfiguraci smysl, nasledne ji na papire postavit tak, jak by se mi libila a byla prakticka a nasledne idealne v tom setu abych si ji ozkousel nebo neco tomu velmi blizkemu nekde nasel na strelnici takove te zazitkove treba jestli se to vubec da pujcit a uvidim. Z toho zjistim, jestli vubec ma smysl si ZP porizovat, protoze kdyz to bude co ja vim kopat do nesmyslu a nebudu s tim spokojen, tak do toho samozrejme nepujdu zejo :) A kdyz to bude delat nesmysly i po vsech schudnych variantach, tak se na to vykaslu. Kdyz to bude vpoho, udelam ZP a necham si ji postavit. Takova je vize.
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    ZOLTAN: Obos.cz - dělají přímo kurz na kosu a jde to i bez ZP.
    MOKOPA
    MOKOPA --- ---
    SHADDIE: Me to taky nebavi. Ti chytrejsi to poznaji a obe strany vi, na cem jsou;-)
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    MOKOPA: Chápu, že jde o byznys, ta image je součástí show, asi to beru příliš subjektivně, protože osobně jsem na tyhle namachrovance alergickej a nevzbuzují u mě důvěru. Tenhle typ lidí vnímám jako lidi s určitým komplexem a touze býti zajímavými za každou cenu.
    MOKOPA
    MOKOPA --- ---
    SHADDIE: Je to tak i tak. Vzdy zalezi na konkretnich lidech. Hard Task a spol. vykryva poptavku a tim umoznuje tem 10%, ktere to skutecne potrebuji, trenovat za nizsi naklady. Lidi se chteji bavit a hrat si na vojaky. A k tomu vetsina chce slyset ty historky z Kabulu. Aby meli pocit, ze pripadne budou schopni velet protiimigracni domobrane a ze maji zakulisni info. Treba na tom SUT kurzu to bylo naprosto zjevne a instruktori mi to potvrdili - pro ne easy money za prespani v lese, realne zneuzitelne info nepredavaji a lidi si zkusi v noci neslapnout v lese na klacek.
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    CERMI_FOX: No, což je asi přesně to, co jako zákazník a začátečník slyšet nepotřebuju a nechci. Ze zkušenosti vim, že ti, co opravdu mají reálné bojové zkušenosti, o nich zpravidla nemluví a když už, tak velmi neradi a málo. Ti, co tyhle namachrovaný kecy vedou a dávají tak svoje "bojové" zkušenosti na odiv, jsou zpravidla kecálisti, co sloužili maximálně tak jako šoféři někde na základně, případně jsou to ex měšťáci nebo pochůzkáři, kteří zažili max tak strkanici s feťáky na hlaváku a pak si udělali pár kurzů a stali se z nich univerzální vojáci.
    DATEL
    DATEL --- ---
    KASUMI: pana Koreckého taky doporučuju, dělal jsem u něj taky přípravu na zkoušky a mohu vřele doporučit
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    LUCKYBSD: no nevim, to neni uplne "individualni pristup", co zoltan preferuje

    zkus honzu koreckyho - dela indivindi kurzy s pripravou na ZP a je to fajn chlap
    http://kops.cz/
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    LUCKYBSD: akorát všechny kurzy, co znám (a HT hlavně) jsou dost military, tacticool a plné "my kontraktoři v afghánu a iráku" a "uvidíš drbana a hned ho smahneš" hlášek, takže to asi nesplňuje zadání.
    DESTROYER
    DESTROYER --- ---
    IAMTHELAW: Jo, pravda, jsem to chtel k necemu prirovnat a takhle brzo po ranu mi to moc hluboce nemysli.. :)
    IAMTHELAW
    IAMTHELAW --- ---
    DESTROYER: Nemáš tak úplně pravdu, stejně jako se smí střílet od deseti tak i závodit autem můžeš mnohem dřív než dostaneš řidičák... Ale más pravdu, že pro ZOLTANa bude mnohem ekonomičtější udělat zbroják a pak jít na kurz.
    DESTROYER
    DESTROYER --- ---
    ZOLTAN: Bude potreba to otocit, prvni budes muset mit / udelat ZP. (Realne te nikdo nebude trenovat / ucit ridit sportak, kdyz jeste ani nemas ridicak)
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    ZOLTAN: udelej si zbrojak a pak zajdi na kurz treba k hardtasku, kde uci pusku jak s ARkem tak s Kosou
    ZOLTAN
    ZOLTAN --- ---
    Kam se mam jako uplny laik v Praze vydat, aby mne od piky naucili, jak s Kosou? Potrebuju uplne od zacatku. Pojmenovat kusy kveru, naucit sborku rozborku, nalit mi do hlavy vsechny potrebnosti a malickosti, co zkuseny predava nezkusenemu... Chtel bych trosku individualni - lidsky pristup. Nejsem zvedavej na namachrovane kamenne zdi, se kterymi budu mluvit jak s Terminatorem. Pratelsky lidsky pristup profesionala k dementovi, co se chce naucit strilet...
    Uz jsem z ni strilel, libi sem i, chtel bych si ji koupit, zbrojak zatim nemam. Tak idealne kdyby se to dalo zvladnout i s papirama. Ma laicka predstava je, ze bych si koupil co j vim 10 lekci ciste pro individualni pristup "tohle je kver, predavam ti zkusenosti" a nasledne se zameril na zbrojak. Je to tak realne a proveditelne?
    Predem diky za navodnou!
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    CERMI_FOX: Tyhle věci jsou dělané, aby fungovaly za sucha. Lepidlo určitě ne. Pokud máš grafitovou, nebo bronzovou vazelinu, tak nezaškodí. Olej asi jenom silikonový.(teploty). Měkká podložka(hliník, měď) také není úplně od věci.

    Ale v zásadě je vše dělané pro vojáka v poli, který má do obchodu sakra daleko a na údržbu má nevhodné podmínky. Takže nic z toho co píšu nahoře není nutnost.
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    CERMI_FOX: medenku a lisovatelna podlozka podle zavitu pripadne kontramatka jak ma miculek komp. Nevymyslej vymyslene
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    dík. Tak snad tam bude držet.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam