ELECTRICKOTA: třeba taková policie, která vymáhá výhradně ty rozkazy, které nejsou v rozporu s platnými zákony (vč. Článku 2 odst. 3 Ústavy ČR), kam berou jen lidi s takovou úrovní IQ, že dokáží pochopit i rozdíl mezi formálním a materiálním aspektem přestupku a respektovat judikaturu NSS, a která nezneužívá své pravomoci... To by byl moc fajn začátek.
A uznávám, že ze všech policií na světě tomu český systém s možností potížistickou hlídku přesměrovat do Správního a tam se účinně bránit, byl asi nejméně škodlivý na světě - resp. neznal jsem méně škodlivou policii.
SHADDIE: v prvé řadě si přečti Misantropovu
Posvátnou krávu - to jsem nenapsal. S gestapáky nebo Vichy jsem naše policajty nesrovnal.
A FYI, v 80. letech už tu nebyl totalitní režim nýbrž prostá autoritářská diktatura - rozdíl viz. mj. Šimečka, totalita chce předělávat celého člověka podle ideologie, zatímco diktatura výslovně požaduje "vnitřní emigraci" a tedy důsledně rozlišuje mezi soukromou a veřejnou sférou a na předělávání člověka podle ideologie již fakticky rezignovala (jakkoli navenek musí formálně držet linii protože jí legitimizuje svou dominanci) a jde jí jen o "klid na vládnutí". Vím že Franta Stárek to označuje za revizionismus a chápu jeho argumenty, ale on příliš hází do jednoho pytle diametrálně odlišná pojetí pojmů "totalita" a "diktatura" a bohužel trpí pojetím ve stylu "zlý-nejzlejší-totalita".