• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    I beg you, Gentlemen, act with Conduct and Discretion. A Pistol is your last Resort.
    The Beggar's Opera, John Gay
    Na homepage jsou odkazy na střelnice.
    rozbalit záhlaví
    IAMTHELAW
    IAMTHELAW --- ---
    MCD: Taky sem byl v Suchdole a pán mi to moc hezky vysvětlil u kávy :-)
    MCD
    MCD --- ---
    DOTCOM: Suchdol, vřele doporučujiu
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Ja delala zkousky i pripravu u lovciho
    A od te doby jsem tam nebyla, ten vzduch je tam smrtici 😀
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    DOTCOM: u lovciho huberta na sporilove ci avim
    IRONIC
    IRONIC --- ---
    DOTCOM: Ja delal zkousky na Kapslovne u Kaupeho, kdyz byl jeste hovado, z 20ti novejch jsme prosli 2, z sesti, co opakovali, to udelali 2… Strilet chodim na Avim a k Lovcimu Hubertovi a v obou pripadech se mi zda, ze instruktor je tam dobrej, ja jsem se pripravoval na Avimu.
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    DESTROYER: ok tak jinak - kterou strelnici byste na ty zkousky doporucili? Ja je delal v Kasplovne a teda nemel jsem uplne pocit jistoty jako ze to mam v pazi (ale dal jsem to napoprvy)
    IRONIC
    IRONIC --- ---
    DOTCOM: já doporučuju aby ten člověk šel pokud možno poprvé na střelnici s nějakým známým, kdo má ZP, aby si to osahal a trochu se s tím seznámil. Když přijde na kurz k instruktorovi úplně nepolíbenej, dostane takovou hromadu informací naráz, že mu z toho zůstane v hlavě třetina a bude akorát dělat zmatky. Když už ví, co k čemu je, líp si zapamatuje ty podstatný drobnosti, který jim tam instruktor řekne.
    NJAL
    NJAL --- ---
    DOTCOM: Pokud je mimo Prahu, tak by si mel nejdriv zjistit, jestli ho u nej doma nechaj prelozit zkousky do Prahy. Nekteri to delaj, nekteri to nedelaj.
    DESTROYER
    DESTROYER --- ---
    DOTCOM: Prakticky vsechny Prazske strelnice nabizeji specializovane kurzy k priprave. Instruktori co na to pripravuji jsou casto primo spravcove te dane strelnice, kteri realne u tech zkousek byvaji a presne vi co komisari chteji a na co je potreba pripravit. Zaroven bude pripraven a zaskolen primo na zbrani(ch), ktera(e) pak bude realne mit u zkousky.
    NJAL
    NJAL --- ---
    PAN_MYVAL: Ono se jeste chytakuje? Jak je to davno?
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    DESTROYER: jj, on je teda z Valmezu ale bydli a pracuje v Praze
    DESTROYER
    DESTROYER --- ---
    DOTCOM: Ahoj. Zeptam se takhle, odkud je. Praha?
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    PAN_MYVAL: myslel jsem praxi - teorii se nabifluje asi snadno. Nekoho kdo se na tyhle pripravne kurzy specializuje
    IAMTHELAW
    IAMTHELAW --- ---
    DOTCOM: Ať si zajde na střelnici kde bude dělat zkoušky. Znají komisaře co k nim chodí a taky si ošahá zbraně co dostane ke zkoušce.
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    DOTCOM: teorii nebo praxi? Na teorii je prý nejlepší ta appka zbraněkvalitně, pro tyco mají smartphony.

    Praxi... Bych doporučil od někoho kdo to dělá a má zkušenosti s tím, co chtějí komisaři.

    Připravoval jsem totiž na zkoušku příbuzného a neprošel, protože jsem nepokryl všechny možnosti chytákových dotazů na praktické části (něco s vybíjením či co). A znovu už to nezkusil. Mea culpa, mea maxima culpa!
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    kolega z prace zatouzil po zbrojaku (asi pod vlivem nedavnych udalosti). Meli byste tip na dobrou pripravu ve zkouskam? Myslim ze v zivote strilel max ze vzduchovky.
    CHINCHILA
    CHINCHILA --- ---
    offtopic: Getload k videni konecne i v Ostravě, sice jen 7.62x39, ale ja se tech devitek jednou dockam :)
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    BLAF: viz níže. Novináři a jejich "bezpečnostní experti" si jej se zpožděním pár měsíců přečetli a jali se dělat kauzu.

    Hlavní bezpečnostní expert iDěsu dokonce prohlašoval, že PCP větrovky jsou odstřelovačka jako Remington 700/M24 SWS.
    BLAF
    BLAF --- ---
    PAN_MYVAL: Chapu, kam tim miris... to by ovsem implikovalo, ze by si nejaky zakazovac musel ten zakon o zbranich precist, coz nepovazuju za zas tak pravdepodobne :P
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    A bohužel jak jsem předvídal, když se unrestricted plynové zbraně staly legálními bez omezení výkonu, nejen neviditelně jako to bývalo u PCP, začal lobbing za zákaz/registraci všeho:
    Stát povolil silnější vzduchovky, prostřelí masiv i zabijí. Zájem o ně stoupá - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/novela-zakona-o-zbranich-zajem-o-vzduchovky-stoupa.A220221_195002_domaci_wes&h=08A4558F9D8EA2D88E3CFA5928CFF609
    Vyjdou i na 33 tisíc, dokážou zastřelit souseda na zahradě a nově na ně nepotřebujete zbrojní průkaz. Řeč je o silných vzduchovkách. Stát od února rozvolnil pravidla jejich pořízení, nově na ty do ráže 6,35 milimetru není třeba žádné oprávnění ani registrace. Odborníci i amatérští střelci jsou však z nových volných pravidel znepokojení.

    „Mám zbrojní průkaz, ale nejsem si jistý, jestli je dobré rušit na vzduchovky omezení,“ říká čtenář Zdeněk N., který chodí pravidelně střílet na střelnici.

    Do konce ledna by zájemci o vzduchovku pořídili do ráže 6,35 mm včetně jen zbraň s maximální úsťovou energií 16 joulů, od února už úsťová energie nehraje žádnou roli.

    A ­tak si do dané ráže může každý koupit libovolně silnou vzduchovku, aniž by musel mít zbrojní průkaz nebo se hlásit policii.(...)

    Názor střelců nesdílí bezpečnostní expert Martin Hrinko. Podle něj mají zájemci o pořízení této zbraně jedinečnou šanci do doby, než s ní bude někde spáchán trestný čin. „Pak to naši zákonodárci přehodnotí,“ věří Hrinko.

    Kdyby záleželo na něm, měli by vlastníci povinnost tyto zbraně registrovat.

    Hrinko upozorňuje, že s rozvolněním řadíme vzduchovky na úroveň hraček. „Jenže tohle se s vodní pistolkou nedá srovnat. Pokud to střílí tak přesně, účinně a silně, je jen otázkou času, kdy bude někdo střílet na zahradě, netrefí terč, proletí to plotem, a pokud nešťastně trefí souseda, tak mu způsobí zranění nebo smrt,“ upozorňuje Hrinko.

    Zájem o silné vzduchovky roste. Experti říkají, že tyto zbraně dokážou trefit pětikorunu na sto metrů. Mají z nich obavy i někteří profesionálové z branže.
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    BLAF: já bych to tímhle směrem vůbec nepouštěl.

    To je totiž stejný výsledek, jako "Sporting weapons" když se v 1968 utahovaly šrouby v USA.

    Pokud jsou zbraně kategorií rekreační a ostatní, tak co jsou zač ty ostatní? Vraždomatické. Eergo zakázat vše krom rekreačních.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam