• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    I beg you, Gentlemen, act with Conduct and Discretion. A Pistol is your last Resort.
    The Beggar's Opera, John Gay
    Na homepage jsou odkazy na střelnice.
    rozbalit záhlaví
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    ERGOSUM: mno, v takovém případě by se Střelec, coby osoba jaksi z principu nastavená na redukci rizik a uvažování o dva kroky napřed oproti průměru, okamžitě vypařila bez ohledu na "nemůže odejít"...

    ...Protože mu je jasné, že pokud se v kroku +1 půlkilometrová fronta na chleba změní na demonstraci, ve kroku +2 nastane hledání viníka a ve kroku +3 lynčování náhodně vybraných osob z fronty.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    A co má dělat střelec, když se mu půlkilometrová fronta na chleba změní náhle na veřejnou demonstraci a on nemůže odejít? :-)
    Ano. Správně. Zásoby trvanlivých potravin a munice. ;-)
    NJAL
    NJAL --- ---
    LONESTAR: "I" ve slove "CIP" pouzivaji i strelci! :-)
    STENNY
    STENNY --- ---
    CERMI_FOX: Pravdu díš. O tom se pořád nějaké názorové skupiny hádají, ale většina odborníků IIRC tvrdí to, co ty - že je to potřeba vykládat jako "se zbraní podle TZ."
    Potřebuju víc silného čaje.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    STENNY: v poradku, reaguju na ID Kenjiro, ktery zminuje ustavni pravo na obranu se zbrani, takze predpokladam, ze na tohle se nevztahuje definice podle zakona o strelnych zbranich.
    STENNY
    STENNY --- ---
    CERMI_FOX: Lawyer nazi upozorňuje: půllitr je potenciálně zbraň podle trestního zákona, nikoliv podle zákona o zbraních :). Silvestrovská párty, kde nebude žádná zbraň podle trestního zákona, se bude zřejmě pořádat v polstrované cele a bude tam zakázáno vnášet jakékoliv předměty, včetně oblečení a obuvi.
    Což by byla dost ujetá párty, ale proti gustu... :))
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    BAAL: Máš recht :))
    BAAL
    BAAL --- ---
    NELLAS: 😢

    Ze germanismy jsou fuj:-)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    BAAL: Můžeš mi to nějak shrnout, o čem se hádáte? Jinak ü se německy vyslovuje tvrdě, jako ekvivalent bych viděla y :))
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    BAAL: stejně jako ve slově "cyp", používají "i" ve slově "krygl" jenom Pražáci :D
    BAAL
    BAAL --- ---
    Navic, kdyz uz! Nemelo by tam byt teda “i”, kdyz originalne je tam “ü”?

    Kde mam dvorniho grammer nacka Nellas?
    BAAL
    BAAL --- ---
    CERMI_FOX: Ty to slovo ted budes pouzivat, jen proto aby si me sral vid?:-)
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    KENJIRO: je otazkou, jestli existuje neco jako ustavni pravo na vstup na silvestrovskou party :) Navic krygl je taky zbran a ten by tam byt mohl.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    PAN_MYVAL: nemas pravdu, mame antidiskriminacni zakony, ktere rikaji, jake duvody pro odepreni vstupu jsou ok (treba barva tricka) a ktere ne (treba sexualni orientace nebo barva kuze). Hodne se taky hadaji o tom, jestli majitel hospody nebo hotelu muze odeprit sluzby detem.

    Nicmene muj osobni nazor je, ze palne zbrane na silvestrovskou party nepatri a rozumim majiteli, ze tam nechce lidi s pistoli a myslim, ze ma pravo tohle vynucovat.
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    Já jen přihodím, že teď už přece máme ústavní právo na obranu života se zbraní. Tudíž by nemuselo být od věci, kdyby někdo šel k Ústavnímu soudu a dovolával se toho, že zákaz vstupu se zbraní omezuje jeho právo na život. Aspoň by se konečně jasně ukázalo, jaký je to právní kastrát.
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    OCTOPUSS: to není posměšek, to je názorná ukázka toho, co jsem se ti marně snažil vysvětlit.

    Žádný zákon ani zbrojní průkaz ti nedává privilegium nosit si zbraň kdekoli tě napadne.

    Ten zákon a zbrojní průkaz pouze ruší jinak všeobecný zákaz "nedovoleného ozbrojování" a nošení palných zbraní kat. B a C.

    Nejvyšším zákonem je Ústava, a ta jasně stanoví, že
    1) stát nesmí dělat nic, co mu nedovoluje nějaký zákon, ale
    2) občan smí dělat vše, co mu zákon nezakazuje.

    Takže KDOKOLI má z Ústavy PRÁVO ti zakazovat vstup do svého prostoru na základě JAKÉHOKOLI arbitrárního kritéria, třeba barvy tvých ponožek nebo třetího písmene jména babičky.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    ZBYNEK: Prosím tě, pokud nemáš nic konstruktivního co bys řek než posměšky a trollení, radši drž píču.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    OCTOPUSS: ... tzn. pokud jsem splnil zákonný požadavky na řízení auta, nikdo mi nemá právo zakazovat jezdit na jeho pozemku ...
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    PAN_MYVAL: Ok. Prostě jsem se domníval, že zákon je nad nějakým žvástem majitele hospody na FB, tzn. pokud jsem splnil zákonný požadavky na povolení nosit zbraň, nikdo mi nemá právo zakazovat vstup do nějakýho prostoru.
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    OCTOPUSS: Vnitro to párkrát rozebíralo, v kostce není to v rovině trestněprávní = nesmíš a trestný čin, ale občanskoprávní = porušuješ obchodní podmínky majitele pozemku a ten s tebou může vyrazit dveře a popř. se soudit.

    Druhá věc, kterou doporučím tvé pozornosti, je nejednoznačnost symbolů, protože v žádném zákoně neexistuje "značka zákaz zbraně", takže většina nálepek se např. týká výhradně Beretty 92, a pak je otázka - je to zákaz vnášení, nebo použití? Viz ekvivalentní přeškrtnuté jídlo, které se ale týká konzumace která by mohla potřísnit provozovnu.

    Pokud to ale majitel slovy napsal na FB, tak nejednoznačnost neokecáš a jedeš v občanskoprávní rovině. Sankci nedefinoval, takže jen porušuješ jeho podmínky a může tě vyrazit, vynadat ti a pomluvit tě po všech čertech.

    OCTOPUSS: tohle si nepleť. Zákon ti nedává nárokové právo nosit, zákon ti dává licenci. Tzn. něco, co se jinak nesmí, ty smíš. Ale neplyne z toho, že tě stát privilegoval nosit všude. Je to jen negace zákazu, nikoli pozitivní privilegium nosit všude bez ohledu na okolnosti. A to teď zcela odhlížím od věcí jako §60.
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    KASUMI: IMHO akce je širší pojem, který může zahrnovat i školení účetních, hrnčířský kroužek, výstavu obrazů, ... což mi moc nesedí na "veřejných shromáždění, slavností, sportovních podniků nebo lidových zábav"
    (Samozřejmě ty věci v závorce jsou vlastní podmnožinou "akcí", proto se na ni zákon odvolává slovy "těchto akcích", zatímco na 'jiných akcích' to neupravuje)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam