PIZBA: nikdo netvrdí, že p. Černý přímo omlouvá nebo ospravedlňuje vrahy. Myslím si, že na co Kenjiro naráží a co ho tak vytočilo je to, že se tam pokouší polemizovat nad důvody na základě nápisů na zbraních co byly vidět na videu. Pokud to video p. Černý opravdu viděl celé, mohl slyšet co a jak vrah říkal před činem, v jeho průběhu i po něm a mohlo mu být jasné, že polemika, zda náhodou neztratil dceru a to mohlo být spouštěčem pro hromadnou vraždu, opravdu nejenže není na místě, ale je takhle bezprostředně po zločinu dost nevhodná (mírně řečeno). pokud by se držel tématu nesmyslnosti zákazů a zbytečných regulací, nikdo by neřekl ani popel, s tím snad každý normální člověk souhlasí.
Co se týče platformy, na které se prezentuje, bohužel to vliv má, parlamentní listy mají určitou reputaci a nějak se politicky profilují, já zastávám názor, že by zástupci držitelů zbraní (ať už samozvaní nebo ne) a lidé, kteří reprezentují střeleckou veřejnost měli udržovat politickou neutralitu. ono to pak vytváří v očích široké veřejnosti jakýsi dojem o všech držitelích, který se třeba mě osobně nelíbí a nechci s tím byt nijak spojován. nehledě na to, že já p. Černého jako svého zástupce rozhodně nevolil.