• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    IAMTHELAW: obávám se, že kdyby mi stát domů půjčil kulomet a nedodal k němu erární střelivo, tak umřu hlady :D
    NJAL
    NJAL --- ---
    KENJIRO: Tak jestli neni specifikovano, ze ma byt neprerusena, tak je to pravnicka ojebavka jak vino. :-) Vojenska knizka na me jmeno by se doma nasla...
    IAMTHELAW
    IAMTHELAW --- ---
    KENJIRO: Jůůů kulomet 8-)
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    Píšu teď článek o programech střelecké přípravy. Mimo jiné o tom, že plánovaný systém stanovené zálohy státu navazuje na historickou tradici prvorepublikové Stráže obrany státu.

    A tak jsem si náhodou vzpomněl na tu švýcarskou výjimku, která umožňuje nechávat zbraně záložákům, pokud v tom má daný stát tradici starší než padesát let.

    Stráž obrany státu fasovala pistole, pušky, kulomety... a už je to o hodně déle než padesát let.

    Někdo by mohl tvrdit, že to je čirá ojebávka. To je asi fakt.

    Ale koneckonců, v tom máme taky tradici delší než padesát let.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    V sousedním boardu plánujem sraz na střelnici Malý Újezd. Máme pronajaté 50m střeliště na celý den.
    Sraz sobota 28. Srpna 2021, strelnice Maly Ujezd, mame cele streliste 50m na cely den. Tzn 16 stavu.
    Něco málo pravidel:
    [LAUNCHER @ PALNÉ ZBRANĚ - Nemoderovaná diskuze - Sraz SO 28. SRPNA 2021, strelnice Maly Ujezd, mame komplet streliste 50m cely den, 16 stavu.]

    Předchozí srazy byly vždy povedené akce a pokud by se někdo chtěl přidat budeme jedině rádi.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Díky amnestii se sešlo 3678 nelegálně držených zbraní včetně tanku nebo děla — ČT24 — Česká televize
    https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/3349438-diky-amnestii-se-seslo-3678-nelegalne-drzenych-zbrani-vcetne-tanku-nebo-dela
    VESNACH
    VESNACH --- ---
    Czech Lawmakers Vote to add 2nd Amendment to Constitution :: Guns.com
    https://www.guns.com/news/2021/07/22/czech-lawmakers-vote-to-add-2nd-amendment-to-constitution
    ZOLTAN
    ZOLTAN --- ---
    PAN_MYVAL: dik!
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    ZOLTAN: pan Rudolf je jednatel a majitel www.zelenysport.cz a také jedna z nejvíce rázovitých postav české zbraňové scény. Import/export vyřazených studenoválečných zbraní a střeliva jede ve velkém, takže od toho bude mít i spoustu beden. Tyhle má online, možná má i něco offline: http://www.zelenysport.cz/municni-truhliky/
    ZOLTAN
    ZOLTAN --- ---
    PAN_MYVAL: poprosim te naved mne, kdo je Rudolf?

    Zbytek jak rikas, toacim to vsemi smery, ono si to nejak sedne, ale jak je to tenhle subrunk specificky, tak poradne nevim, co si vlastne muzu prat, co vlastne je k prodeji a proklikavat tisice polozek na eshopech mne fakt nebavi.

    Kdyz to vidim v regalu a je to co ja vim polni lopatka tak hned vim, ze to potrebuju a ze jich beru deset. A to mi prijde, ze takovych kramu, jakoze fakt velky h byly kvanta a najednou nejsou...
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    ZOLTAN: hm, tohle bude těžké, protože přesně tyhle plechové věci byly odkradeny a odprodány do sběrných surovin jako úplně první. Dřevěných beden se pak zase všichni zbavovali coby odpadu který k ničemu není a jen zabírá místo.

    O něco déle vydržely jako vybavení mobilních dílen na V3S a v ISO lodních kontejnerech - to Excalibur ještě před pár lety prodával. Excalibur měl dva obrovské sklady kde jim parkovaly stovky kusů techniky a měli plné haly kontejnerů, tak je můžeš zkusit. Zkus se dostat přes Eshop přímo k Excaliburu/CSG samotné s tím, že ti jde o tenhle z jejich pohledu odpad a chceš si jej prohlédnout na ploše.

    Alternativně se zkus dovolat Rudolfovi do Zeleného Sportu - ten pořád importuje tuny army surplus materiálu, takže originálních krabic od střeliva a pušek bude mít celkem dost a je to pro něj jen odpad.

    Ale otázka pak je, zda se ti nevyplatí spíše navštívit archiv, vyštrachat fotky kasárna apod. a buď přestříkat "na vojensko" komerčně dostupný "subrunk", nebo si to svařit a stlouct samodomo.
    ZOLTAN
    ZOLTAN --- ---
    PAN_MYVAL: uplne vpoho :) kamos si koupil fitko. A chce ho “v military stylu” predelat. Takze maskovaci sit misto podhledu, ty stary svitidla se sirokym sitmem jako svetla (a v nich uz ledky ale samozrejme), na zed delaborovany kvery... je toho ranec, co jsme vymysleli a ted mu to shanim vsude mozne...

    Ted shanim nejaky lavice, kam si zakaznik sedne, kdyz si zouva, potrebuju ty stare plechove skrinky na hadry, a hledam bedny od munice a vubec vercajku csla, abychom tim napriklad zakryli rozvodnu s elektrikou....

    Proste takovyhle subrunk potrebuju a jak to nevidim, tak nevim, ze by se mi to k necemu treba mohlo hodit.

    Proto hledam idealne nekoho, kdo ma tenhle “army subrunk” nekde na hromade, projdu, vyberu si roztodivne veci, nahazim do dodavky a vyplaznu prachy.

    Takove slozite to je, najit to na jednom miste, to uz jsem vzdal. Ted najit nekoho, kdo toho ma na hromade jeste nejake mnozstvi a toho vykoupim :)
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    ZOLTAN: na co to vlastně sháníš, pokud to není tajemství? Rekvizity pro film, sběratelství nebo se snažíš založit si tematický armyshop?
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    ČSLA LEDky určitě ne. Vzácně vyjímečně halogenky a zářivky.
    Ono v té době stály LED za prd.
    Někdy koncem té doby bylo světlo na bicikl výstražné LED, ale reflektor musel mít žárovku, protože jsi v té "rychlosti" včas neviděl.
    ZOLTAN
    ZOLTAN --- ---
    PAN_MYVAL: Pecka, diky, podivam se.
    Mne jde i o soucasnou vyzbroj, ale predpokladam, ze treba svitidla uz armada pouziva LEDky a ne stare svitidla se sirmem. Tak prave hledam, kde tak co je... Diky za tip kazdopadne!
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    ZOLTAN: primárně hledáš https://earmyshop.cz/ - to je Excalibur který skoupil většinu tanků a vybavení ČSLA.

    Popravdě už jdeš ale dost pozdě - většina přebytků ČSLA se rozprodala tak do doby před ca. 5-7 lety. Sám jsem chtěl sehnat ještě nějaké bundy a blůzy Vz.85 které jsou funkčnější než většina moderny, ale už byly vyprodané. ČSLA toho halt na skladech měla konečné množství a odprodávalo se to ve velkém do zahraničí...
    ZOLTAN
    ZOLTAN --- ---
    Muzete mi kluci jeste poradit?
    Zdravim vsechny, potrebuju poradit :)
    Dokazete mi doporucit army shop? Potrebuju subrunk, co pouzivala CSLA, i co se pouziva ted. Nechci jine armady, jen nasi. Hledam od kazdeho neco a zajima mne prave subrunk, co se pouziva v taborech (zazemi) vic, nez co ma vojak na sobe v poli.
    Hledam velke bedny od munice, tlampace, svitidla, agregat, delaborovane kvery a munici, lavice, skrinky na hadry... Idealne aby to bylo na jednom miste, nemusel jsem to stahovat z 30 ruznych obchodu. Tedy hledam nejake dominantni hrace na trhu ve smyslu, ze maji opravdu velky sklad s vyprodejem armady.
    Idealne hledam neco mezi Hradcem Kralove po Usti nad Labem, dole Praha a nahore Liberec. Silne preferuju (ale neni uplna nutnost), abych se tam mohl stavit a vybrat si na miste, nahazel jsem to do dodavky a svistel s tim do skladu.
    Nasel jsem www.armypoint.cz a neco si z nej vytahal, ale hledam toho podstatne vic...
    Predem diky za navodnou!
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    ZBYNEK: to tady dřív měli taky, leč stihli zrušit. A než objedu několik pošt v pražské dopravě (v dírách mezi meetingama, tak abych to stihl než PČR zavře, tak už to mám vyčekané tady). :)

    ... ale nakonec to dopadlo dobře, když už jsem tam naklusal s papírama a kolkama, tak mi za odměnu slíbili, že mi PZ pošlou poštou, takže už tam podruhé nemusím.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    CERMI_FOX: Příště líp vybírej poštu... Třeba v Dělnické mají vzadu "obchůdek" s "papírnictvím", kde mají i kolky - bez čekání. Nebo třeba Na Zatlance jsem zatím nikdy nečekal.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    Zkusil jsem jim rano volat, pry datovkou poslat muzu, ale tisknout nezacnou, nez donesu zbran ke kontrole, neboli klasicky statni pristup "nejde, nechci". Takze uz pres 20min trcim na poste pro kolky, zatim jsem se posunul o jedno misto z 6. Bozi
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam