• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    CERMI_FOX: tak to spíše před 40-50 lety - po revoluci a po Schengenu to velmi rychle vyskočilo.

    Ale i tak je to stavba, od které je nutné počítat se hlukem. "Já jsem si koupil dům u dálnice protože jsem si myslel, že tam nebude jezdit moc aut" je dost chucpe, ne?

    A odtamtud hlavně vede už jen krůček k "já jsem si koupil dům u střelnice protože se tam zrovna nestřílelo a já si myslel, že tam bude ticho".

    Takže bych to pojal jinak: stavby s hlukovou zátěží mají určitý hygienický limit, se kterým byly schváleny - a každý, kdo si chce koupit pozemek kde by tento schválený limit přesahoval jakékoli nižší limity, buď přijme věcné břemeno zapsané do KN, nebo má smůlu.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    PAN_MYVAL: ano i ne. Protože třeba u dálnice se hluk časem zvyšuje a pokud to koupili např před 20 lety, tak hluk byl nepoměrně menší, protože byla menší hustota provozu. Dává v tom případě smysl to řešit.
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    BAAL: tahle země urgentně potřebuje zákon "hygienického statusu quo", že pokud někde dlouhodobě existuje hluková zátěž, nikdo si nemůže koupit pozemek a pak si stěžovat, že předchozí hluková zátěž mu teď přesahuje hygienické normy.

    Developeři, kteří levně skoupí nadlimitně hlučné pozemky vedle letiště/dráhy/dálnice/střelnice/fabriky/JZD a pak požadují zavření "hygienicky nadlimitního" provozu, kvůli kterému to kurnik tak levně koupili, patří... Do basy. Když budu civilizovaný. Řekněme za podvod a vydírání.
    BAAL
    BAAL --- ---
    Googlil jsem co je se Suchdolem, protože mi trochu chybí střílení ale ne dost abych někam jel hodinu si dát 100 ran, mno a nevím zda z toho být veselej nebo ne...

    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Sněmovna by měla dnes začít projednávat velkou novelu zbraňové legislativy. Samotné pdf s vyznačenými změnami a důvodovou zprávou má 183 stran, uff:
    https://www.psp.cz/sqw/text/orig2.sqw?idd=223091
    SCHRAPNEL
    SCHRAPNEL --- ---
    Ahoj, aké najlepšie strelivo kat. A1 sa dá zohnať na nosenie v ČR?
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    jen si tu něco odložím

    STENNY
    STENNY --- ---
    ISCH: teď jsi mi připomněla ještě jeden dobrý tip ohledně psů a pepraku: peprakem se do psa cíleně nejlíp trefuje, když ještě poskakuje kolem, vrčí a štěká. Pokud pes běží lajnou na tebe a vypadá problematicky, tak je užitečné sprejem ještě před střetem položit oblak tam, kudy poběží. Předem. Peprak je levný, stehy jsou drahé.
    ISCH
    ISCH --- ---
    JINX: Pes je docela jednoduchý zvíře (obecně).
    Útočí a) na povel, za b) v ohrožení
    Blbý teda trochu je - pokud neovládáš dost psí řeč těla - odhadnout, co považuje za nebezpečí :D

    K tomu, co napsali ostatní:
    - doporučuju výchovu dětí (na cizí pejsky se nesahá, nemáváme kolem nich hračkama, neběháme k nim a od nich)
    - v případě, že je pes vyslanej a běží, zařvat "lehni" - a tím myslím fakt ZAŘVAT - na některý psy to funguje (některý zdůrazňuju), když nesplněj povel, tak jim alespoň občas začne šrotovat software
    - osobně se mi osvědčilo nezvedat ohroženej objekt, ale narvat ho za sebe (když objekt spolupracuje, tak je to docela fajn) a užít hrubou sílu (marteny jsou kamarád)

    Pepřák na psa již vyzkoušen - doporučuji, pokud se zvládneš trefit na dva metry a pak ještě uskočit, psovi v agonii totiž na rozdíl od člověka moc nedochází, co se stalo a mívá tendenci chňapat po všem.

    Pokud Ti jde o ty děti, tak fskt doporučuju prevenci (vyhýbání se místem s výskytem) a výchovu.
    ELWERINE
    ELWERINE --- ---
    PAN_MYVAL: § 6 b) ; tj. kategorie C
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    Ze ZoZ nějak zmizely normální brokové kozlice a dvojky?

    Odjaktěživa to byla kategorie C. Jenže teď v kategorii C vůbec neexistuje žádný bod pro zbraně s hladkým vývrtem hlavně! Jen okrajový zápal, lefošky, perkusy, tlumiče! A dokonce ani v C-I také nic.

    V kategorii B jsou jen
    "f) dlouhé opakovací nebo samonabíjecí zbraně s hladkým vývrtem hlavně, jejichž délka hlavně je menší nebo je rovná 600 mm,"

    Takže to teď jako brokové kozlice a dvojky s hlavní >600mm patří do kategorie D skrze catch-all klauzuli, nebo je to nějaká díra v zákoně, nebo jsem něco přehlédl?!
    STENNY
    STENNY --- ---
    JINX: spreje na medvědy nejsou nijak silnější, než ty běžně. A s menší nádobkou klesá i tlak, tím pádem dosah... peprak na medvedy v menším balení je ESP Tornádo.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Týden, když se nebudeš dvakrát denně drhnout kartáčem…
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    XMEDA: No, jak který - po tom co nosím budeš další dva dny svítit na UV :)
    JINX
    JINX --- ---
    VOMAJDA: To zní jako rozumná varianta snad se někdy začnou dělat pepraky na medvědy v menším balení :-)
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Jinak kdyz jsem jeste mel psa, parkrat jsem cizi agresivni musel resit kopnutim a jeden dostal destnikem. Ale vyhoda ze byli zamestnani jinym cilem.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Peprak ma takovou tu vyhodu nezanechani zasadnich a dokumentovatelnych nasledku. Je to hnus, natekly sliznice, nekdo se muze i udusit apod, ale nezbydou po pouziti nabojnice, krev, modriny, zlomeny zebra apod. Takova trochu bezkontaktni taktika.
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    TOMASINO: tak pochopitelně i u pepřáku bude hodně záležet na konkrétním modelu a “kupodivu” i na úrovni výcviku operátora.

    Minimálně ESP dělá pepřáky typu tekutá střela, které neprodukují aerosol, takže se snižuje šance, že si to dáš sám sobě do obličeje. Jiní výrobci budou mít jistě obdoby.

    Každopádně ti pepřák imho dává šanci situaci vyřešit s minimálním množstvím aplikovaného násilí a bez účasti PČR. A eskalovat na pistoli pak asi klidně můžeš, když to bude nutné.
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    JINX: jak pravili jiní, nejlepší obrana je vyhnutí se širokým obloukem.

    Z mé zkušenosti je hodně důležité naučit se trochu psychologii těch tvorů, a umět správně nastavit svou řeč těla, abys ozubenou bestii ani neprovokoval jako hrozba, ale ani nevypadal jako submisiv kterého si podmaní, atd. Pes je totiž z hlediska svého "řídícího softwaru" úplně nelogicky a nesprávně reagující a fungující systém, vhodný k autonomnímu provozu v civilizaci zhruba stejně, jako Tesla Autopilot na křižovatce v Indii. Bohužel v případě majitele-blbce se bohužel břemeno kompatibility a interfacování s tímto psím firmwarem přenáší na okolí, tj. na tebe.

    (Z doslechu prý dobře funguje slaměné koště štětinami do čumáku. Ale jak píší ostatní - co funguje na jednoho psa, nefunguje na jiného.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam