• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    XMEDA: dyť jo, já musel:) Ale v Praze to s těma lítačkama taky fungovalo srandovně :) Stačí si vzpomenout na validátory kam si člověk musel jak trubka chodit nahrávat kupon :D
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    REDSNAKE: no zname ty litacky jinde.. zejo
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    XMEDA: tak zase v Brně...
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    KENJIRO: kdysi davno se v Brne zavedly elektronicky salinkarty na kartu.. fungovalo to asi pul roku a pak se celej system zhroutil, firma sla do kelu a dopravni podnik na ty plastovy karty lepil znamky :D Zavedeni elektronicke salinkarty pak trvalo dalsich 20+let a doted je papirova verze s kuponama :)

    Takze aby to nedopadlo stejne.. a karticku si samozrejme udelam, protoze co nemas v těžkoslovensku s papirem, to neexistuje.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    BAAL: bohatě by stačilo, aby řidičák jako karta existoval, ale na území čr vyžadovaný nebyl, tj abych nedostal pokutičky, protože jsem si nechal peněženku doma. Mimo ČR ať je klidně povinný, dokud se v eu nedohodnou ...
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    No, musím přiznat neznalost, páč si vůbec nejsem jistý, kterým zemím stačí náš EU řidičák a které už chtějí mezinárodní. Každopádně, princip je snad jasný.
    BAAL: Hele, já budu rád, když se to proškrtá na minimum. Klidně, ať je to všechno najebané na jedné kartičce s RFID čipem, nebo jinou technologií. Jde mi jen o to, aby příslušník někde uprostřed Sibiře, pampy nebo pouště Gobi mohl v klidu ověřit, že to jsem fakt já a fakt to auto můžu řídit.
    BAAL
    BAAL --- ---
    HABRENKA: Mezinarodni ridicak je pouze priloha k tvemu EU ridicaku
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    MAZDA: když zvládnou poslat pokutu, tak mají zjevně propojené registry řidičů a vozidel po celé EU a tak můžou zvládnout i ověřit identitu. A mimo EU je většinou potřeba mezinárodní
    BAAL
    BAAL --- ---
    MAZDA: No proc by misto dvou karticek z nichz jedna rika tady to je obcan Mazda a fotka a karticky tady Mazda muze ridit auto nemohl byt jedna ktera by rikala tady obcan mazda muze ridit auto, drzet zbran a pilotovat letadlo?
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    MAZDA: nebude databáze EU velkého bratra? stejně jako teď střelnice ZP evidují a pak nebudou muset... já to celý nějak nechápu, ale co už ;). btw mimo eu stejně musíš mít mezinárodní řidičák, ne? (nevím...)
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    BAAL: No, a co třeba mimo EU?
    BAAL
    BAAL --- ---
    MAZDA: Mno vzledem k tomu ze je to EU doklad, tak jeho pripadne zruseni/sjednoceni s ID by musela byt EU iniciativa cimz tento problem odpadl.
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    VOMAJDA: nebyl cas ptát se kdo je kdo...
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    HABRENKA & BAAL: A podle čeho ten řidičák zkontroluje orgán v zahraničí, když vás zastaví?
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    HABRENKA: Jak to že nemusí?
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    KENJIRO: Podle čeho se teda "v terénu" bude kontrolovat, jestli danej člověk má zbroják? Podle čísla občanky nebo tak něco?
    BAAL
    BAAL --- ---
    HABRENKA: Tak, tak doufam ze ridicak bude dalsi na rade a zustane jen IDcko jako cestovni doklad.

    Vzledem k tomu ze i drevni firma jako dopravni podnik bude mit od jara snad uz konecne po par odkladech litacky v appce a platit se da uz nejakou dobu mobilama, tak penezenka skonci.
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    ELECTRICKOTA: mno... pac na strelnici od tebe zbrojak prej ani nemusej chtit a prodejci stejne musej videt do crzu. pri p2p obchode si to holt vytisknes a overis. ale treba ja bych ozelela ridicak - ten chtej fizlove a ti maj pristup do databaze a prukazy zbrani, to je taky desnej oser. zbrojak bych nechala. a je mi dost jedno kdo mne ukamenuje, mam tam peknou fotku a jsem desne badass mother.
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    ELECTRICKOTA: To ať si řeší policajt, kterej to kontroluje, ne? Já mu řeknu, že tu pistoli za pasem mám legálně a pak už je na něm, aby dokázal opak. A jestli má nebo nemá přístup k internetu/spadlej server/whatever, to je čistě jeho osobní problém.
    DESTROYER
    DESTROYER --- ---
    Myslim si, ze nase organy a celkove i strelecka komunita na to jeste nejsou pripraveni a minimalne zezacatku, jestli to takhle projde, to bude cele dost bolestive.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam