• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    MAWERICK: tjo, "bydlim u zastavky tramvaje, takze nikdo nepotrebuje auto"? Hloupost ani mladi nejsou trestny, so what :-) Zijeme v postfakticky dobe kdy se da tvrdit cokoli aniz by pro tvrzene existoval i jenom jeden validni argument.

    Co mi prijde jako zajimavejsi otazka je, jak jsme se do tehle situace dostali. Ono to tak driv nebylo, jak se mozna nekteri jeste pamatujou. Ja jsem se o tom kdysi bavil s jednim zurnalistou, kterej se strasne zlobil ohledne "fake news" - pricemz tim samozrejme mel na mysli ty od tech "zlejch populistu". A potom se strasne divil, kdyz jsem mu vysvetlil, ze tuhle situaci zavinili oni sami :-) A sice tim, ze v urcitym momentu prestali neutralne a objektivne informovat i o udalostech, ktery proste nepasovaly do jejich mainstream happy happy better world vize.

    Konkretne, ono to k tomu smerovalo uz nejakou dobu, ale ten prelomovej moment nastal imho po "wir schaffen das" kdy se media rozhodla dusledne ignorovat cokoli negativniho co by v souvislosti s invazi ilegalnich migrantu do Evropy mohlo nastat. Vsichni byli "Fachkräfte" a "mozkovi chirurgove" a "inzenyri", byli "muceni a pronasledovani" a tak podobne. To ze importem lidi z archaicky spolecnosti ktera je na mile vzdalena nasim moralnim standardum, je homofobni, sexisticka, neuznava prioritu demokracie pred nabozenstvim, ma jiny normy ohledne nasili atd zpusobi rekneme urcity negativni dopady a ze by vlastne bylo na miste vest diskusi o tom, jak se s nima vyporadat se proste ignorovalo tvrzenim, ze nic takovyho neexistuje a kdo tvrdi opak je nacek.

    Nastala stejna situace jako u nas za komousu, kdy kazdy maly dite vedelo ze sdelovaci prostredky nemaji s realitou a s tim co si lidi o ni myslej nic spolecnyho, protoze jim vicemene slo o "prevychovani lidu" a ne o nejaky neutralni zpravodajstvi. Co nastalo tehdy vsichni vime: lidi si ty informace hledali kde to slo. Akorat tehdy to "kde to slo" fungovalo jeste podle staryho moralniho kodexu, na Zapade tehdy novinari nemeli ideologickou agendu ale proste informovali. Dnes je vsechno trochu jinak: na Zapade uz na mainstream media neni spoleh - pote co se proklamovane pustili do prevychovy lidu na ukor objektivity uz je proste krome par tech uplne hloupouckejch vzadu nikdo nebere za spolehlivej a hlavne uplnej zdroj informaci. Urcitou cast informaci proste v zajmu "lepsich zitrku" vypoustej, a kde vznikne nejaky vakuum, tam jej priroda chce vyplnit. Tim dali obrovskej prostor jak vsem hlupakum, tak predevsim tem, kdo je chtej manipulovat.
    Takze vznik dnesni postfakticky spolecnosti nastartovali oni sami - tim ze urcity zpravodajstvi cilene vypustili, dali prostor komukoli k tvrzeni cehokoli, protoze nikde neexistoval nejakej informacni etalon s dostatecnym kreditem. And here we go, flatearthers! :-)

    K dobru memu kamaradovi zurnalistovi je nutno pripocitat, ze moji argumentaci pochopil a uznal. On halt neni hloupej, a je uz taky spis starsi, takze se to ideologicky oslneni svetlymi zitrky u nej az tak nekona.
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    PUFFY: no, a tady je to snad jiné? Celý NYX je charakterizován poměrně značnou netolerancí k názorům, které se v kterémkoli klubiku míjí s ortodoxií. To se pak bez argumentů minusuje ostošest.

    Jediné, co se board od boardu liší, je konkrétní seznam ortodoxií v nich platných.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    LUCKYBSD: chvili jsem si rikal ze tam bylo par prispevku ktery tak hezky pouzivali ty "-ismy" a alt right a ze byse na to dalo hezky odpovidat... ale na druhou stranu... se zfanatisovanym idealistou se hadat neda :D
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    PUFFY: jojo a abys nemusel daleko, tak vzorek podobnejch mas tady ve VV auditku
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    BLOWUP: tak se koukni jeste do PRED a PO :)
    tam je taky veselo :) a slo to i bez vtipku :)
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    Ja to puvodne postnul do “co vas pobavilo” ponevadz me to pobavilo, a taky jako takovej test inteligence tamniho spravce, a protoze ten test dopadl jak dopadl tak to ted postnu halt sem :)

    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    PUFFY: ale tak to je klasika v každém téma - média nikdy nepřiznávají chyby. Ditto viz Indie - pořád bylo ve zprávách jak tam bude COVID doom, a jen co začala lézt nepohodlná data z porovnání smrtnosti těch států, které vsadily výhradně na vakcinaci, versus těch co vsadily na "neexistující" léčbu... o Indii nikde ani čárka.

    Jenže ono 99% lidí neumí přiznat chybu a veřejně uznat, že se pletli. Mně trvalo 30 let, než jsem se to naučil, a stejně to není 100% a vždycky je to tuhý vnitřní boj boj... Zejména když se jedná o téma, kde se pokládám za dobře informovaného.
    NJAL
    NJAL --- ---
    JCIO: Ok, tak ja to zase vidim tak, ze se pokousel jet pomahat lidem dobre vule chycenym v riotu vyvolanym luzou, a kdyz byl tou luzou napaden, tak uspesne branil svuj zivot. I kdyz to teda take 100% nevim.
    JCIO
    JCIO --- ---
    PUFFY: Tak to nemyslím, myslím před odjezdem do té oblasti.

    Ale už končím, jdu dělat něco užitečného :-).
    JCIO
    JCIO --- ---
    PAN_MYVAL: Takhle dopodrobna jsem to nestudoval, asi to sedí. To jak to popisujou ty Novinky na to taky sedí. Jako sebeobrana to vypadalo, myslím, už tenkrát.

    NJAL: Snad tam jasně píšu, že takhle to vidím já a vidím to takhle u konkrétní osoby. Tam je snad jasné, že to prostě nemůžu najisto vědět. A kromě něj to opravdu nebude vědět nikdy nikdo.

    LUCKYBSD: Provokatér možná, nebojím se říct nepohodlný názor. Chápu, že je pohodlnější být s většinou. Ale ban tam snad nemám :-).

    LUCKY a PUFFY, se tady pohoršují nad článkem z Novinek, který je ale daleko méně tendenční, než jejich řeči tady. Jak to někdo nenapíše tak, jak to vidí oni, a nepoužívá patřičný slovník, tak v tom hned vidí konspiraci nebo spiknutí hloupých levicových novinářů. Nad článkem na Novinkách, proboha. I když by mě zajímalo to video, co soudce nedovolil pustit.
    Vykreslovat Kylea jako dobrovolného hasiče, který se skupinou kamarádů jel pomáhat do druhého města není úplná pravda. Vězení mu nepřeju, doufám, že se poučil.
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    JCIO: hele a viděl jsi ta videa události, než sis udělal tenhle názor? Ta 3 nebo 4, která nahrávali na YT sami antifáci co ho naháněli, plus ta dvě co nahráli kolegové Rittenhouse?

    Já je sledoval dost důkladně a co se pamatuji, souslednost byla nějak takto:

    1. Rittenhouse postával před servisem, jehož pobočku vypálili.
    2. Antifáci zapálili kontejner, Rittenhouse se k němu rozběhl s minimaxem a uhasil ho, což antifáky šíleně vytočilo.
    3. Nastala strkanice/verbální konflikt.
    4. Rittenhousovi kamarádi zdrhli a on zůstal bez únikové cesty (taktická chyba).
    5. Rittenhouse začalo pronásledovat pár antifáků.
    6. Na parkovišti ho naháněl budoucí první zastřelený, nejdřív po něm něco hodil, pak zašli za auto, následovala fyzická strkanice a výstřel.
    7. Rittenhouse začal zdrhat. Ozvalo se pár dalších výstřelů neznámo odkud.
    8. Začal ho nahánět dav desítek antifáků.
    9. Na Rittenhouse z boku vyběhl chlap a něčím ho přetáhl po zádech (pálka/skate), Rittenhouse ztratil rovnováhu a rozplácl se, útočník se obracel na druhý nájezd, Rittenhouse ho střelil a protože dav ho doháněl, zdrhal dál.
    10. Na Rittenhouse vyběhl chlap s pistolí, Rittenhouse na něj namířil AR, chlap pistoli schoval a dal ruce nahorů, když Rittenhouse zaměřil pozornost jinam, zase ji na něj vytáhl a R. ho střelil.


    Rittenhouse udělal hodně taktických chyb (open carry když hrozila strkanice, neměl záložní únikovou cestu, neměl less-lethal obranu jako pepřák na medvědy, neměl parťáka atd.)

    Ale rozhodně vůbec nic nenaznačovalo, že by chtěl kohokoli zabíjet. Chtěl chránit podniky před žhářstvím, což také dělal dokud ho za to nezačali pronásledovat.
    NJAL
    NJAL --- ---
    LUCKYBSD: Ale tak ta argumentace je vesela, s jejim pouziti lze stejne bohorovne prohlasit, ze na vsechny Floydprotesty sli antifaci a blmaci jen krast, palit, nicit, mlatit a vrazdit. Dukazy nepotrebuji, paaac to rikam :-)
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    JCIO: ne, jen ty ses znamej provokater, vedle jsme te uz vykopali, tak vysiras tady
    NJAL
    NJAL --- ---
    JCIO: Ty jses proste zaujatej, tak si vymyslis scenar, ze Rittenhouse sel nekoho nekam provokovat, aby Ti to zapadlo do videni sveta. Tomu ja odporuji, proste gauneri jsou casto samonasiraci a Rittenhouse nemusel mic vubec zadny zamer, ktery Ty tady predkladas jako hotovou vec. Naopak rozumim tomu, ze kdyz pakaz dela riot, demoluje mesto a hrozi nasilim, tak tam nepujdu (na americke zvyklosti) neozbrojen, pokud se tam rozhodnu jit, a treba pomahat (puvodne nabizel okolostojicim prvni pomoc a hasil nejaky pozar).

    JCIO: že někdo vyrazí do ulic cizího města se zbraní, aby postřílel tu chamraď. - coz je tvrzeni, ktere nicim nemas podlozene.
    JCIO
    JCIO --- ---
    LUCKYBSD: Naštěstí tady nikoho nezajímá? To myslíš jak? Jako že jste o tom tady mluvili a že jiný názor nechcete slyšet?
    A nevnucuj mi stále obhajobu těch mrtvých. Prostě se mi nezdá, že někdo vyrazí do ulic cizího města se zbraní, aby postřílel tu chamraď. Neobdivuju to. To neznamená, že obdivuju chamraď.
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    JCIO: nastesti tady nikoho nezajima, jak to vidis ty, ale i kdyby to chtel vyprovokovat, coz s ohledem na ten shitstorm kolem celyho procesu je dost nepravdepodobny, tak slo o fetku, pedofila a presvedcenyho komunistu, co tam zapalovali spolu ostatnimi obchody, auta a rabovali, zadna vyrazna ztrata pro spolecnost
    JCIO
    JCIO --- ---
    NJAL: Odpusť si ten cynismus/sarkasmus, dost se mi poslední dobou v diskuizi přejídá. Taky se mu zkouším vyhnout.
    Nevidím rozpor v tom, co to třeba bylo za gaunery a ve "vyprovokovat", spíš naopak.
    Kyle nebyl žádný spořádaný otec od rodiny, kterého by napadali v jeho sousedství, když se jen tak procházel. Jak říkám, nejspíš mu to projde, pro spoustu lidí bude hrdina. Pro mě ani ne, jsem rád že snad takovým v Čechách zbraně nedáváme.
    NJAL
    NJAL --- ---
    JCIO: Je zajimave, ze "vyprovokoval" samy drive odsouzeny nasilniky (Grosskreutz teda jen pobihal vozraly s bouchackou). To je Ti takova prazvlastni shoda nahod, ze vedel, na koho uhodit.

    * Joseph Rosenbaum was charged by a grand jury with 11 counts of child molestation and inappropriate sexual activity around children, including anal rape. The victims were five boys ranging in age from nine to 11 years old
    * Huber had a disorderly conduct conviction from 2018 as a domestic abuse repeater, which is a misdemeanor.
    * Gaige Paul Grosskreutz has a forfeiture case for not showing obedience to officers, as well as one for loud noises. He was convicted of a criminal misdemeanor in 2016 for going armed with a firearm while intoxicated.

    Sporadani obcane, sul zeme, bohatstvi naroda! :-)
    JCIO
    JCIO --- ---
    Já to vidím tak, že chtěl vyprovokovat souboj, aby konečně mohl někoho legálně zabít. Povedlo se mu to u dvou lidí. Asi bude volný, soudce je hodně na jeho straně, nedovolil například zvětšovat video, protože se tím prý "upravuje".
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam