• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    JAYB
    JAYB --- ---
    NAVON_DU_SANDAU: Anebo, jak koukám na ten článek, se SZ možná rozhodl podle pravidla - v pochybnostech žaluj, a nechal to na soudu, ať rozhodne...
    JAYB
    JAYB --- ---
    NAVON_DU_SANDAU: Obžalobu podává SZ, pokud se s návrhem policie ztotožní, a jen SZ s tím jde k soudu. Navíc jestli to další rok prověřovali, tak jim to rozhodně dozoroval a nemohli konat jen tak....SZ tak dozoruje věc od doby kdy se dozví o zahájení úkonů v trestním řízení až do konce.
    Klidně je třeba možný, že to podruhé dostal jiný SZ....třeba předchozí odešel nebo cokoli...i vzhledem ke změně právní kvalifikace. Nevím.
    NAVON_DU_SANDAU
    NAVON_DU_SANDAU --- ---
    KASUMI: myslím jako jestli je to možný z procesního hlediska, nebo jak to správně nazvat.
    NAVON_DU_SANDAU
    NAVON_DU_SANDAU --- ---
    KASUMI: to jde? Myslel jsem, že to od začátku do konce řídí SZ.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ELWERINE: o to mi neslo, ale o to, ze policajti to tlacili dal i bez podpory SZ
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    Ten SZ by snad mohl dostat i metál, jak to tak čtu. A soudce potom stoprocentně.
    ELWERINE
    ELWERINE --- ---
    KASUMI: vrazdu mozna odmitli, ale pak to prosetrovali jako zabiti, tj. nova kvalifikace. Tam neni res iudicata, ne?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    GEKONZPRAHY: tze SZ byl proti obzalobe a podali to sami policajti..?..

    "Policie původně obvinila střelce z vraždy. Návrh ale státní zástupce nepřijal a rozhodl o propuštění muže a zastavení trestního stíhání.
    Krajští kriminalisté pak případ dál vyšetřovali skoro rok. Nechali si zpracovat znalecké posudky z oborů zdravotnictví, psychologie, psychiatrie a kriminalistiky. Jejich závěry podle policie vyloučily, že se muž bránil v intencích nutné obrany. Letos v září tak policisté navrhli střelce obžalovat ze zabití."

    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    Hosta v hospodě zastřelil v obraně, zprostil soud obžaloby muže ze Zubří - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/...elba-zubri-hospoda-soud-olomouc-milan-sobotka.A191119_095822_zlin-zpravy_ras
    DANIELX
    DANIELX --- ---
    NGR: hele občas... jak jsem říkal, mám více zbraní na různý účel.. Pokud je to moc divočina, tak si beru TSko v 9mmL... Kimbera v pětašťouře jsem si pořídil primárně na mířenku, ale teď v sobotu ho asi vytáhnu na závod na čas :-)
    MCFLY
    MCFLY --- ---
    NGR: střílí mířenou..
    NGR
    NGR --- ---
    DANIELX: hele a ty strilis akcni sport .45?
    proc ne 9 anebo 40?
    DANIELX
    DANIELX --- ---
    REDSNAKE: to je v pohodě, když tě baví střílet pro radost, proč ne .. a kdybys byl někde poblíž, tak bych ti základy dát mohl :-D
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    DANIELX: To je jasný, tyhle základní informace znám, ale jak sám říkáš, chce to kontinuální trénink a já nikdy neměl sportovní ambice, takže jednou trénuju konzistentně a pak se na to zas vyprdnu, protože to nadšení opadne a zapomínám návyky. Navíc mě pistole nebaví dlouhodobě, potřebuju to něčím prokládat a další věc je, že jsem prakticky samouk, takže určitě mám spoustu špatných návyků:)

    Ale to nevadí, já střílím pro radost, zakládám si na bezpečnosti a co je v terči je pro mě druhořadé i když to občas, když se sejde kondice, štěstí a postavení merkuru vs venuše, dokáže potěšit.
    DANIELX
    DANIELX --- ---
    REDSNAKE: to chce jen trénovat, naučit se nedělat chyby ... když trénuju někoho, tak vždy říkám, že ta pitomá mířenka je základ i když chce dělat IPSC ... prostě naučit se precizně trefovat pomalu, odpracovat to... pak může zrychlovat. Naopak to nejde. Sám jsem dělal mířenku pár let a dnes odstřílím i akční závod relativně úspěšně, naučil jsem se rytmicky střílet, nepotřebuji timer u závodů na čas.. ale je fakt, že každž víkend si zajedu na střelnici puknout si tu svou krabičku... když nemám závody... a třeba s TSkem jsem lezos trénoval jen jednou a na závodech jsem s ním byl skoro pokaždé na bedně... takže to jde, ale chce se tomu ptostě věnovat jako všemu, když to cheš dělat dobře.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    DANIELX: Tomu naprosto rozumím, ale věř mi, že u mých zbraní jsem nejslabším prvkem já a můj parkinson :D
    DANIELX
    DANIELX --- ---
    REDSNAKE: no to máš tak ... když závodíš, tak časem zjistíš, že dosáhneš limitu běžné pistole a pokud nepůjdeš do sportovního modelu, tak se furt budeš plácat ke konci první desítky... já začínal s krátkým Danem Wessonem.. no a dnes mám více zbraní na různé disciplíny a pohybuju se mezi prvním a třetím místem, pokud pochopitelně něco výrazně nezkazím... což se občas stane
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    ještě že se pohybuju v úplně jinejch cenovejch relacích a podobná dilemata a problémy nemusím moc řešit :D
    DANIELX
    DANIELX --- ---
    REDSNAKE: já to diagnostikoval jako nemoc zvanou "hledání dokonalé pistole" :-) ... on střílí naprosto fantasticky, když s ním jedu na závod, tak vím, že lepší než druhý nebudu. Těch pistolí měl mraky, vždy prodal, že to není ono .. pistole co si vyladil a byly fantastické. Mě ladil TSko tak, že lepší jsem neměl v ruce .. a to ani orange .. ale byla to klika, sám si pak zkoušel poladit svoje a znechuceně ho prodal, že není tak dobré... a on toho Bula koupil když já Kimbera... máme v tom stejné součástky, jen já nemám problém. Ale až na tuhle "nemoc" je to skvělý chlap, naučil mě spoustu věcí ve střelbě a to nejen ve sportovní. No snad už bude mít po opravě pokoj... v neděli mi na závodech zase utekl :-)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    DANIELX: komu není rady..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam