• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    REDSNAKE: walther už před lety odkoupil bohužel Umarex, což byl výrobce airsoft vybavení. A začal brutální racionalizaci (v jejich podání více zbraní sdílí ta samá "střeva" a liší se jen kapotou navenek) a cost-cutting.

    Jejich strategie je koupit nebo si pronajmout slavný trademark jako Walther, Colt apod. a to pak nalepit na výrobně co nejlevnější produkt. Může být i dobře zkonstruován, ale musí jít levně vyrobit a z levných materiálů.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    PAN_MYVAL: Walther je imho obycejna cina. Coz ovsem nizsi rady vortexu taky, pokud se nepletu.
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    HE11_KNIGHT: puškohled "Walther" jsem měl také, rozsypal se na .223 :( Uvolnila se osnova a nedržela záměrnou ani když kladívko uhodilo naprázdno.
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    PAN_MYVAL: Koupil jsem Walther 6x42 puskohled, snad to neco vydrzi. Jsem na to zvedavy jak to pujde. Na tu PCP si samozrejme tak nejak pomalu odkladam bokem. :)
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    HE11_KNIGHT: taky jsem začínal na Slavii. Dvě poznámky:
    1) jakákoli zlamovací vzduchovka je hlasitější. Jakože o HODNĚ hlasitější než PCP. Zvlášť moderovaná PCP.
    2) zlamovací vzduchovka překvapivě docela namáhá puškohledy, a to hlavně levné - protože jak dopadne píst na doraz, je to velká šlupka ve směru dopředu, na což levné puškohledy nemusí být nutně fixované.

    Případný mezistupeň jsou pumpovací "PCP" od Crossmanu - řada 1377 apod., kde pumpuješ předpažbím jako u zlamovací vzduchovky, ale nafukuješ si tím vnitřní kartuši jako PCP a proto to střílí bez otřesů a tišeji.
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    MATT: Já jsem nakonec šel do té 631 prozatím. Koupil jsem k tomu puškohled a hromadu součástek abych se to naučil nějak ovládat/oparvovat. Potom případně půjdu do té PCP. Díky za poznatky, dost mě to tak nějak trápilo, že si půjdu zastřílet do lesa a třeba po 40 ránach budu někde pumpovat abych to měl jakž takž.
    MATT
    MATT --- ---
    HE11_KNIGHT: cus, mam SPA PP750 od Alexxuse a pumpu z aliexpressu ($50). Napumpování na pár minut, s pauzou vpohodě, jak už bylo řečeno. Na YT se pak daj najít i různy DIY motorizace, lidi tim pak plněj flašky, připadně si choděj někam, kde je kompresor (v praze třeba ten Alexxus, jinde to prej často dělaj hasiči nebo potápěči).
    Po roce a půl pumpa pořád pumpuje, ale nemam moc nastříleno, tak kolem tisícovky.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    PUFFY: no ruce mám dost velké, na lyže jsem teď kupoval XLka :)
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    PIVECEK: nosím :-)
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    DRIZDIK: Ono u těch pistoli na nošení je hlavně důležitý právě rozměr rukojeti, délka už je fuk (pokud nenosis appendix).
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    PIVECEK:
    NECROMAN: ještě začali dělat P365X, která má výhodu větší pažbičky jako na P365XL ale kratší hlavně. Sám mám P365XL a kratší hlaveň bych klidně bral
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    JOINTER: nebo muzes koupit pak casem druhou hlaven se zavitem, zrovna na glocka mi id Pivecek nedavno nabizel, ze objednava dalsi varku hlavni se zavitem a je to drop-in takze prohodis kdyz potrebujes

    No ja mam jako pdw jeste klasickou blowback var v 9x19 a je super byt oproti tem sportovnim AR9 vic kope, ale uz maj myslim i novejsi generaci s bzdenym zaverem na glock zasobniky, za me lepsi varianta nez 300blk (dalsi razi navic za 15-20kc nechci)
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    HOBORG: HK imo no compromise Kuba Drazan nebo asi i id Pivecek, sig nevim, ale s ohledem na dovozce (banzai), svolavacky, kolisajici kvalitu, lamajici se uderniky a obecne dostupnost dilu bych do toho nesel. Jasne pistoli na noseni nenatocis tuny vystrelu a ted uz by to meli mit odladeny, ale ze Striboga si doted delame srandu. Mam siga p226 x5 a sehnat i pitomej vytahovac je v podstate objednavka z nemeckyho eshopu za 30€ postovny a o cene dilu ani nemluvim, glock vozi MPI a tam jsem komplet repas kit pruzinek mel do par dni za par stovek a CZ je navsteva podnikovky na hlavaku nebo desitky ofiko dealeru po cely CR
    NGR
    NGR --- ---
    HOBORG: 365 maj v hloubetine
    HOBORG
    HOBORG --- ---
    ja bych do vyberu maly pistole na noseni urcite zaradil jeste toho Siga P365 s integrovanym kompenzatorem a HK SFP9SK
    jen netusim kde se to tady da aspon osahat
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    LUCKYBSD: Me to po 10 letech jeste porad nestve nosit, takze asi pujdu do te G19, jen rozmyslim jestli ma smysl mit tam zavit a koupit i tlumic.
    Prijde mi lepsi mit "na doma" (kde by ten tlumic mel smysl) spis nejake to PDW a nebo vzhledem k nedostupnosti peknych veci premyslim o V-AR v 300 BLK.

    Jsem se dival po alternativach a nic me moc nezaujalo. Byl jsem tomu otevreny, protoze zasobniky z G26 stejne do G19 nedam, takze tahle casta vec pro me neni prilis relevantni.
    Minus je, ze zas budu muset koupit i spoust, ten zkoseny tvar u Glocka mi proste nesedi.

    Walther PDP Pro bude az na podzim a je dost tlusty.
    Kdyz vidim jaka je dostupnost veci od Sigu tak me to odrazuje, i kdyz ta jejich nova rada s kompenzatorama je zajimava.
    CZ proste nejak nemusim. Takze asi zase Glock. Hadam ze budu tak dlouho premyslet a vybirat az nebudou k sehnani ani ty...
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    JOINTER: taky mam g26 (gen5) a jeji jedinej problem je o trochu vetsi tloustka, jinak pocitove s prodlouzenym magem se mi z ni strili jako z g17/g19, g43x mi uchopove na sucho prijde dycky top z glocku, ale kdyz sem z ni nekolikrat strilel, tak to nebylo ono a trochu me stvala ta jina (mensi) tloustka a zustavam u komba g17/g26, ale nemam rozhodne ani zdaleka tolik nastrileno jako Pivec, ale treba u g26 mam grip s bobrakem pac mam dlouhy orsty a to u g43x neudelam
    IAMTHELAW: ted muzes mit i JHP legalne, takze imo i 380acp dava smysl
    IAMTHELAW
    IAMTHELAW --- ---
    NECROMAN: G42 je menší, ale na mě je 380acp málo. G43 je v pohodě i s našlapným střelivem 140PF, jen mi moc nesedí tvar do dlaně, ale to si musíš zkusit. Jiný zbraně sem neřešil kvůli dostupnosti dílů.
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    NECROMAN: Zvazuju backup ke G26 ktereho nosim cca 10 let a zrejme to bude G19 MOS.
    G43x je pry dost neprijemny pri strelbe, pry je G48 lepsi, ale jak vidis, v predchozim prispevku, asi je nejlepsi si to zkusit.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    PIVECEK: ještě jsem dostal tip na Glock 42 na .380 Auto, který by mohl být vhodnější na CC, protože méně kope. Je to taky na zvážení.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam