• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    KENJIRO: jakoze nejaka podpora nakupu srdickem a bez hlubsiho zamysleni, nebo tak neco? ale jiste, muze byt :) ja na tom bohuzel nejsem tak, abych nemusel brat v potaz, zda penize vlozene do koupi nebudou zahy znehodnocene nejakou absurdni pravni upravou, u ktere nemam prilis jasno, kam se vyviji. ale pral bych si, aby ano, to samozrejme :)
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    OMNISLASH: sorry jako, ale tak nějak ho víc přeju tomu člověku, co nevěděl a stejně koupil :-)
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    KENJIRO: to je zajimave info. jeden z argumentu, proc nevzit to norinco od pivce, pro me byl, ze za rok dva se zmenou zakona by se jeho pouzitelnost mohla vyrazne snizit. vedet, ze ne.. ale hadam, ze uz mu s tim stejne nekdo utrhnul ruce :D
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    Předběžné info pro NYX: leží nám na stole 7 ks AKSU, které odnaučujeme ošklivému zlozvyku střelby dávkou. Prodávat je my přímo nebudeme, ale kdo se mi ozve, toho mohu nakontaktovat na majitele. Pultovka bude asi 25 000 Kč.
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    OMNISLASH: pro všechno. Teda, pro zlé útočné pušky vlastně ne, protože v tom bodě došlo k tak důkladnému přepsání zákona, že vlastně všechno zůstalo stejně.

    CERMI_FOX: Ne. Předovka má vyraženou tormentační značku a u ní je vyražený rok. (s účinností zákona se počítá od 1. ledna.) Pokud náhodou nemá, tak pořízení před rokem 20XX nemusíš prokazovat, stačí to tvrdit - žijem v právním státě, kde platí presumpce neviny, že, takže v případě pochybností o dodržení zákona občan neprokazuje, že ho dodržel, ale policie prokazuje, že ho porušil. Navíc realita je taková, že policii jsou nějaké předovky u zadovek a vzhledem k tomu, kolik problémů směrnice nadělala i jim, by je nejradši strčili Komisi do brusele na štorc.

    Takže real-life to asi bude tak, že pokud předovka neobsahuje něco, co před rokem 1890 očividně neexistovalo (třeba plastová pažba), tak to všem bude víte kde.

    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    KENJIRO: takže je třeba najít a zaarchivovat fakturu za předovku, jako doklad, že jsem ji koupil před lety?
    "U nových zbraní ti to řeknou v obchodě " - tenhle přístup nechápu. Obchod to taky nějak musí vědět, ne? Tj musí existovat pravidlo, co je historická předloha, jak moc se lze od předlohy odchýlit (materiál? výrobní postup? tvar a umístění kohoutu/křesadla? ....) . Stejně jako se předtím řešilo, co by teda měla být "vojenská puška".
    Přijde mi to celé takové jeblé, buď to bude zase spousta nových pravidel, v kterých se nikdo nevyzná, nebo bude to na "správním uvážení orgána", tedy podle nálady konkrétního policajta, jestli se v tomhle případě jedná o nedovolené ozbrojování nebo ne.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    KENJIRO: Návrh jede podle pravidla "co lidi mají, zůstane tak, jak to je". - plati jen pro predovky nebo i dalsi zbrane, jmenovite zle utocne pusky?
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    CERMI_FOX: ty nemusíš dokládat nic. Návrh jede podle pravidla "co lidi mají, zůstane tak, jak to je". U nových zbraní ti to řeknou v obchodě :-D
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    REDSNAKE: logika je tam taková, že podle směrnice historické zbraně mají zůstat volně, ale repliky se mají registrovat. Ve směrnici se ovšem taky píše, že si členské státy samy určují, co je historická zbraň. To umožňuje ČR v zákoně tvrdit, že za historické zbraně považujeme jedno a dvouranové předovky zkonstruované do roku 1890.

    (a navíc ještě jehlovky)
    NJAL
    NJAL --- ---
    SHADDIE: Ok, mea culpa, nejsem deringerolog ;-) Zda se, ze inline je fakt novinka, a vsechny perkusni deringery mely hlaven ci hlavne odpalovany klasickym perkusnim zamkem.
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    NJAL: takže ten bys mohl bez ZP vlastnit leda jako historický originál.
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    NJAL: jestli se nemýlím tak tenhle derringer je ráže 41 rf na náboj s okrajovým zápalem.



    NJAL
    NJAL --- ---
    SHADDIE: Tohle je z 1868, je mozne, ze by to byla nejaka jina nez inline metoda?
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    CERMI_FOX: předpokládám, že to budou zbraně založené na historických systémech jako jsou doutnákové,kolečkové, křesadlové a perkusní zámky. in-liny a gladiatory sice perkusní jsou, ale vzhledem k tomu, že in-line perkusní odpalování nevychází z historické předlohy, tak do této kategorie nespadá.
    NELLI
    NELLI --- ---
    KENJIRO: tu Unii prostě člověk nemůže nemilovat.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    KENJIRO: nejsem soudruh s dostatečnou fantazií, ale jak se pozná, co je replika s historickou předlohou? Musím doložit fotky z muzea? Posudek znalce o přesnosti předlohy? Nebo bude ve vyhlášce explicitně vyjmenované povolené odchylky?
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    KENJIRO: V tom asi logiku hledat netreba, co?
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    CERMI_FOX: Moderní předovky (gladiator, inline atd) budou na registraci bez zbrojáku. Repliky s historickou předlohou zůstanou volně.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    KENJIRO: a co znehodnocený luk o dostatečné napínací síle?
    Btw já myslel, že předovky (moderní repliky) budou na registraci bez zbrojáku, něco se změnilo?
    NJAL
    NJAL --- ---
    KENJIRO: Myslim, ze je cas vyslat do Belgie tohle jagdkommando ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam