• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    KENJIRO: kdo byl v té diskuzi, máš odkaz na záznam?
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    REDSNAKE: Já neřekl, že je pro. Řekl jsem, že je tam jediný, kdo trochu ví, o čem mluví.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    NJAL: tak já měl za to že je pro tu úpravu ústavy ne?
    NJAL
    NJAL --- ---
    REDSNAKE: Ja nevim, ale "vedet, o cem mluvim" neni totez jako "byt pro" :-) Pokud se Dienstbiera nepokousel zastrelit z nejakeho nekaleho duvodu policista nebo jiny profesional sluzebni zbrani, tak u nej zadnou zmenu z nase pohledu k lepsimu neocekavam.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    KENJIRO: Cože je najednou pro zrovna tenhle člověk? Teda pokud se nepletu.. Přijde mi to zvláštní.
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    Ten moment, kdy koukáte na diskusi na ČT24 k ústavní změně... a jedinej, kdo tam aspoň trochu ví, o čem mluví, je Dienstbier.

    Meh.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    GILHAD: To máš vlastně pravdu.
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    KENJIRO: Ještě je potřeba říct to B, a to sice, že ZL chtějí zachovat i s podmínkami, které jsou nyní ;-) :D
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Anebo prostě jen prodejci s CRZ budou muset ověřit povolení k nákupu :)
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    REDSNAKE: U zasobniku predsmernicoveho typu se to pozna celkem blbe, pokud vubec. Pokud je po nastupu zmeny koupis bez povoleni, tak porusis zakon. Pokud je po nastupu zmeny budes mit a budou ti chtit dokazat poruseni zakona, tak to budou muset dokazovat oni.

    SHADDIE: Nove vyrobeny zasobnik muze byt typu, ktery se pred smernici nevyrabel - napriklad se solarnimi panely a blikacimi LED (ve stylu fancy pocitacovych komponent), uvedeny na trh az po nastupu zmeny. Pokud se u takovehoto bude nekdo ptat "kdes k nemu prisel", tak budes muset vytasit "povoleni nabyvat nadlimitni zasobniky" a rict, "proste jsem si ho koupil, pripad uzavren", pokud to povoleni nebudes mit, budes muset dokazovat, ze existuje legalni cesta, jak jsi ho mohl nabyt bez povoleni (coz asi bude problem) a pokud to dokazes, tak zase "oni" budou muset dokazovat, ze jsi ho nenabyl touto cestou. Pokud nebudes mit povoleni a nedokazes existenci legalni cesty, tak to staci k (vyvratitelne) domence, ze jsi ho tedy musel nabyt nelegalne a mas problem.

    Pokud spatri policajt nekoho strilet 30rannym zasobnikem typu, ktery bylo lze nabyt pred smernici, tak ma celkem smulu a moc s tim nenadela. Muze hodit smalltalk, na ktery nemusi byt reagovano, muze pozadovat vysvetleni, ktere muze byt dle jistych paragrafu odepreno, nebo muze dostat odpoved typu "koupil jsem si ho pred smernici, protoze to bylo povoleno, uctenku nemam, neb to nebylo vyzadovano, s casem koupe kosy to nijak nesouvisi" a je zase nahranej, pokud nedokaze dokazat nakup az po nastupu zmeny jinym zpusobem. Pokud by slo o zasobnim "prokazatelne novy - treba s tema LED - pak teprve ma cenu resit, zda ma dotycny povoleni. Pokud dotycny bude mit navic povoleni nakupovat zasobniky, tak samozrejme neni uz vubec co resit at uz jde o zasobnik stary ci novy.

    ERGOSUM: I kdyby si "U dvou kulek" napsali, ze jsem koupil na povoleni 50 zasobniku (bez evidencnich cisel), porad je muzu prodat libovolnemu jinemu drziteli "povoleni", co si overim pred transakci a po transakci proste papiry zahodim a zapomenu jmena. Pokud to on proda nekomu bez povoleni, tak se dopusti poruseni zakona, ale to uz neni moje vec. (Ono i s evidencnimi cisly, akorat tam pujde - pokud se najdou nekde, kde nemaji byt - je spojit s tebou a je otazka, co vypovi jejich aktualni drzitel a kam az bude sahat retezec overitelnych vypovedi a kdo v nem porusi ten zakon).
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    KENJIRO: výtečně :-)
    NJAL
    NJAL --- ---
    Tak ruku na srdce, pratele, kdo nema a nezivi se zbrojakem skupiny C a D, to ma skoro vlastne jako hracky. :-)
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    ELWERINE: ...čo si predstavujete pod takýmto slovom?
    ELWERINE
    ELWERINE --- ---
    SHADDIE: pane majore, no neni to cele absurdni?
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    ELWERINE: a není to krásný? :-D
    ELWERINE
    ELWERINE --- ---
    KENJIRO: :D tvl, to se muze stat jen u nas :)
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    BTW - perla z nové legislativy: Vnitro došlo k názoru, že koncese a licence je pro podnikání se zbraněmi redundantní, a navrhují, aby podnikání ve zbraních bylo volná živnost (se zbrojní licencí, pochopitelně). Nicméně jim přišlo zbytečné to i přesunovat, tak to prostě škrtli. Jako příklad zařazení uvedli, že výroba zbraní se dá kvalifikovat např. jako "výroba sportovních potřeb a hraček", a výcvik ve střelbě jako "mimoškolní výchova".

    Made my day :-D
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    LUCKYBSD: No, to je otázka... Zatím to vypadá, že ta "defensiva" se projeví v prezidentských volbách a vyhraje Trump.
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    O čem přesně teď mluvíte?
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    MAZDA: hele ja sem optimista, beru to tak, ze je dobre, ze je to jedno z pravidelnych temat, mluvi se o zachovani/lehkem uvolneni stavu, ktery funguje a zatim to tak dopada. V usa jsou v defensive a dopadnou blbe.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam