• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    DATEL
    DATEL --- ---
    KASUMI: jo, to bych nejspis taky tak udelal. Jde mi t
    o to, jestli to v dnesni dobe a u nasich soudcu skutecne bude stacit na NO.
    DATEL
    DATEL --- ---
    ELECTRICKOTA: ano, i s vecma :-) me jde hlavne o to, jestli ten zakon "muj dum, muj hrad" by opravdu vic zajistil to, ze muzu opravnene pouzit zbran (je jedno jakou) na vetrelce v dome, aniz bych se musel bat, ze mu pak budu v tom lepsim pripade dozivotne solit bolestne. Coz vzhledem k nasim soudum dnes s NO a KN nemam. Tj. to co zminoval ten politik v clanku, ze NO je prece dostatecna, tak osobne si myslim, ze pro tyto pripady ne.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    DATEL: no kdyby se proti mne nekdo hrnul, s umyslem me sejmout, tak jako sorry, ale mne je uprimen jedno, jestli ma nebo nema zbran
    co kdyz je to trenovanej ranar? jak to mam vedet? nebo ma bouchacku za pasem a vytahne ji driv.. jak to mam vedet?
    i kdyby sel pomalu, tak na nej budu rvat, at se zastavi, jinak budu strilet
    a vystrelila bych, kdybych citila ohrozeni sebe nebo sve rodiny
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    DATEL: Tak pokud nemas na to ho zadrzet, tak je pro tebe to nejlepsí to ze utece ne?
    DATEL
    DATEL --- ---
    CERMI_FOX: teorie je hezka, ale dobre, zeptam se takhle. V noci se vzbudim s tim, ze je v byte zlodej a sramoti v obyvaku. Zavru dvere do loznice a do decaku, stoupnu ke vchodovym dverim, jdu pomalu do obyvaku s namirenou zbrani (vim, ze manzelka o deti jsou v posteli, takze tam je nekdo, kdo tam nema co delat). Zarvu na nej, at toho necha, ze mam zbran. On zbran nema, ale jde ke mne, je videt, ze opravdu v ruce nic nema. Jde proti me. V tuto chvili asi tezko pouziju zbran, abych ho strelil do nohy a obcansky zadrzel. Prat se neumim. A moc neverim tomu, ze kdybych ho do te nohy strelil, ze by mi to u soudu pro najevo, ze ja budu v pohode, ikdyz ho do te nohy strelim. Nebo se pletu? Nutna obrana to neni, nesel vylozene po me. Krajni nouze? No, nevim.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ELECTRICKOTA: a pak prijde claymore roomba? :)
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    SHADDIE: Standardně by se mu měl odrecitovat tenhle úryvek :
    Cesta spravedlivého ze všech stran lemována jest nespravedlností, sobectvím a tyranií lidské zloby. Požehnán buď ten, kdo ve jménu lásky a dobré vůle vyvede slabé z údolí temnoty, neb ten jest skutečným pastýřem a spasitelem zbloudilých dětí. A já srazím k zemi mocným trestem a divokým hněvem všechny, kdo se pokusí otrávit a zničit mé bratry. A když uvalím svou mstu na tebe, seznáš, že jméno mé je Bůh!
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    DATEL: to je přece nesmysl. když člověk zastihne v bytě zloděje tak:

    a) neví, že je to "jen" zloděj, který to přišel "jen" vykrást, vidí jen cizí osobu ve svém obydlí a neví jaké má úmysly, může se právem cítit ohrožen (kor když má doma třeba děti).

    b) nebude to přece vypadat tak, že po přistižení si člověk řekne "jo ty jen kradeš, tak to já ti nic nemůžu". většina lidí se lekne, zařve něco jako "hej, co tady děláš " a od toho se odvíjí další situace podle reakce zločince, zda uteče, zda bude agresivní atd.

    c) situace jsou různé, jiná věc je když načapeš na zahradě kluky na švestkách, než když te v noci ve tvý ložnici vzbudí kroky cizí osoby. podle toho a podle míry rizika a ohrožení (i putativního) se člověk rozhoduje, jak zareaguje.

    pokud někoho načapeš, jak ti vykrádá byt, je na tobě, jestli jen zavoláš policii a ztropíš povyk, nebo podle vyhodnocení svých možností a rizik se rozhodneš zloděje zastavit a krádeži zabránit a provést třeba občanské zadrzebi do příjezdu policie. hrozba zbraní je naprosto legitimní zpusob, jak zlocinci dát najevo, že pokud použije násilí, budeš se tomu bránit máš jak. ovšem musí být rozumně podána, když na někoho, kdo ti z garáže krade kolo, namíříš z metru broknu a zařveš "seš mrtvej, zmrde" tak si asi cvrnkne, ale těžko se to dá považovat za přiměřenou reakci umernou hrozícímu nebezpečí. Když ho ale okřikneš, ať toho nechá, žes volal policii, a s broknou v ruce mu oznámíš, že máš zbraň a v případě pokusu o útok se budeš bránit, je to naprosto v souladu se zakonem.

    DATEL
    DATEL --- ---
    Blbý je, že pokud mi do bytu vleze zloděj a nebude mě ohrožovat na zdraví či životě, tak můžu tak maximálně koukat, jak si odnáší mé věci :-( Když mu zastoupím cestu (ať už se zbraní nebo bez), tak to bude na mě, že jsem to vyhrotil, on mi přece nechtěl ublížit, jen mě vykrást, a na to se NO ani KN podle toho, jak tontak sleduju, vlastne nejspis nevztahuje. Je otázka ta KN, nicméně pokud po mě zloděj nepůjde aktivně, tak jak to tak vypadá, můžu akorát tak zavolat policii :-/
    BOLDRIK
    BOLDRIK --- ---
    Poslech na dopoledne.
    Co je to nutná obrana? Asi ne, když přemýšlím, jestli trefím zloděje do nohy, nebo do zadku, myslí si poslanec ODS Benda | Plus
    https://plus.rozhlas.cz/...brana-asi-ne-kdyz-premyslim-jestli-trefim-zlodeje-do-nohy-nebo-do-8138059
    Argumentace Bendy mi připadá silnější než protistrany.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    NJAL: Možné je všechno. Také to může být "profesionál".
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    OCTOPUSS:
    Střelbu na vozidlo řeší středočeská policie - Policie České republiky
    https://www.policie.cz/clanek/strelbu-na-vozidlo-resi-stredoceska-policie.aspx
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    NJAL: V jednom článku píšou že legálně, v jiným že má kriminální minulost, ve třetím pro změnu nic - fakt netuším.
    NJAL
    NJAL --- ---
    OCTOPUSS: Moc pekne.... :-/ Kazdopadne jestli mel (nejake) zbrane legalne by mohli vedet i bez toho, aby nasli tu, z ktere strilel....
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    OCTOPUSS: Ceny netušim, jen jsem si včera psal s jednim ze správců.

    Turisti jsou přesměrovaný na Kolbenku, kde se otevřelo střeliště jenom pro ně, takže pokud se nic od prosince neměnilo, jejich návrat na Chloumek neni pravděpodobnej.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    GEKONZPRAHY: A ceny zůstávají stejný?

    Btw proč se turisti nevrátí? Z nich musel být slušnej vejvar.
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    Od března bude Chloumek otevřen pro veřejnost a bez turistů, kteří se už nejspíš nevrátí :) Ze začátku jen broky, ale kulový zbraně budou brzo následovat, chybějící razítka už jsou na cestě.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    XMEDA: To říkáš ty a teď. Až se budeš bát kousnout do sušenky, nebo koupit plastelínu, budeš mluvit jinak.
    Znáš tu pohádku?
    ... Jen prstíčky strčíme. Jen co se ohřejeme, hned zase půjdeme...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam