• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    I beg you, Gentlemen, act with Conduct and Discretion. A Pistol is your last Resort.
    The Beggar's Opera, John Gay
    Na homepage jsou odkazy na střelnice.
    rozbalit záhlaví
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    HOBORG:
    NELLI:

    Dekuju panove! Presouvam se vedle k detailnejsimu rozboru :)
    HOBORG
    HOBORG --- ---
    NE7RA: podle me je to https://en.wikipedia.org/wiki/Sako_TRG
    kdyztak me tady urcite nekdo opravi :)
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    Je tu nekdo schopny a ochotny identifikova kver, co ma Wali? Dik!

    XMEDA
    XMEDA --- ---
    PUFFY: 650 zasobnik? To je pozlaceny? :)

    Dej si A4 terc na 20m jestli budes na stredu. Na 10m je to obrovskej kruh.
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    REDSNAKE: mluvě o nouzovce nejlevnější - koupil jsem z oficiální EU distribuce OhHunt a zatím docela drží - na PCP. Ale je to absolutně nejlevnější puškohled s taktickými komínky, a i obraz je překvapivě slušný na tu cenu.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    HARIUS: Jasny, sam mam dva vortexy nizsich rad a spokojenost ale walther je opravdu nouzovka nouzovek imho, kdyz si nekdo objedna no name cinu z aliexpressu bude na tom myslim stejne za min penez..
    HARIUS
    HARIUS --- ---
    REDSNAKE: Pravda, naštěstí není Čína jako Čína. I nižší Vortexy docela drží, mám v rodině dva a spoko. Ale pravda, jeden na .223 a jeden na .22LR. Nicméně, dostávají docela po hubě a bez problémů.
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    REDSNAKE: walther už před lety odkoupil bohužel Umarex, což byl výrobce airsoft vybavení. A začal brutální racionalizaci (v jejich podání více zbraní sdílí ta samá "střeva" a liší se jen kapotou navenek) a cost-cutting.

    Jejich strategie je koupit nebo si pronajmout slavný trademark jako Walther, Colt apod. a to pak nalepit na výrobně co nejlevnější produkt. Může být i dobře zkonstruován, ale musí jít levně vyrobit a z levných materiálů.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    PAN_MYVAL: Walther je imho obycejna cina. Coz ovsem nizsi rady vortexu taky, pokud se nepletu.
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    HE11_KNIGHT: puškohled "Walther" jsem měl také, rozsypal se na .223 :( Uvolnila se osnova a nedržela záměrnou ani když kladívko uhodilo naprázdno.
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    PAN_MYVAL: Koupil jsem Walther 6x42 puskohled, snad to neco vydrzi. Jsem na to zvedavy jak to pujde. Na tu PCP si samozrejme tak nejak pomalu odkladam bokem. :)
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    HE11_KNIGHT: taky jsem začínal na Slavii. Dvě poznámky:
    1) jakákoli zlamovací vzduchovka je hlasitější. Jakože o HODNĚ hlasitější než PCP. Zvlášť moderovaná PCP.
    2) zlamovací vzduchovka překvapivě docela namáhá puškohledy, a to hlavně levné - protože jak dopadne píst na doraz, je to velká šlupka ve směru dopředu, na což levné puškohledy nemusí být nutně fixované.

    Případný mezistupeň jsou pumpovací "PCP" od Crossmanu - řada 1377 apod., kde pumpuješ předpažbím jako u zlamovací vzduchovky, ale nafukuješ si tím vnitřní kartuši jako PCP a proto to střílí bez otřesů a tišeji.
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    MATT: Já jsem nakonec šel do té 631 prozatím. Koupil jsem k tomu puškohled a hromadu součástek abych se to naučil nějak ovládat/oparvovat. Potom případně půjdu do té PCP. Díky za poznatky, dost mě to tak nějak trápilo, že si půjdu zastřílet do lesa a třeba po 40 ránach budu někde pumpovat abych to měl jakž takž.
    MATT
    MATT --- ---
    HE11_KNIGHT: cus, mam SPA PP750 od Alexxuse a pumpu z aliexpressu ($50). Napumpování na pár minut, s pauzou vpohodě, jak už bylo řečeno. Na YT se pak daj najít i různy DIY motorizace, lidi tim pak plněj flašky, připadně si choděj někam, kde je kompresor (v praze třeba ten Alexxus, jinde to prej často dělaj hasiči nebo potápěči).
    Po roce a půl pumpa pořád pumpuje, ale nemam moc nastříleno, tak kolem tisícovky.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    PUFFY: no ruce mám dost velké, na lyže jsem teď kupoval XLka :)
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    PIVECEK: nosím :-)
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    DRIZDIK: Ono u těch pistoli na nošení je hlavně důležitý právě rozměr rukojeti, délka už je fuk (pokud nenosis appendix).
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    PIVECEK:
    NECROMAN: ještě začali dělat P365X, která má výhodu větší pažbičky jako na P365XL ale kratší hlavně. Sám mám P365XL a kratší hlaveň bych klidně bral
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    JOINTER: nebo muzes koupit pak casem druhou hlaven se zavitem, zrovna na glocka mi id Pivecek nedavno nabizel, ze objednava dalsi varku hlavni se zavitem a je to drop-in takze prohodis kdyz potrebujes

    No ja mam jako pdw jeste klasickou blowback var v 9x19 a je super byt oproti tem sportovnim AR9 vic kope, ale uz maj myslim i novejsi generaci s bzdenym zaverem na glock zasobniky, za me lepsi varianta nez 300blk (dalsi razi navic za 15-20kc nechci)
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    HOBORG: HK imo no compromise Kuba Drazan nebo asi i id Pivecek, sig nevim, ale s ohledem na dovozce (banzai), svolavacky, kolisajici kvalitu, lamajici se uderniky a obecne dostupnost dilu bych do toho nesel. Jasne pistoli na noseni nenatocis tuny vystrelu a ted uz by to meli mit odladeny, ale ze Striboga si doted delame srandu. Mam siga p226 x5 a sehnat i pitomej vytahovac je v podstate objednavka z nemeckyho eshopu za 30€ postovny a o cene dilu ani nemluvim, glock vozi MPI a tam jsem komplet repas kit pruzinek mel do par dni za par stovek a CZ je navsteva podnikovky na hlavaku nebo desitky ofiko dealeru po cely CR
    NGR
    NGR --- ---
    HOBORG: 365 maj v hloubetine
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam