• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    I beg you, Gentlemen, act with Conduct and Discretion. A Pistol is your last Resort.
    The Beggar's Opera, John Gay
    Na homepage jsou odkazy na střelnice.
    rozbalit záhlaví
    VESNACH
    VESNACH --- ---
    MAZDA: ja ti nikde netvrdim, ze z tebe nekdo za 3 mesice udela cokoliv, nebo ze ti k necemu bude okop, bojova vozidla, nebo hod granatem :) ale i zalozak ma dneska moznost behem strelecky pripravy projit drahu bojovnika s ostrou munici. Vubec mi nejde o to, jestli z toho vyjde jako dobrej, nebo spatnej strelec. Boj neni kryta strelnice, ale extremni situace kdy pocitujes permanentni diskomfort, vyhodnocujes situaci, aktivne menis pozice a u toho se snazis nepostrelit sebe nebo nekoho v okoli :) proc mam i ted pocit, ze tohle vetsina lidi uplne ignoruje z nejakyho duvodu? "Mit strelnou zbran na sebeobranu = pro me absolovat pripravu se strelnou zbrani na boj?" Co mi unika v tyhle rovnici prosim vas pekne, vysvetlete mi to (kdyztak uz ale v poste diky)...kazdopadne jestli teda 90% dobrejch strelcu jak pises prodelalo alespon jeden kurz takticky strelby v nejakym rozumnym systemu a alespon 8% z nich dostalo od nekoho kdy delo a bylo schopnych pak nejak castecne racionalne uvazovat a 2% z nich bylo nekdy v situaci, kdy si myslelo ze z toho nevyjdou se zdravou kuzi, ale dokazali to diky adaptaci na stres, tak me to opravdu moc mrzi, ze vytahuju takovyhle banality. Uz to nikdy neudelam, byla to amaterska chyba online diskutera :D za kterou se hrozive omluvam vsem temhle 100%, ze zpochybnuju jejich legitimni pravo na to mit nabitou a odjistenou zbran v nocnim stolku, v pokojiku za ucelem sebeobrany a ochrany rodiny a majetku (navic kdyz byli u praktika a udelali rozborku sborku cezety), peace > odletam zpet do dreamlandu a jednou vam treba taky poslu 500.
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    VESNACH: Hele, řekněme si to otevřeně - kurz základní přípravy ve Vyškově je o dupání, vojenské slušnosti a základech vševojskové přípravy. Střelecká příprava tam je opravdu jen základ bez nějaké hloubky. 90 % aktivních členů tohoto klubu (včetně holek) umí dneska střílet líp, než by je naučil KZP ve Vyškově, tak to je. To samé taktika - specifická taktika se nakonec stejně učí v rámci DIVů na útvarech, ke kterým jsou pak kurzanti připraveni. Jinak to, co se taktiky, nakonec budou mít ve Strakonicích, jinak v Žatci a jinak v Chrudimi. Nakonec, to se bude týkat i střelecké přípravy.

    Základ je okop pro ležícího střelce :)
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    KASUMI: jen pro upřesnění, budeš na sobě mít jenom to, cos popsala a nic dalšího? Pokud je to tak, tak bych prosil fotky. Samozřejmě pouze jako důkazní materiál :-)))
    VESNACH
    VESNACH --- ---
    MAZDA: po odlouceni od jednotky muzes ignoroval protokol a misto cekani na zachranu podniknout diverzni akci v tylu nepritele: zacit krast taky, rict si o cigo, vyvetlit mu ze krom hypoteky nic nemas, deti jsou magori, zena te nenavidi a do vyplaty by se ti hodilo ...500 a kdyz neutece z toho baraku s brekem a bez 500, tak umis hovno :D

    NJAL: tohle je tak hrozne moc zkreslana fanboy predstava, kde ignorujes podstatu jakyhokoliv vycviku, ze ti na to nebudu ani seriozne odepisovat :)
    ELWERINE
    ELWERINE --- ---
    NJAL: to by nam mohl prispet kolega SHADDIE, ktery si vytvari jednotku obsluhy lehkeho kulometu :))
    NJAL
    NJAL --- ---
    MAZDA: A kdyz uz mas druzstvo, tak to chce uz lehky kulomet. ;-)
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    NJAL: A na cvičení taktiky to chce naopak zapojit (a vyzbrojit) celou rodinu. K čemu člověku je, že umí taktiku výsadkového družstva na 6 lidí, když je na to sám, že jo? :D
    NJAL
    NJAL --- ---
    VESNACH: Tyhlencty povery o vojenskem vycviku... Defakto na obsluhu "utocne pusky" (kdyz si odmyslime, ze je full auto a nikdo mi ji bez vyjimky neda) staci par dni, abych krom strileni umel i cistit a rozebrat/slozit i ve tme.

    Nic dalsiho zakladni vojensky vycvik k obsluze utocne pusky neposkytuje, zejmena si nejsem uplne jist, ze poradova priprava a pochodovani po buzeraku nejak zlepsuje kvalitu vojakovy strelby.
    ELWERINE
    ELWERINE --- ---
    KASUMI: pravdu mas sestro! :)
    BAAL
    BAAL --- ---
    KASUMI: Tu předpokládám:-)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    BAAL: steaku? :)
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    chybí mi tu ty smajlíky místo +/- čím dál víc :-D (nemyslím jen v tomhle auditku, ale teď zrovna fest...)
    jo a hlasuju pro základní výcvik pro všechny, včetně praní, vaření, masáží, management nakupování, finanční gramotnost...
    a "útočnou" pušku do každé rodiny :-D
    BAAL
    BAAL --- ---
    KASUMI: Bude fotka?:)
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    KASUMI: Mamut!
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    BAAL: k tomu me mazda privazovat nemusi, ja mu uvarim rada a s laskou... . s kosou na zadech, cz v holsteru a nozem na kotniku.. ;)
    MAZDA: no tak ted sis to posral.. nic nebude.. jenom steak a zadny hranolky!
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    BAAL: Že zdravím Verču u sporáku! :D Té mé taky budu muset zkrátit řetěz, už je zase jinde, než v kuchyni.
    BAAL
    BAAL --- ---
    MAZDA: Nerozumím, holky s puškama? To jsou snad řetezem uvázané ke sporáku ne?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MAZDA: jako jo.. ale vlastne ne...

    jak psala elwe, ma jen jinej nazor
    ze je k tomu sovinistickej, zpatecnickej a zcela zjevne zabrzdenej je jeho problem, ne muj..
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    VESNACH: Teď Tě místní holky s puškama roztrhnou jak hada! :D
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    VESNACH: Mám svoji malou zbrojní firmu. Buduju zbrojovku. K tomu potřebuju ZP skupiny D. Podle Tebe bych k tomu, abych mohl podnikat v tom, co mě baví, měl procházet fyzickým přezkoušením jako v armádě. No, kdybych chtěl do armády, tak už v ní jsem, žejo...

    BAAL: Neříkej, že Ty jsi byl jinde, než na civilce (a na to jsi stejně moc mladej :D ). A správnej pokyn je "dej si deset!".
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam