• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    VOMAJDA: jasně, asi se to už láme a ty spolky prostě vymírají.
    Nicméně loveckého psa nemůže mít každý a ještě méně lidí ho chce. No a co se týče doby, tak to je rok lístek, pak rok dva host, to jsou už dva tři roky. Nebo počítám špatně a adept je to samé jako host?
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    CERMI_FOX: S tou myslivostí máš pravdu tak napůl. Leckde je dneska fakt snadný vstoupit do místního MS, protože členská základna stárne a spousta lidí nechodí střílet, ale prasata a spol. je nutno regulovat. Pokud máš loveckýho psa, vezmou tě v podstatě kamkoliv. Někde tě pak třeba na rok/dva vezmou jen jako hosta a stálým členem se staneš až po zkušebce, ale už jako host tam normálně lovíš.

    Co se čekání na lovecký lístek týče, trvá to jen něco málo přes rok, což je délka kurzu + jeden rok jako adept v MS.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    MAZDA: tak taky návrhy na zákaz či možnost jen s papírem chovu některých plemen psů se objevují každou chvíli.

    NJAL: členství v nějakém takovém klubu by byl v kontextu čr celkem opruz a podobný shadow ban a to zvlášť na vesnici - si vem, jaký je problém dostat se do mysliveckého spolku, pokud tam dotyčný už nemá nějaké vazby. Plus nutnost čekat několik let na získání lístku, než mu vůbec umožní se členem stát (protože reálně tam nikdo nechce rozšiřovat členskou základnu). Věřím, že pár předsedů takových klubů by si v souvislosti s nově získanou mocí nad ostatními začlo hrát na uliční výbory. To by podobným magorům imho nestálo za to svoje řádění by udělali jiným způsobem než legálně drženou palnou zbraní.
    Nebo by se to ošvejkovalo jako vždycky, udělal se generální klub pro všechny, kdo zaplatí pětistovku, a někdo na tom skvěle vydělal
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    NYIBELUNGER: Mě třeba štve, že nějakou posranou "výjimku na zásobníky" musíme řešit. To je až výmysl EU a novinka posledních pár let.

    Je dobře, že se legislativě věnuje odbor na MV v současném složení, protože má 1) zdravý rozum 2) moc hezkou statistiku, kterou se nebojí použít.

    Mimochodem, je 6x pravděpodobnější, že Tě zraní pes, než že se staneš objetí TČ s legální zbraní.
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    NYIBELUNGER: na nejaky psychotesty kapacity jsou i dnes a lidi na ne chodi, tady se bavime o pravidelnem psychotestu vsech 300k+ drzitelu a na to kapacity fakt nejsou 🤷‍♂️
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    MAZDA: jsme ho tam celkem rozebrali a zda se ze pochopil, ze vymejsli kundoviny
    BAAL
    BAAL --- ---
    NYIBELUNGER: Me osobne teda prijde ze tyto povinne svazy a cechy nikdy nefungovali pro nikoho a nic, viz hospodarska komora, ktera ted prosazuje aby kazdy podnikatel byl povinne clenem a sypal kazdy rok penize, CAK kde Jindrich Rajchl je stale advokatem atd atd

    Mas pravdu v tom, ze nez se hadat s nejakyma dedkama nekde v klubu, jak za svazarmu byla zlata doba, tak bych asi radeji tu pusku nemel.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    NYIBELUNGER: Jak dlouho mas ZP?
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    LUCKYBSD: Z tohohle je mi regulérně na blití. A nejvíc asi z toho volání po kádrování.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    NYIBELUNGER: Je to jen kombinace davové hysterie (ta přejde hned jak bude v televizi něco nového) a profesionálních hyjen, kde část bude živit hysterii okolo čehokoli a část má tohle perma připravené v šuplíku.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    NYIBELUNGER: zatím "takovou hromadnou věc" u nás legálně drženou palnou zbraní udělal z +/- 314000 držitelů ZP jeden zapšklý důchodce a jeden vzorný student FFUK...
    NJAL
    NJAL --- ---
    NYIBELUNGER: No, jeste donedavna zadne nadlimitni zasobniky neexistovaly, takze kdyz jsem si delal ZP, tak jsem si proste poridil zasobniky, ktere byly.

    Jinak ja nerikam, nedelat nic, ostatne me obvodak na psychotesty poslal a ja to nebral jako zadnou ujmu, Klidne at to delaj obvodaci casteji. Ale tahle clenstvi... Kalivoda mel zrejme jeste vetsi psychotesty nez ja, byl to jeden z tech "profesionalu, kterym jedinym patri zbrane do rukou", vsechno spachal glockem a Policii jsme nerozpustili, ani jsme nic dalsiho neudelali. Tak proto jsem v teto oblasti dost skeptik.
    NJAL
    NJAL --- ---
    NYIBELUNGER: Tak ja se zeptam jinak: Jaky by byl v hypotetickem budoucim scenari dalsi postup, kdyby neco takoveho provedl myslivec/sportovec, nalezite splnujici navrhovana nova kriteria?
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    NYIBELUNGER: co je to "manipulace v rozsahu kurzů pořádaných pro majitele ZP"? Já jsem žádný "kurz pro majitele ZP" neabsolvoval (a zatím ani necítím potřebu absolvovat) - LOSíky, LOS a sem tam nějaký ten místní heczávod mi ke štěstí stačí ;) Nehledě na to, že dotyčný AFAIK nějaké ty kursy absolvoval...

    "roční člesntví v nějakém sportovním klubu vyselektuje část "dívnolidí"" - no tak si tu dlouhou samonabíjecí pořídí o rok později (opět připomenu, že dotyčný uvnitř použil krátkou v konverzi a brokovou pumpu)
    NJAL
    NJAL --- ---
    NYIBELUNGER: Ja si prave nemyslim, ze divny lidi by zastavila potreba clenstvi v nejakem klubu. To spis lidi jako ja, co si dlouhy poridili na velmi obcasne strileni, a jinak spis z nostalgickych duvodu, treba ze s Kosou byli na vojne.

    Nekdo, komu bublaj v hlave voloviny spis bude brat clenstvi v takove organizaci jako nutny stupinek k vytcenemu cili - plus si nedelam iluze, jak "narocne" to clenstvi bude na vesnicich a v malych mestech, kde mezilidske vztahy byvaji intenzivnejsi a leccemus se pres pribuzenstvi dopomuze.
    NJAL
    NJAL --- ---
    LONESTAR: Jenom nevim, co napriste udelaj zprisnovaci, jestli prdne v kouli nejakemu myslivci. Nebo sportovci. Myslivcum pak nezbyde, nez chodit na divocaky s Desert Eaglem. :-)
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    NYIBELUNGER: " hlavně ve smyslu manipulace - nutnost absolvovat více kurzů" ???
    Zrovna manipulace je IMHO ve stávajícím režimu zkoušek vyřešena dostatečně (snad leda že by se k ní nemusely používat staré vyrachtané čezety) - čím ji zlepší "absolvování více kursů"?
    "dlouhé opakovací/samonabíjecí šlo pořizovat pouze na lov/sport" - jako že pouze na ZP skupin B a C? :o

    NJAL: ad "útočná puška" - "v hokeji mají tři útočníci útočné hokejky, a dva obránci obranné hokejky!!!"
    NJAL
    NJAL --- ---
    NYIBELUNGER: Vyborne, takze by se nejakym organizacim zvysily pocty clenu.

    Btw termin "utocna puska" v civilnim kontextu neni jen clickbait, ale i nesmysl. Civil si na ZP bezne nemuze "utocnou pusku" koupit.
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    GEKONZPRAHY: hlavne uz rada z nich uznava ze nejsou kapacity, takze to neni cesta
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    NECROMAN: "Kdyby se psychotesty zavedly, museli by jimi projít nejen noví žadatelé o zbrojní průkaz, ale při přezkumech i ti současní."

    To je tak nebetyčná píčovina, že si dokážu představit, že to projde.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam