• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    NJAL
    NJAL --- ---
    OMNISLASH: Republikani nepotrebuji davat nic najevo. Uplne staci hlasity gungrabbersky projev Dems a odpor proti 2A....
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    KENJIRO: zajimalo by me, kolik priznivcu zbrani by bylo na stejne strane barikady, kdyby pristup ke zbranim byl u onech "stran" v us opacny, prohozeny. uprimne si myslim, ze moc ne. ta situace pochopitelne z mnoha duvodu neni realna, ale presto verim, ze by to velmi zamichalo tim zdanlive neotresitelnym presvedcenim o tom, kdo je "ten spravny". rikam to nerad, ale u spousty fanousku zbrani pozoruji podobny koblihovy efekt, kterym spousta z nich pohrda u volicu babise. staci predhodit uz na prvni pohled falesny zajem o zbrane a druhy dodatek a efektivni kobliha pro velmi pocetnou skupinu je na svete
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    KENJIRO: hezká hra se slovy :) já ideu chápu, ale přijde mi, že pokud existuje autorita, která dělí svobody na správné a špatné, tak to žádná svoboda moc není.
    Na druhou stranu, uznávám, že některé svobody musí být "regulovány" v tom smyslu, že je třeba vytyčit hranici, kde končí svoboda moje a začíná svoboda jiného člověka, třeba svoboda projevu realizovaná řevem ve 2 ráno v bytovém domě mi nepřijde jako hodna ochrany.
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    CERMI_FOX: jinak odpověď konkrétně na tohle je - jsou to politické a psychologické mimikry. Svoboda má mnoho nepříjemných stránek, spočívajících zejména v tom, že ji musíš respektovat u druhých, a to i když se ti to nehodí. Třeba právo na majetek znamená taky to, že když má soused super auto, a ty ho nemáš a chtěl bys ho, tak mu ho nemůžeš jen tak vzít, protože musíš respektovat, že je to jeho auto. Zrovna tak právo na svobodu projevu - že si můžeš říkat, co chceš, a nikdo ti to nemůže zakázat, i když se mu nelíbí, co říkáš - taky znamená, že si jiní mohou říkat, co chtějí, a ty jim to nemůžeš zakázat, i když se ti nelíbí, co říkají.

    Liberálové jsou lidi, kteří si tohle dilema vyřešili tím, že práva a svobody rozdělili na "spravedlivé", které je potřeba prosazovat, a "nespravedlivé", které je potřeba omezovat. Pak už stačí nadefinovat spravedlivé svobody tak, aby odpovídaly tomu, co chceš, a nespravedlivé tak, aby odpovídaly tomu, co se ti nelíbí. Další krok pak je sobě a ostatním vysvětlit, že nespravedlivá svoboda vlastně ve skutečnosti svoboda není. Pak už stačí obě strany antagonizovat (právo na majetek: bohatí vs. chudí, rasová rovnost: barevní vs. bílí, genderová rovnost: muži vs. ženy, atd.)

    Pokud si to postavíš takhle, tak právě to, že se snažíš potlačovat svobodu definovanou jako nespravedlivá, z tebe vlastně dělá liberála, protože bojuješ za to, co svoboda je, proti tomu, co není.
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    Principem amerického liberalismu není svoboda, ale rovnost. Liberalismus se tomu říká proto, že na začátku to skutečně byla liberalizace, jako rovnost všech ras nebo (tehdy ještě) obou pohlaví. Postupně se přešlo na snahy o rovnost vzdělání a majetku. Prostředkem dosažení rovnosti je pochopitelně stát, který to zajistí vydáním příslušných zákonů a jejich vynucováním. Proto americký liberál podporuje zvětšování donucovací moci státu. Zbraně už si do těch rovnic určitě dokážete dosadit sami.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    CERMI_FOX: Komunisti začali náckům říkat pravice, aby lidi přestalo napadat porovnávat tyto dva krajně levicové směry - zřejmě se to osvědčilo, tak u toho zůstávají :)
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    NJAL: neví někdo, proč si vlastně lidi, kteří se snaží aktivně omezit svobodu jednotlivce, říkají liberálové: Nebo to není od lat. slova libertas?
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    Hohoho ;)
    NJAL
    NJAL --- ---
    Kdyz si nedate pozor na to, co si prejete, a pak se vam to splni....

    I was chatting with a friend of mine recently and the topic of gun sales came up. My friend’s father owns a gun range near me and she said he’s seen a huge amount of liberals coming in to purchase weapons in recent weeks.

    How does he know they’re liberals?

    “They’re shocked to discover they can’t just walk out of the store with a gun.”


    We’ve all heard about gun sales skyrocketing recently, but I hadn’t considered some of the tangential effects of the phenomenon until I spoke to my friend. Not only are many liberals suddenly learning to love their Second Amendment rights, many of them are finding out that the gun control narrative in this country — as repeated loudly and often by Hollywood and the mainstream media — is a complete lie.


    https://www.redstate.com/kiradavis/2020/04/10/815520/
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    NGR: Prusa ma svuj Prusa lab kde si to muzes nechat udelat custom, na jejich velkych tiskarnach a asi v podstate libovolneho materialu...
    SPM
    SPM --- ---
    ERGOSUM: vetsi rozmery udelas, i bez toho boxu s urcity materialy, box se da nejak jakztakz suplovat externe. ale na vetsinu veci tech 20x20 celkem staci a ta tiskarna pak jinak zacina mit obludny rozmery :-)
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    NAVARA: ty máš něco proti dílničkám ve sklepě? O.o (tiskárnu na titan tam ještě nemám, ale nedávno jsem našel pár zajímavejch dělovejch vrtáků, namátkou průměry 9, 12.7, 22, 25 mm =) )
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    ELECTRICKOTA: Tak. tak. S trochou nadsázky lze říct, že do 3D tiskárny se dává stejný materiál jako do vstřikolisů jen přetvarovaný z rýže/drtě na filament. Ano často je to PLA protože je "levné" a když stačí, tak proč ne. Ale v zásadě lze každý výlisek vytisknout s obdobnými vlastnostmi ze stejného materiálu.
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    XMEDA: no nevím jaky mas zkušenosti ty. Ale já mam z 3D tiskárny nekolik držáku na náboje co jsem si sam navrhnul podle svych potřeb a fungují a drzi dobře. A znám lidi co maj i takhle dily na zbraň. Je to hold zase o nauce materiálu a jaky maj limity a to pak vhodně použit. Co se tyce tisku pazby bude problem nez pevnost(samozrrjme zalzi na razi) omezený rozmery, cena, cas a spoustu prace se spasovanim a úpravou povrchu...
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    NGR: A to nemluvím o tisknutelném rozměru cca 20 x 20 cm. On je totiž patent na pixlu kolem tiskárny a bez ní víc neudržíš teplé aby se spojila další vrstva.
    NGR
    NGR --- ---
    NAVARA: treba to uz dela prusa :D
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    NGR: tiskárna na titan je, ale není to úplně něco do dílničky ve sklepě :)
    NGR
    NGR --- ---
    a bullpup ma prece kazdy rad :D
    NGR
    NGR --- ---
    XMEDA: neco takovyho jsem cekal
    jen jsem doufal ze uz to vsechno funguje jako tem panum na youtube :D
    ono se mi nelibi ani to tahlo ke spousti ale chtel jsem to zkusit
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    NGR: vetsina 3D print plastu ti vydrzi na zbrani jen chvilu.. krehky, teplotne a slunecne nestabilni. Nekterym vadi voda, pot..

    Ale treba mas nejakou poradnou industry-grade tiskarnu a stabilizovany filamenty :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam