• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    VESNACH
    VESNACH --- ---
    ...a abych se teda este troch vysvetlil :D chapu ze tady vsichni maji radi zbrane :D

    a) jsem pro omezeni a zprisneni pravidel pro drzeni zbrani ve splecnosti obecne? Nejsem, blbost.

    b) jsem pro rozsireni povedomi o zbranich ve spolecnosti a rozsireni jejich drzeni? Jsem velmi, pokud to budou utocne pusky a ty pusky budou mit doma chlapi, co prodelali zakladni vojensky vycvik, a ktery jsou schopny se postarat o sebe, svoji rodinu i svoje postizeny sousedy. Zbrane pro zabavu a obranu pro ostatni jenom podle prisnjch pravidel.

    Vic k tomu za me snad neni treba dodavat :) a kazdej kdo ma pochopit muj postoj ho pochopi, kdo ne je stejne hippik a nemel by mit zbran :D
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    BAAL: Tyvole, neblbni, k licenci potřebuješ ještě to D, aby jsi se vůbec mohl něčeho ve skladu dotknout :D
    BAAL
    BAAL --- ---
    MAZDA: No počkej to je na zbroják, na licenci je to 10km:-)
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    Tady se člověk dočte zase věcí...

    VESNACH: Ty, hele, prozraď mi, jak mi pomůže uběhnout kilometr v tom, co dělám? K čemu je to dobré ve zbrojní branži? Jakože bych zvládal líp oběhávat klienty? No, to asi těžko. Nebo jakože bych snad líp přehazoval bedny ve skladu? K tomu nepotřebuju uběhnout kilák, ale ještěrku.

    A ano, k tomu mínusku se i přihlásím.
    COUDAK
    COUDAK --- ---
    víte jak se to říká na internetech ... Bůh stvořil lidi sobě rovné. Colt je učinil ještě rovnějšími. (blbě si to pamatuji).
    BAAL
    BAAL --- ---
    KASUMI: vzhledem k tomu že průměrný věk držitele ZP bude tak 60let (googlit to nebudu).

    Se domnívám, že by se nekvalifikovala většina držitelů.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    BAAL: kurde, to se asi nekvalifikuju
    myslim, ze aktualne by me ubehnout kilometr zabilo :D
    VESNACH
    VESNACH --- ---
    XMEDA: hele tohle je sporny a x lidi ti rekne x rozdilnych nazoru, ale ja bych na "zastrasovani" zbrani nespolehal v zadnym pripade, a tohle je podle me jeden z exemplarnich a nejhorisch argmentu, co jsi moh pouzit, jistym zpusobem. Neni tady na to kultura a sance, ze bude pokracovat utok i po taseni zbrane a ten utocnik ti ji vezme neni vubec mala, pokud fakt nevis co delas. Ten clovek se uz pohybuje za hranou zakona a bohuzel vi, ze ty budes mit problem stejne jako on, at uz s tim strilet nebo z dusledku ty strelby. V tom jeho nastaveni agresora uz je to jenom krok k tomu zariskovat a pokusit se te odzbrojit - daleko mensi krok pro nej, nez pro tebe vystrelit.

    SHADDIE: jo vsak rozhodne. To je jenom muj "ryze subjektivni a fasizujici nazor" zalozeny na velmi spatnych zkusenostech, pochybnostech a obecne neduvere v lidstvo :) prezentuju to presne tak.

    DESTROYER: omluam se, ze jsem vynechal a triggernul vsechny invalidy! :D jezismarja. At si na kriplkaru namontuje 82mm rouru a meta granaty do okoli v tom pripade klidne, promin.

    BAAL: ano presne tak.
    BAAL
    BAAL --- ---
    VESNACH: " ze k opravneni mit zbran bych bez debaty zaved kondicni testy nebo alespon zakladni testy motorickych schopnosti a dovednosti. To ze muze mit clovek, co neubehne km bez toho aniz by umrel, zbran v podstate jenom jako egoboost je pro me vicemene srovnatelne desivy, jako libovolna ktera hrozba nebo zraneni :)"

    Proč je pro tebe důležité aby člověk co má zbran měl kondici na to uběhnout kilometr? Příjde ti důležité aby svět byl v kondici? Myslíš, že vozíčkář/senior/obezní tlustoprd nesmí chodit na střelnici pro potěchu těla a ducha?


    "zbran v podstate jenom jako egoboost "

    Domníváš se, že vlastnictví zbraně má pouze dva možné důvody?
    1/sebeobrana
    2/posilnovač ega

    Lidé by tedy měli mít narok dělat biatlon, závodit v mířené střelbě, vyhrát olympiádu ve skeetu atd pouze pokud:
    zvednou 200kg na bench
    vyhrajou boxerský západ nad Mayweatherem, protože pouze potom budou dost psychicky odolní na vlastnictví brokovnice?
    NJAL
    NJAL --- ---
    TIGER: Vzhledem k tomu, ze zachyt zaveru je (u CZ, asi i jinde) uplne volny, tak ta pruzina byla asi celkove v poslednim tazeni... Mivam cele mesice nabite zasobniky (napr) do Sa61 a nejsou s nimi zadne problemy.
    TIGER
    TIGER --- ---
    NJAL: No já když jsem nechal v trezoru naplno nabitý zásobník několik měsíců, tak jsem pak měl problém s tím, že když byl vystřílený, tak nepřetlačil záchyt závěru a ten nezůstával v zadní poloze.
    NJAL
    NJAL --- ---
    TIGER: Alespon podle toho, co jsem cetl, pruzina nejvic slabne opakovanim cyklu.
    DESTROYER
    DESTROYER --- ---
    VESNACH: Zdravotni zpusobilost posuzuje lekar a clovek postradajici zakladni motoricke schopnosti a dovednosti ani nema jak projit pres praktickou zkousku. Upirat pravo na ucinnou obranu nekomu.. protoze je chromej, napriklad prisel o nohu, je na vozicku atd.. je vylozene mimo. Naopak, taci lide o to vic potrebuji moznost se efektivne branit, kdyz napriklad nemaji moznost utect. A ta "tuzka a telefon" je z meho pohledu vuci takovym lidem dost urazliva.
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    TIGER: na to je dobrá krátká broková dvojka, nabitá je do vteřiny a široká škála střeliva umožní volit nejvhodnější pro dané obydlí.
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    VESNACH: s vlastnictvím zbraně přichází i velká zodpovědnost... ostatně jako s vlastnictvím a řízením motorového vozidla a případně manipulací s jakýmkoli strojem, kterým můžu způsobit někomu újmu, to by si samozřejmě měl uvědomit každej,kdo takovými předměty disponuje (ať už soukromě, z titulu zaměstnání, nebo jinak). Osobně zastám názor, že pokud se někdo na držení zbraně necítí nebo má obavy, neměl by ji mít, a kdo ji má, musí si v plném rozsahu uvědomovat zodpovědnost, kterou nese, a veškeré následky, které z případného použití vyplývají, měl by být morálně, fyzicky a duševně fit, udržovat návyky v manipulaci a zacházení (včetně bezpečnosti) na úrovni, nepropadnout rutině (to je jistá cesta k nehodám) a v neposlední řadě...nebejt kokot. P.S. Vše výše zmíněné platí i pro řidiče.
    TIGER
    TIGER --- ---
    Na vnitřní straně dveří od trezoru má být zbraň připravená k použití. Nemusí mít ani plnej zásobník aby se neničila pružina, ani náboj v komoře. Ale po otevření trezoru by měl být člověk schopný do tří vteřin střílet.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    VESNACH: Je taky rada pripadu, kdy uz jen vyskyst obrance s kverem v ruce vyvola utekovou reakci zlodeje... a docela bych rekl, ze cast z nich neni ani nikam hlasena, byt by se melo. On ne kazdej zlodej je zfetovanej, nebo absolutni psychous, kterymu je jedno, jestli schyta ranu.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    STENNY: Who knows.
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    GEKONZPRAHY: Nevim proč se řada lidí tak bojí vlastních zbraní ve své domácnosti. Bydlim v prostředí, kde je situace,do jaké se dostal ten pán na plzeňsku, dost možná, všechno, co má být zamčený, mám zamčený, ale carry gun ukládám tak, že je na dosah a ready to use a přitom mimo dosah různejch všetečnejch skřítků, co pobíhaj po domě. Jde to zařídit.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Moznaaaaa....
    Pistole samonabíjecí Beretta Tomcat INOX cal.7,65 Browning - Wildgame.cz
    https://www.wildgame.cz/pistole-samonabijeci-beretta-tomcat-inox-cal-7-65-browning_z1209964/

    400g.... to by slo :D

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam