• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    I beg you, Gentlemen, act with Conduct and Discretion. A Pistol is your last Resort.
    The Beggar's Opera, John Gay
    Na homepage jsou odkazy na střelnice.
    rozbalit záhlaví
    HARIUS
    HARIUS --- ---
    KENJIRO: Téhle věte rozumím a jak vy rozumíte tomuto? : (2) Odborný útvar policie vydá povolení kategorie R2 pro účely sportovně-střelecké činnosti držiteli zbrojního oprávnění na základě žádosti, v níž držitel zbrojní licence potvrdil, že
    a) žadatel během posledních 12 měsíců jako jeho zaměstnanec, člen nebo osoba v obdobném postavení aktivně trénoval nebo se účastnil jím organizovaných soutěží ve střelbě a
    b) zbraň kategorie R2 uvedená v žádosti splňuje specifikace požadované pro mezinárodně uznanou střeleckou disciplínu, kterou se tento držitel zbrojní licence v rámci své činnosti zabývá.
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    HARIUS: "Držiteli zbrojního oprávnění nebo držiteli zbrojní licence skupiny ZL2 odborný útvar policie povolení kategorie R2 vydá, uvede-li žadatel v žádosti řádný důvod"
    HARIUS
    HARIUS --- ---
    KENJIRO: Jo to možná jo, ale i tak mi z toho plyne, že povolení na R2 normální smrtelník bez těch správných kontaktů nemá šanci dosáhnout.
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    HARIUS: v parláči to ještě ani není ;-)

    a v §51 máš taky spoustu dalších důvodů, jako třeba "ochrana života, zdraví nebo majetku v citlivých prostorách; citlivými prostorami se rozumí prostory, jejichž nedotknutelnost je zaručena jiným právním předpisem, nebo místa, kde se zpravidla nacházejí snadno zranitelné cíle" nebo "výuka nebo výcvik v nakládání se zbraněmi nebo střelivem"
    HARIUS
    HARIUS --- ---
    MAZDA: Tak to to mají v parláči buď blbě napsané nebo jsem blbej já a nebo neumím číst: Povolení kategorie R2, S2 a povolení pro nadlimitní zásobníky
    § 52
    (1) Držiteli zbrojního oprávnění nebo držiteli zbrojní licence skupiny ZL2 odborný útvar policie povolení kategorie R2 vydá, uvede-li žadatel v žádosti řádný důvod
    a) uvedený v § 51,
    b) spočívající ve sportovně-střelecké činnosti, nebo
    c) spočívající v rekonstruování historických bitev nebo obdobných událostí.
    (2) Odborný útvar policie vydá povolení kategorie R2 pro účely sportovně-střelecké činnosti držiteli zbrojního oprávnění na základě žádosti, v níž držitel zbrojní licence potvrdil, že
    a) žadatel během posledních 12 měsíců jako jeho zaměstnanec, člen nebo osoba v obdobném postavení aktivně trénoval nebo se účastnil jím organizovaných soutěží ve střelbě a
    b) zbraň kategorie R2 uvedená v žádosti splňuje specifikace požadované pro mezinárodně uznanou střeleckou disciplínu, kterou se tento držitel zbrojní licence v rámci své činnosti zabývá.
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    HARIUS: Licenci potřebuješ jen na R1. R2 by měla být v podstatě nároková.
    HARIUS
    HARIUS --- ---
    Chápu vaše zaujetí pro ozbrojené skupiny, mě by ale spíš zajímalo, kde vezmu někoho se zbrojní licencí, aby mi podepsal žádost o povolení na zbraň R2. Sice jsem už 22 let členem sportovního klubu, ale zjevně mi to nebude nic platné.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    XMEDA: myslim si, ze kdyz nekomu rupne a podari se mu vystrilet pulku snemovny, tak skutecnost jestli by slo o nekoho z nejaky domobrany nebo o normalniho blazna by byl celkem podstatnej fakt. Ty si to nemyslis?
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    XMEDA: IMHO se tim zakazem tyhle party z dohledu neztrati, stejne jako mas zakazanou propagaci extremistickych hnuti a naprostou vetsinu radoby-nacistu policie stejne sleduje a ma v hledacku -dokud si hajlujou v nejake hospode, tak je nachavaji, kdo se na to vsechno nabali, kdyz pak chteji zasahnout, tak vytahnou vsechny ty zaznamy.
    Tezko muzes mit vetsi partu cvoku, ktera by byla schopna ucinne zvratit system, aby nemela verejnou prezentaci a tudiz nebyla v hledacku taky - timhle na ne bude klacek.
    Jeden typek muze vystrilet snemovnu, ale pak ho nakonec nekdo sunda, jedna banda se nahradi jinou bandou a jede se dal v plus minus stejnych kolejich (politicke strany maji dost lidi ochotnych do snemovny jit).
    Na zmenu systemu potrebujes dost lidi a nabor a vycvik dost lidi neudelas v male utajene skupine, o ktere by nikdo nevedel.

    Ad myslivci - ti delaji mrtvoly jen z blbosti a nechtene az na nejake ty domaci zabijecky treba) a systemu nejsou nebezpecny. Policajti jsou na tom stejne, taky kazdou chvili nekomu "selze zbran pri cisteni". A motoristi maji na svedomi tech zivotu jeste vic a to nejsou ani organizovani, ani ozbrojeni zbranema a rozhodne nechteji bourat, jen to holt obcas nejak nevyjde ...

    Pokud najdes partu, ktera nejsou antisystemovi kikoti, tak ji klidne muzes jen sledovat a pripadne pretahnout na svou stranu. Ony se tyhle zatahy nedelaji kdyz se nekde objevi jeden, dva manici, ze by je hned sbalili (a zbytek utek), ale sledujou to, nasazujou tam svy lidi a snazi se rozkryt co nejvetsi cast te skupiny - cili to trva dlouho a pokud ji nechces zrusit, tak to dlouho je jeden furt.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    KENJIRO: No to mas stejny jako kdyby ti ruplo, vzal bys kosu a postrilel pul snemovny. Porad je to precin vuci legislative, ktera existuje.

    Spis by bylo ucelnejsi tyto party mit pod dohledem. Infiltrovat. Na pripadny cviceni s vyskytem ostrych zbrani vzit cajty a pobrat ZP za pripadny prestupky.
    A statni predstavitele by se taky mohli zamyslet nad motivaci tech lidi.. jiste tam bude skupina antisystemovych kikotu, ale pochybuju ze generalne vsichni.

    Ad myslivci - ti teda objektivne nadelali zatim mnohem vic mrtvol a problemu ;))
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    XMEDA: Je mi to jasný. Zeptám se takhle:

    až tihle mamlasové udělají nějaký průšvih se zbraní, chcete aby byla držená legálně nebo nelegálně?
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    XMEDA: No, co vím, tak s tím přišla BISka, ne MV.
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    XMEDA: Souhlasim. Jakkoliv by me tesilo, kdyby posuci z domobran meli tezsi pristup ke zbranim, tak se obavam, ze statni aparat u nas nedokaze byt dobrym arbitrem morálních hodnot. Tedy pocitam, ze se to spis vrati s negativnimi dusledky jako bumerang.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    KENJIRO: je ti doufam jasny, ze kdyz je "zakazete", ze to bude fungovat dal a jeste s puncem vetsiho dobrodruzstvi ve smyslu "uz se nas boji a zakazuji nas, ale my se nedame"?
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    GILHAD: Jo a zapadne tam i skupina, která nepoužívá (a neplánuje použávat) zbraní ve smyslu tohoto zákona, tedy planých a blablabla ale "jen pěstí, okovaných bot, bejsbólek, řetězů, klacků a lešenářských trubek" což dle toho zákona "nejsou zbraně v jeho smyslu"
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    KENJIRO: Asi bych doporučil v bodě (1) změnit "které jsou určeny k ozbrojenému prosazování politických, náboženských nebo obdobných společenských cílů" za IMHO explicitnější "jejichž účelem je prosazovat politické, náboženské nebo obdobné společenské cíle především za použití zbraní či organizovaného násilí v rozporu se stávajícími zákony"

    Tím ti vypadne partička sousedů, která si dá společenský cíl "udržet klid a řád v sousedství" a metodický postup "Když někdo spatří cizí osobu se vloupávat do bytu, zavolá policii a bude-li to nutno, tak lupiče občansky zadrží do jejího příjezdu v souladu s paragrafy"

    A zároveň tam zapadne "partička sousedů", která si dá společenský cíl "vykopat čmoudy z okolí" a metodický postup "kdo uvidí čmouda, svolá ostatní a buď ho zřežeme jak dobytek, nebo zastřelíme a zakopem a dosvědčíme si alibi"

    A Svaz vojáků v záloze zase vypadne kvůli politickému cíli "pomoct armádě" a metodickému pokynu "v případě potřeby narukujeme a podřídíme se jejímu velení, do té doby budeme cvičit"

    LEX vypadne protože prosazuje politické cíle, ale v souladu se zákonem (petice, demonstrace, spolupráce se zákonodárnými orgány)

    Myslivci neprosazují v podstatě nic (kromě zachování stávajíícího stavu, či mírného pokroku v mezích zákona), ale zato v souladu se zákony a bez použití zbraní či organizovaného násilí, obdobně střelecké spolky.
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    Hele, ohledně §2 se stále vedou diskuse a jednání (třeba dneska na MOČR ;-) )

    V zásadě se všechny strany shodují, že:

    1. chceme zakázat ozbrojené partičky cvoků typu Českoslovenští vojáci v záloze proti válce plánované velením NATO
    2. nechceme zakázat střelecké kluby, myslivce, Svaz vojáků v záloze, LEX atd.
    3. chceme napsat definici tak, aby se bod 2. nepodařil ani nedopatřením.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    KIE: proto jsou tam ale ty kumulativni podminky

    (1) Zakazují se ozbrojené skupiny, které mají povahu domobrany, milice nebo jiné ozbrojené složky a které jsou určeny k ozbrojenému prosazování politických, náboženských nebo obdobných společenských cílů.

    (2) Skupina uvedená v odstavci 1 se považuje za ozbrojenou, pokud s cílem působit jako ozbrojená skupina

    a) nakládá se zbraněmi,
    b) usiluje o získání přístupu ke zbraním, nebo
    c) organizuje osoby, které jsou jinak oprávněny se zbraněmi nakládat.


    + Zakazují se A ozbrojené skupiny, které B mají povahu domobrany, milice nebo jiné ozbrojené složky

    a kteréC jsou určeny k ozbrojenému prosazování politických, náboženských nebo obdobných společenských cílů


    lex ozbrojene neprosazuje nic,byt C splnuje a u B chybi definice
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    KIE:"Stejně tak nelze podle uvedené definice za ozbrojenou skupinu považovat např. airsoftový klub nebo třeba zájmové organizace sdružující držitele zbraní za jinými účely (kupř. podporu práva na vlastnictví, držení a nošení zbraní, za historickými cíli apod., stojí ve zprávě."
    KIE
    KIE --- ---
    KASUMI: tak já bych byl radši kdyby tam to "c) " nebylo, než spoléhat na to, že někdo něco nějak myslel v důvodovce.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    KIE: uz jsem to resila s koreckam a nejspis to tam nespadne, byt je to blba definice, je tam ale dost kumulativnich podminek, ktere LEX nesplni
    trochu vysvetlujici je duvodova zprava
    moje pripominka k tmu byla, ze zadny zakon nedefinuje, co je milice, domobrana nebo jina OS a ze by bylo dobry to tam doplnit
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam