• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    NJAL
    NJAL --- ---
    Ja si pamatuju, jak jsem se u jedne otazky musel naucit, ze je nekomu prukaz "zajisten" a nikoliv "odnat" jako v jinych otazkach, ktere resily odebrani prukazu a z hlediska selskeho pohledu na vec je to totez. Proste jsem si zapamatoval cislo otazky :-)
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    JAKUBMOKRIS: my tam neměli praktického nic. Jen blbiny a paragrafy. Ale stejně jako kolek je učení se na ten ten test jen součástí ceny ZP a ničím jiným. Člověk to jednou zaplatí a pak si stejně v praxi musí poradit sám, ten test vůbec neřeší/nezkouší věci podstatné. IMHO někdo dostal stranický úkol vytvořit test, tak vytáhnul pár brožurek a cosi náhodně opsal. Jelikoš toho bylo požadované množství a bylo to v termínu, tak získal pochvalnou čárku za snahu a o víc mu nikdy nešlo.
    JAKUBMOKRIS
    JAKUBMOKRIS --- ---
    GILHAD: No zrovna těch "praktických" otázek mi tam přijde docela málo. V poměru k těm blbinám a paragrafům.
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    JAKUBMOKRIS: ono je to taky pár desítek let, třeba to mezitím nějak změníli ... až budu podobné blbiny potřebovat, budu se to učit dle vyžadovaných odpovědí znova.

    Zatím je pro mě důležitější bezpečná manipulace, skryté nošení a jiné praktické věci.
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    GEKONZPRAHY: Já se to naučil na tu zkoušku, plný počet bodů, a další týden jsem si už pamatoval jen to blbinu s "dvojkou" - a dodnes nevím co to je.

    (Jako jo, když to potřebuju, tak to dohledám snadno, akorát jsem to potřeboval jen jednou, kdy jsem hodnotil povídku, kde kdosi vystřelil horní hlavní lovecké dvojky, tak jsem se kouknul, zda jo, nebo ne ale výsledek už fakt nevím. Ale on to byl takový "expert" přez zbraně, že v hodnocení jsem napsal cosi ve stylu "hrdina vytáhnul z šuplíku pistoli po dědovi, nabil do toho revolveru nový zásobník s pásem a zmáčknutím kohoutku brokovnice ustřelil tím kulometem padouchovi hlavu někde u kotníků" ... na ten styl to docela sedělo ...
    JAKUBMOKRIS
    JAKUBMOKRIS --- ---
    GEKONZPRAHY: To mě právě sere. Že jsou tam věci, který si můžeš zjistit a nepotřebuješ je vědět. Včetně třeba ceny za zkoušku na střelnici, což je úplně na palici... No už aby to bylo za mnou, naštěstí jsem si nestanovil nijak extrémní lhůtu, takže mám čas se to naučit a nemusím to našrotit za týden.

    GILHAD: Jo tak na tohohle rochytáka jsem ještě nenarazil, já měl asi tu jednodušší verzi :D
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    Hele, nemám o tom v poslední době přehled (taky nemůžu držet v hlavě všechno), ale před časem ještě platilo, že když je testová otázka typu "kdo rozhoduje" nebo "kdo řeší", tak se žadatel nemusel učit, kdo řeší co, protože správná odpověď je vždycky "příslušný útvar policie".

    (což není bug, ale feature - běžný držitel ZP opravdu všechno řeší s příslušným útvarem policie, tak proč ho zbytečně plést)
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    JAKUBMOKRIS: Což o to, z názvu by jeden řekl, že důležitou (a testovanou) vlastností bude, že nemá nějaké kladivo, ale my tam měli 3 odpovědi, které byly doslova stejné a lišili se jen tím, že v jedné jak hamerlesku, tak lankasterku označili za "dvoják", v druhé za "dvojku" a v třetí tuším za "kozlici" - a správná byla ta s tou "dvojkou"
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    JAKUBMOKRIS: Redsnakovo řešení mi taky vyhovovalo nejvíc. Pravidelně jsem se s tou appkou od Zbraně kvalitně zavíral v práci na hajzlu, ve finále jsem se to naučil nazpamět takovým způsobem, že rekord jsem měl 100% za 57 sekund. Naostro jsem ten test udělal asi za tři minuty včetně zkontrolování. Doteď v tom mám ale maglajz, hlavně různý ty lhůty a voloviny kolem licencí, prostě takový ty věci, co člověk většinou za celej život nemusí řešit, a když, tak tu legislativu zjišťuje ad hoc.
    JAKUBMOKRIS
    JAKUBMOKRIS --- ---
    GILHAD: Díky za rady, někam si to začnu psát, protože tohle je neocenitelná pomůcka. Jinak hammerlessku jsem potkal v testu zrovna dneska a tam jsem to odvodil z názvu, o co jde. Ale ty zdravovědný otázky, ty mě taky matou a někdy mám pocit, že by mohlo zejména v této části platit víc odpovědí.
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    JAKUBMOKRIS: Kdyz jsem se ty otazky ucil ja, tak byly vsechny totalne na houby a naprosto neuzitecne. Nejaci medici, co byli se mnou ve skupine tvrdili, ze u některých zdravovědných otázek nebyla ani jedna správná odpověď, u jiných bylo správných víc, ale nikoli ta vyžadovaná a vyžadované odpovědi byly v nejlepším případě dávno zastaralé a překonané ...
    Já tam našel pár zkratek, které řešily skoro všechno (úřad může a má nejvíc času, člověk musí a má nejmíň času, když je tam paragraf, tak je to správná odpověď ) a zbytek jsem se holt musel naučit nazpaměť.
    Jakože rozdíl mezi lankasterkou a hammerlesskou je v tom, že jsou obě dvojky, ať už ta tři slova znamenají cokoli (a odpověď je skoro jistě nesprávná, ři minimálně zavádějící, ale stejně ji nikdy potřebovat nebudu - a za ty desítky let jsem ji fakt nepotřeboval ani jednou).

    Prostě "test jak udělat tento test" ještě nesmyslnější než u autoškoly.
    JAKUBMOKRIS
    JAKUBMOKRIS --- ---
    Zatím dík za rady, až bude nějaká další fáze nebo debilní otázka, tak dám vědět.
    JAKUBMOKRIS
    JAKUBMOKRIS --- ---
    ELECTRICKOTA: Doufám!
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    JAKUBMOKRIS: Zmena bude, ale to už budes ZP dávno mít
    JAKUBMOKRIS
    JAKUBMOKRIS --- ---
    ELWERINE: Dík dík, tohle mi helfne!
    ELWERINE
    ELWERINE --- ---
    JAKUBMOKRIS: jestli si to pamatuju dobre, tak takove ty bezne zalezitosti kolem nabyvani zbrani, zkousek, provereni zadatelu, odebirani zbrani a papiru dela PCR.

    Vnitro, pokud si dobre vzpominam, resi zejmena podminy u zkusebnich komisaru, vydava predpisy - vyhlasky

    Prumysl a obchod - pouze u zahranicniho vyvozu/dovozu a to podle primo vykonatelnych predpisu EU. To je jednoduchy, spoj si EU s prum. a obchodem

    Obrana - vojaci - ti jsou imho v zakone o zbranich vsude vycleneni jako vyjimka, na kterou se zakon nevztahuje.

    Smysl tam je, jako u vsech administrativnich kolosu. Mala ryba resi dennodenni prusery/administrativu/buzeraci drzitelu a prestupky. Vetsi ryba - nebo jeji hlava - resi systemove veci a takove, ktere nelze sverit male rybe, protoze jsou z nejakeho duvodu dulezite.
    HARIUS
    HARIUS --- ---
    KENJIRO: 1) To sice nesedí, ale besedy v ČT budou, sám to dobře znáte s Džamilou, ne ? :-)
    2) Piráti jsou kreténi všeobecně
    3) Vím, bohužel.
    JAKUBMOKRIS
    JAKUBMOKRIS --- ---
    REDSNAKE: Jo, takhle jsem to měl s autoškolou. Jenže to mi bylo o dekádu a půl míň a do hlavy se dala spousta věcí nasypat třeba za noc. Teď to o něco víc bolí, protože mozek si očividně odvykl se něco učit.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    JAKUBMOKRIS: no vidíš, ono se to poddá. Já to tak dlouho drtil dokola, až jsem dokázal odpovídat jen na základě vizuální délky otázky, ani jsem nemusel číst co obsahuje :D
    JAKUBMOKRIS
    JAKUBMOKRIS --- ---
    DESTROYER:
    REDSNAKE: Hele, už jsem se posunul z úspěšnosti kolem 50 % na nějakých 70-85 %. Takže docela pokrok. Ale tajně jsem doufal, že v tom nějaký smysl je, akorát já ho nevidím. No nedá se nic dělat, nasypu to do té hlavy, mám v plánu dělat zkoušky někdy kolem nového roku. Nechystá se do té doby nějaká změna legislativy doufám...?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam