• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    ERGOSUM: Autem taky nemuzes jezdit bez RP. Protoze s nim snadno zpusobis velkej pruser. Tak jako kdyz vlezes s plynovkou v ruce na postu, nebo s ni bouchas na ulici a lidi na rebe volaji zasahovku.
    Proste bys si vyplnil test s otazkama kam to muzes brat, kdy to muzes vytahovat, kde s tim strilet a co ti hrozi, kdyz to porusis + zkouska kde to dostanes do ruky, nabijes, vystrelis +/- do streliste, vybijes aniz miris na lidi nebo na sebe. Gratuluji pane Novak, jste az do odvolani opravnen nabyvat zbrane prislusne kategorie a strelivo k nim.
    A kdo s tim bude v rukach lapen bez prislusnyho povoleni bude mit pruser. Kdyz na to das rok karantenu, das zajemcum moznost si to udelat, tak v tom zadny velky problem nevidim. Takova zkouska je na 20min + manipulace.. treba za 300,-


    Problematicky je to hlavne u zbrani ktery maji vzhled okopirovany od ostrych a rada tech majitelu vubec nepremysli o tom, ze ho snadno nekdo sunda ostrou, kdyz tim bude mavat na lidi ozralej. A samozrejme si taky rada blbcu rozmysli nakup takove veci a poridi ten paprikovej sprej :)


    Osveta je potrebna, s tim nelze nez souhlasit... ale kde neni kontrola ani postih, tam neni ani vule se tou osvetou zabyvat. A stejnetak deti posahanych bioveganpeace matek taky nikdy do svazarmu nedostanes :)
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    ERGOSUM: proti branne vychove samozrejme nic nemam :)
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    BAAL: To snad ani ne. Ovšem rodiče jsou na tom dosud podobně jako ty děti. Prostě osvěta. Pak se to naučíš od rodičů stejně jako chodit přes přechod.

    "plynovky si kupuji z meho pohledu jen velci magori co s tim pak delaji kokotiny ktere statisticky spadnou do zlocinosti s legalne drzenyma zbranema."
    Tam máš tři chyby.
    1) Na počet prodaných plynovek je jen minimum velkých magorů. Tedy pohled je špatný.
    2) Není to problém papíru na plynovku, ale špatné/účelové statistiky. Tím bys dostal a) magory mezi střelce s povolením. b) obrovský statistický nárůst nelegálních(původně legálních) zbraní.(BTW prodavači plynovek a perkusů by vydělali ještě víc)
    3) Namísto stavu, kdy je normální mít zbraň pokud chceš a splníš podmínky, Tlačíš do stavu, že všichni jsou magoři dokud nedokáží opak a do té doby by se neměli dostat k ničemu nebezpečnému(pokud nemáš omezenou svéprávnost tak to v 18 stejně oficiálně splňuješ).

    Byla doba, kdy jsi například svářečku koupil jen se svářecím průkazem. Ten čas je už pryč. Dnes nemusíš být ani plnoletý. A víš co? Přestože sváří kde kdo, města požárem nevzplála a normálně vídám "Je tu někdo kdo by mi zavařil XY? Sám si netroufám. Svářečku mám." A přitom stále platí, že když sváříš pro jiné, musíš mít průkaz. Tím neříkám prodávejte "glok" v Lídlu. Ale k šroubovákům na povolení se vážně dostat nechceme a většina lidí blbosti nedělá , když si uvědomuje, že je to blbost.
    NJAL
    NJAL --- ---
    No, z plynovky na rozdil od pepraku zase vystrelite svetlici, kdyby bylo potreba nekdy signalizovat.
    IAMTHELAW
    IAMTHELAW --- ---
    BAAL: Plynovky si kupujou lidi co nemají dostatek povědomí o zbraních aby pochopili že pepřák je lepší volbou...
    BAAL
    BAAL --- ---
    ERGOSUM: Myslis jako dalsi predmet na zakladni skole? Jako ze decka tech vychov a nesmyslu jeste nemaji dost, tak pridame nejaky dalsi predmet? Imho docela staci ze ted vsichni bojovnici za tradicni delnickou rodinu protlacili do skol predmet technika.

    S Xmedou souhlasim tak jednou za tisicileti, nicmene v tomdle pripade souhlas, plynovky si kupuji z meho pohledu jen velci magori co s tim pak delaji kokotiny ktere statisticky spadnou do zlocinosti s legalne drzenyma zbranema.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    XMEDA: V tom si nerozumíme. Chceš zavést jen zbytečný papír s možností obstrukcí a buzerace. Kdo si nebude chtít dělat papír kvůli poplašňáku, nebo vzduchovce nebude znát nic. Zavádět papír na všechno nebezpečné není cesta. Navíc u pistole ještě skousnu že "s ní nesmíš manipulovat, dokud neuděláš test z manipulace", ale my třeba na základní škole stříleli malorážkou. A vůbec to neřeší tahání airsoftu v nejblbější situaci. Jaký je oficiálně vstupní bod pro jízdu na kole po silnici?

    Jsem pro něco jiného. Rozšířit základní povědomost po celé populaci(ano i k těm kteří ZP doufám nikdy mít nebudou). A střelecké kroužky po kterých dáš manipulaci na ZP na první dobrou. Neznamenalo by to, že většina bude mít ZP a nějakou zbraň. Ale určitě pokles průšvihů z nevědomosti. Posun v pohledu neozbrojeného na možné střelce v anonymním davu na "Teď by si mohl vrah něco zkusit." A v neposlední řadě i vůči Bruselu, který bude hůř obhajovat, že nemáme tradici.

    I kdyby to mělo sloužit jen k tomu, aby většina pochopila, že některá střelba ve filmech je zakotvena v realitě asi jako lítání vrtulníkem v ulicích a v budovách(možná, když jsi hodně dobrý, ale stejně je to blbost a okolí nebezpečný hazard).

    Prostě cíl je, aby lidi nedělali kraviny bez ohledu na papír a na opilce s poplašňákem nejdřív zařvali německy.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    ERGOSUM: viz muj drivejsi navrh na zjednodusenej zbrojni prukaz na tuto kategorii zbrani = zakladni test + zkouska bezpecne manipulace. Chces to pouzivat, ok spln zkousku, predved ze znas zakladni znalosti a necumis do hlavne.. a bude umozneno. 18 let jako jediny vstupni bod je hrozne malo.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    Já vidím cestu někde jinde.
    Jsme společnost chodců a řidičů a odmala známe přechody, křižovatky a dopravní hřiště. Množství nehod by mohlo být menší, ale přesto považujeme auta a křižovatky za normální věc.
    Jako dítě jsem se učil podat a přijmout kuchyňský nůž tak, aby to bylo pro oba bezpečné. A dnes na to ani příliš nemyslím.
    Ovšem jako děti jsme lítali s pistolkama po městě a dělali ratata všude kolem. Věděli jsme, že je to hračka a všichni kolem také věděli že je to hračka. Tak teď někdo kolem sebe mává poplašňákem, dělá rámus a je přesvědčen, že je to hračka. No trošku má pravdu. Jako kluk si možná s tím samým poplašňákem také hrál a byla to zábava. Jenže ostatní to oprávněně vidí jinak. Ta výchova se zbraní nám schází.
    Jestli chceme být ozbrojená společnost, tak nám nezbývá nic jiného než se naučit se zbraněmi žít. A například neohrožovat nikoho něčím, co vypadá jako zbraň. A nezbláznit se, když někomu vypadne nábojnice.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    XMEDA: Předpokládejme, že tě legislativci vyslechnou a schválí to. K čemu dojde.
    a) bude to vítězství antigun na které budou poukazovat, že i sami střelci uznávají potřebu přísnější regulace a zákazu těch zlých zbraní.
    b) další hřebíček do rakve ve která se pohřbí důvěra ve stát a právo.
    c) tyhle flobertky a plynovky už patří do technologie, kterou zvládá každá běžná kovodílna. A vyrobit 10 je skoro stejné, jako vyrobit 1.
    d) naženeš zákazníky černému obchodu a část takto prodaných zbraní bude od držitelů ZP(například ukradených) a některé budou mít za sebou i krev.

    Takže místo legálních flobertek a blbců, budeš mít nelegální zbraně a blbce, větší zisky kriminálníkům a povědomí ve společnosti, že nelegální zbraně mají i slušní lidé.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    XMEDA: jo, jsem pro zprisneni, ale zaroven bych uvital, kdyby drzitele ZP, kteri by pravidelne prokazatelne trenovali by meli to povoleni z odstavce D pro vsechny akce plosne za predpokladu ze informuji i poradatele. ted v USA v tom kostele zasahnul taky domluveny ochrance a ne nejaky nahodny hrdina z davu a ze tam strelcu urcite par bylo.

    Znění § 60
    Držení a nošení zbraní při zvláštních příležitostech

    Osoba, která se účastní veřejných shromáždění, slavností, sportovních podniků nebo lidových zábav, může na těchto akcích nosit zbraň, pouze

    a) drží-li zbraň k provozování zábavné střelby v komerčních nebo obdobných střelnicích,

    b) podílí-li se se souhlasem pořadatele na zabezpečení akce, jejíž součástí je střelba,

    c) zabezpečuje-li úkoly podle zvláštního právního předpisu,10) nebo

    d) pokud je to nezbytné k ochraně života, zdraví nebo majetku, a nošení zbraně povolí útvar policie příslušný podle místa konání akce.
    VACA
    VACA --- ---
    NJAL: No ja samozrejme nechci nikoho k nicemu navadet, ale treba zrovna ta husqarna proc by to nemela vydrzet? Vzdyt to rusy pouzivali jeste ve druhy svetovy..

    Swedish revolver m/1887 in 7.5 mm
    http://www.gotavapen.se/gota/artiklar/swedishpistols/m87/rev87.htm
    (Jen ilustracni odlaz, samozrejme bavime se o ty razi .38)

    Nebo s&w model 1888

    Namatkou.

    NJAL
    NJAL --- ---
    DESTROYER: Vsak prave....Gew 88 z 1890 asi v pohode vydrzi opakovanou decentni bezdymnou naloz, ale ne revolver z roku 1870.
    DESTROYER
    DESTROYER --- ---
    NJAL: Zbrane pred 1890 jsou v pripade tech revolveru bez vyjimky vsechny na cernoprach a je treba vyrabet / prebijet odpovidajici strelivo. Pokud tam das moderni strelivo s bezdymym prachem, tak to s nejvetsi pravdepodobnosti bude ta posledni vec co se z toho kdy vyleti a lepsim pripade to znici jen zbran, v horsim rovnou prijdes o ruce...
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    JAZZZ: To pak radsi ZP i na ty flobertky a plynovky... viz rada 18+ blbcu delajici s nimi problemy nam se ZP.

    Vsechno se prezentuje jako strelec se zbrani.. a kor kdyz legalni.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    zajimava debata se rozjela :) ja si stejne poridim toho Glocka 19 a casem dokoupim druheho. ten Gladiator me zaujal jen kvuli tomu, ze se nemusi registrovat. ja osobne nevidim jediny duvod, proc by mela byt moznost ho mit bez ZP, kdyz skoleni a provereni majitele ZP maji byt limitovani treba ve velikosti zasobniku. pripada mi to spis jako utocna zbran, kde mas dva pokusy na popravu vybraneho cloveka. bez ZP muzou zustat flobertky, ale u perkusu fakt nevidim duvod. jak uz tu padlo, na sebeobranu se to moc nehodi a spis doufam, ze tenhle kram neude nesit v kabelce nebo po kapsach kdejakej jouda.
    VACA
    VACA --- ---
    XMEDA: Hloubeji o tom polemizovat nebudu nebot se dostavame na tenci led, a taky protoze mam obcas pocit ze potrebujes oponovat at uz clovek napise cokoli.

    Ale precti si aktualni zneni zákona 119-2002 Sb.

    §15 odstavec 1


    NJAL
    NJAL --- ---
    Uz jen z principu bych se bal soucasne laborovane naboje nacpat do bouchacek vyrobenych dekadu-dve pred 1890....
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    VACA: .45LC a .38SW je pouze na ZP. Takze hodne stesti
    VACA
    VACA --- ---
    TOMBRIDER: Super rad si to prectu znova, sem zvedavej kolik si toho pamatuju spatne:) Ja jsem to cetl urcite jeste pred rokem 2012 ale tak je mozny ze z jinyho zdroje nebo prekladu..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam