• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    SIRIUS: .300 je exoticka raze, vz43 objednas bednu cinskych sypacek a bouchas
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    MAZDA: Ad SOCOM - nemá třeba Mk12 two-stage spoušť od KAC? Jestli si ji pak vojáci sami ještě mění za něco jiného je otázka, na kterou neznám odpověď, ale ta modularita umožnila aspoň vedení rozhodnout o tom, jakou spoušť tam chtěj pro vojáky nechat namontovat.
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    LUCKYBSD: primo v tom videu je zmineny ze dle infa ze zbrojovky todle neni verze co pujde na trh, ze ma byt modularnejsi. Tezko rict co si pod tim soudruzi predstavuji, doufam ze aspon budou ruzny delky predpazbi, jinak je to smesny. V zasade asi jedinej selling point pro me je ze pokud chces moderni pusku v 7,62*39 tak todle je jedna z mala moznosti, pokud to bude teda fungovat. Samozrejme nabizi se trochu otazka proc bys chtel moderni pusku v tedle razi v cene za kerou koupis pekny ARko a k nemu treba druhej upper v .300 AAC, ale pocitam ze v americe par kousku diky tomu prodaj, jenom proste proto ze je tam dost lidi co uz do ARka narvali dost penez a potrebujou dalsi projekt kam utapet penize :))
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    XMEDA: Tak to je jasny, viz. EVO, ale je to jedna z tech veci, nad kterou mi zustava rozum stat:) Kazdopadne vyvoj uz jsme zaplatili, tak je ted muzou v Madarsku vesele montovat a ceskej mourek zase ostrouha :D
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    XMEDA: vagony nevim, za tu cenu, ktera neni v us zrovna mala, celkem silne pochybuju, ale pokud se vydali touto cestou tak gen 2 bren mel byt gen 1 a s tou alfa verzi, co vydali jako gen1, nemeli ani lezt na slunce
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    MAZDA: no to je to o cem mluvim, pokud vyrabis moderni modularni pusku s cilem, ze to prece gumam v armade staci tak z toho nic vic nez prumer/podprumer nebude
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Jenze kdyz postavi jen dalsi ARko, tak se nikam nedostanou. Kdyz maji platformu vlastni, tak to dela zvlast v US uplne jiny jmeno. A tam tech Bren2u prodaji vagony.. to bych se nebal.
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    MAZDA: To nevim, zeptej se jich. Ale nakup v rozmazlene elitni jednotce neni meritko, kor kdyz si tech pusek objednali asi jen sedesat pokud se nepletu. Co se ergonomie tyce, tak jsem nemel moznost vymenit si ty zadni gripy, ta zakladni varianta na me byla dost uzka, ale mozna se to da doladit. Ale proc to delat, kdyz mas miliardu AR pazbicek. Chovani pri strelbe je muj subjektivni pocit, zkousel jsem tu kratsi 11" verzi a dost to skakalo oproti treba Norkovi s flash hiderem, ale je pravda, ze ta delsi varianta by byla na srovnani ferovejsi.
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    LUCKYBSD: Jo, tak ta délka předpažbí je něco, co jsem nechápal už loni, proč se rozhodli jít takhle blbě. Ale evidentně nechtěli u těch 7" hlavní vymýšlet nějaké složitosti, bohužel.
    Příslušenství a spoušťáky - bude to znít blbě, ale je to puška pro LE/MIL. Minimálně v našich podmínkách si na to vojcl dá tak maximálně jiný kolimátor než ten, co nafasoval (a to je ještě minimum kusů). Stejně tak si nevybavuji, že se třeba v rámci SOCOM pušek měnil spoušťák za nějaký aftermarket. Jo, beru, že třeba pažba by asi mohla být ARková (ale chápu, že to už nějak vyřešili nebo to brzo CZ-USA vyřeší). Na rozborku kouknu, jak to s tím úderníkem a spol. mají.
    Nakonec, i ten aftermarket se na tu pušku může objevit. Stačí se podívat na EVO3.
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    MAZDA: mit sklady plny vz.43 tak to klidne koupim, oproti vychodnim puskam to moc nevyhod nema :-))
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    PIVECEK: jenze v .308 bude stat co JPcko AR10, a vahu a presnost to bude mit jako moje BM-59 :-D takze ruku na me vlastenecke srdce, na bren 2 v .308 srat ;)
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    MAZDA: spis zkus najit neco v cem vynika? :) Dle yt to vypada mozna tak na castecne zvladnutou modularitu a last round bolt hold open u 7.62x39 + zasobniky s magwelem misto rock in (zahakavaciho) systemu, ale jinak na cokoliv se podivam, tak nic z ceho bych se posadil na zadek a rekl "jo tohle chces": cena umele vysoka, vaha i pres vyrazny snizeni u gen. 2 stale vyssi nez u ar-15 o cca pul kg, chovani pri strelbe dle videa nic moc, predpazby je delkou fakt k smichu i kdyz nyni aspon mlok, nema to temer zadny volitelny prislusenstvi, spoustaky a tak pac nekompatibila s cimkoliv je prece genialni vec, podivna ergonomie ovladacich prvku (zachyt a vypousteni zaveru v luciku - ook), rozborka si muze podat ruce se stribogem (aka nechtel bych to rozebirat nekde na strelnici kvuli napr. zlomenymu uderniku), atd. takhle jde pokracovat celkem dlouho
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Vybíráme pušku v ráži 9mm - Speciál Střelnice HD
    https://www.youtube.com/watch?v=mEcjYe42iuM
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    PIVECEK: No, tak proč to GIGN nakoupil? Jen kvůli tomu, že nikdo nedělá moderní flintu na náboj vz. 43?
    Ergonomie - ne, ještě jsem z ní nestřílel. Ale co si pamatuji první prototypy tak tři roky dozadu, tak mi to, ergonomicky, nepřišlo vůbec špatné. Ovládací prvky jsou, více méně, z ARky, pokud si dobře pamatuju. Váhu beru, že může být trabl. Otázkou je, jak je na tom v porovnání se SCAR a HK 433.
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    MAZDA: Vaha, ergonomie, chovani pri strelbe, prislusenstvi a cena:) V .308 bych o tom ale uvazoval, pokud by to pak nestalo jak SCAR. Dobre to pochopil treba SIG s MCX.
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    LUCKYBSD: Proč průměr až podprůměr?
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    IAMTHELAW: no srovnavat v bezpecnosti 1911 v SA s manualni pojistkou, dlanovou pojistkou a do puvodniho designu jaks taks dodelanou blokaci uderniku s glockem (ci jinou sluzebni pistoli) chce docela odvahu :))
    IAMTHELAW: no ja bych to uzavrel tak ze stehno si prostrelis jen jednou a varovani nad ne uplne ok praxi padlo a nerad bych tu o nekom z nas cetl na idnes...
    IAMTHELAW
    IAMTHELAW --- ---
    PIVECEK: U dlaňovky záleží na spasování, může to bejt cokoliv od nefunguje, po musíš domáčknout na doraz. Taky třípacka může bejt napružená různě.
    IAMTHELAW
    IAMTHELAW --- ---
    ELECTRICKOTA: Píše když spí sama v autě, proč by si měla prostřelit nohu. V podobnejch případech sem v klidu i s nataženym glockem...
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    CAROLIAN:

    a co pouzivat aspon o fous novejsi kver? Treba CZ97 :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam