• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    VOMAJDA: Hmmm, velky plany:-D
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    PIVECEK: mně se to děje kvůli levému palci, pravý na rám vůbec nepokládám, to jsem se odnaučil na Hecklerovi :)

    LUCKYBSD: jo, to ale není můj problém. Já chci nejdřív nabouchat něco jako 10k výstřelů, abych se s tou pistolí sžil a pak teprve začít ladit.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    GEKONZPRAHY: nejspíš cokoliv, co bude mít cca kulatý nebo čtvercový tvar. Takže třeba <|>, pokud chceš chodit s takovým symbolem po venku :)
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    PIVECEK: Funguje to i s něčim jinym než smajlíkem?
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    VOMAJDA: Ja jsem se zkousel preucit v uchopu a davat palec pres palec, aby se mi to nedelo, ale uz jsem resignoval. Proste pokud mas moderni uchop pistole a trosku delsi prsty, neni sance :) Dobrej figl je namalovat si smajlika na prvni kloub leveho palce a tim si hlidat pozici druheho palce (smajlik nesmi byt videt) a s tim susit. Pokud jeste nemas nastrileno nesmysl, tak je sance, ze se to preucis a naucis se neopirat pravy palec o ram. Ale jak jsem rikal, ja to vzdal :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Bude montáž na tlumič?
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    VOMAJDA: ten zachyt vymenis asi behem 5min vytlacenim jednoho (gen5) ci 2 cepu (gen1-4), klidne i na strelnici, staci ti ten glock tool za 60kc, kterym sundas behem 1s i botku zasobniku, ktera rukou sundat nejde
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    MAZDA:
    PIVECEK: Dík, myslel jsem si to. Ten Kagwerkz výmysl znám, ale mám z toho vystříleno málo a zatím tu pistoli chci držet v továrním nastavení, než se s ní naučím pořádně zacházet.
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    VOMAJDA: Pravdepodobne kombinaci obojiho. Palec se ti lehce dotyka zachytu a silnejsi pruzina to zvladne pretlacit. Mrkni na Kagwerkz slide release:)
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    VOMAJDA: Klidně to může být zásobníkem.
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    Byl jsem dneska na střelnici a zjistil jsem, že si pravděpodobně kvůli vysokému úchopu trochu přichytávám záchyt závěru na Glocku 17. U Magpul zásobníků mi nezůstane po poslední ráně závěr vzadu, ale u továrních Glock magů ano. Setkal jste se s tím někdo? Může to být skutečně způsobeno rozdílem v pružině/podavači, nebo mám hledat chybu spíš někde jinde?
    MCD
    MCD --- ---
    PIVECEK: Vidíš, tenhle aspekt mi uniká, protože na svou výšku jsem utrpěl krátký ruce :-) 12,5" lauf s 10" předpažbím a spíše nakrátko nastavenou pažbou mi naprosto vyhovuje. Nicméně jak zmíněno níže, je-li DATEL jinak rostlý, delší smeták mu pomete dobře.
    K délce plynovýho ústrojí jsem se tedy nevyjdařoval já, ale moc rád bych zkusil vedle sebe několik co nejpodobnějších pušek s carbine-, mid- a rifle-length systémem se stejným střelivem, abych náležitě pocítil rozdíl.
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    PIVECEK: A proto tam bude 1:9 :)
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    DATEL: Zalezi na typu hlavne. Ja to strelivo zminoval s ohledem na power factor. Abys dosahl minimalniho PF, tak u kratkych hlavni se musi ustova rychlost dohnat vahou strely (62grs+).
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    DATEL: Podle stoupani
    DATEL
    DATEL --- ---
    PIVECEK: co je spravne strelivo pro 12,5"? Dle tveho nazoru by byla tedy i pro zacatecnika lepsi treba 14"?
    DATEL
    DATEL --- ---
    MAZDA: diky za info a za clanek, prectu si :-)

    ja vedel, ze se mi po spouste let vyplati registrace na Nyxu, jeste ze jsem se tady zeptal :-D
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    MCD: Kazda mince ma dve strany a i kdyz si v poslednim prispevku zminil nemoznost delsiho systemu odberu plynu (coz je btw na zavodni aplikace docela rozdil), tak ja hlavni nevyhodu kratkych pusek vidim v tom, ze maji zaroven kratsi predpazbi a na dynamickou strelbu se to blbe chyta. O to vic, pokud ma nekdo normalne dlouhe, nedejboze delsi ruce :) Ta 12,5" je dle meho nazoru uplne minimum co na normalni ARko patri, s ni se zaroven se spravnym strelivem uz dostanes na minimalni power factor. Taky se slusi rici, ze 10,5" hlaven dela znatelne vetsi bordel.

    MAZDA
    MAZDA --- ---
    DATEL: Umíme k tomu sehnat mířidla i kolimátor. Mířidla k ní nedáváme, protože nemá smysl na pušku za 19 900 dávat od nás mířidla za 3000. Ekonomicky nám to nevychází. Kolimátory umíme taky. Stačí potom říct, po čem srdéčko touží.
    Puška je dělaná tak, aby byl možný maximální tuning, i když, upřímně... Otázkou je, co na té pušce potom ještě tunit víc, když freefloat předpažbí, lowprofile gasblock i moderní plasty budou přítomné.

    Přikládám článek od Františka Mikyny do současného speciálu časopisu Přežít, který se věnuje našim puškám.



    DATEL
    DATEL --- ---
    VOMAJDA: diky moc, tohle jsem potreboval vedet :-) Ted se jen rozhodnout, jestli 10,5" nebo 12,5" :-)

    MAZDA: diky za info. Pocitam, ze kdyz bych ji chtel casem nejak upravit (vylepsit), tak to u tebe pujde? A pripadne miridla ci kolimator by sel taky pres tebe k tomu sehnat?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam