• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: 10/22 je samozrejme jedina spravna volba ale kdyz nekdo chce ar like platformu…

    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    HARDCABB: nebudu tě přesvědčovat ani vymlouvat zinkoklihový Umarex, ale já jsem při výběru hobby samonabíjecí malorážky skončil u Ruger 10/22. Dá se na ni sehnat spousta funny/tactidool chassis a doplňků (u nás třeba FAB Defense - https://www.alfatactical.cz/fabdefense-kompletni-pazbeni-fabdefense-uas-r10-22-pro-ruger-10-22.html , více pak třeba via Brownells)
    Moje 10/22 aktuálně vypadá takto :)

    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    HARDCABB: Moc nemam kapacitu to rozebirat tak jen rychle vygooglenym odkazem. Hammerli je vyrabena umarexem coz je vyrobce airsoftek a plynovek, podle toho to vypada.
    M&P 15/22 vs Hammerli tac R1 — boards.ie - Now Ye're Talkin'
    https://www.boards.ie/discussion/2058236487/m-p-15-22-vs-hammerli-tac-r1

    Puskohled bych vybiral neco od vortexu podle penez a pozadovanejch ficur.
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    REDSNAKE: to rozhodne nechci, prijde mi to jako dost penez, puvodne jsem chtel vzit nejakou basic optiku tak za tri litry - proto uvitam nazory tady.

    dik za link na pusku, prozkoumam - mas nejaky argumenty proc ne tu R1?
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    HARDCABB: Prijde mi ze chces potvrdit ze mas dobre vybrano. Imho kdyz neco jako ar-15 v .22lr tak https://www.prodej-zbrani.cz/MP15-22Sport__s819x2553p.html

    S tou meoptou te borec komplet taha za fusekli. Za ty prachy koupis rozhodne lepsi veci a tricet litru to mohlo stat tak mozna pred padesati lety, kdovi jestli.
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    BAAL: nejhorsi na tom je, že je to cesta aby to prošlo. Přitom je to řešení které nic neřeší.
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    kolegove, chci si koupit ciste pro hobby (zadny souteze ani zavodni strileni) dlouhou .22 a nasel jsem todle (to uz mi nevymlouvejte, zamiloval jsem se): https://www.armed.cz/samonabijeci-malorazka-hammerli-tac-r1-int-22lr-hv-cerna-20-naboju/

    a chci na to optiku a borec kde budu kupovat tu pusku tam ma zrovna na komisni prodej todle:

    Puškohled Meopta ZD 3-12x56 mil-dot + clona
    http://zbraneastrelivokm.cz/index.php?id_product=1820&id_product_attribute=0&rewrite=puskohled-meopta-zd-3-12x56-mil-dot&controller=product

    puvodni cena pry pod 30, da mi to za 11.

    moje otazka: je to pro tu zbran a moje (ne)vyuziti zbytecne drahej overkill, nebo byste tu optiku vzali?
    BAAL
    BAAL --- ---
    Jestli tomu správně rozumím, tak cesta jak obejít nápor na dostupnost lidí, kteří ty psychologické posudky budou vypracovávat je teda, že se to zavede ne plošně pro všechny držitele, ale pro prvožadatele. Takže místo 300k posudku postupně při obnově zbrojáků se bude vypracovat 5k za rok pro lidi co si chtějí ZP teprve udělat.

    Namístě je regulace nošení zbraní i omezení jejich počtu, řekl Bartoš - iDNES.tv
    https://tv.idnes.cz/domaci/snemovna-regulace-zbrani-ivan-bartos.V240116_132103_idnestv_heli
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    KASUMI: Jen by melo zaznit, ze tyhle srazy nasledne stoji spoustu penez nebot zpusobuji nakupy. To je vedecky dokazano a overeno na vetsim nez malem testovacim vzorku lidi. Ale to by clovek nemohl ani cist zdejsi auditka…
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ZOLTAN:
    REDSNAKE:
    redsnake di pravdu

    nejlepsi sance, jak se dostat k nejvetsimu poctu ruznych zbrani, je dorazit na nejaky nyx strelecky sraz..
    tam se sejde obvykle 20+ lidi a asi tak hrubym odhadem 100 kveru.. od perkusu po luxusni opakovacky pres x klonu ar 15, ar 10, nescetne pistoli a dost badabum revolveru.. a taky tam dostanes strasnou spoustu i nevyzadanych rad :D
    ZOLTAN
    ZOLTAN --- ---
    STENNY: Mas pravdu. Naprostou. Zacnu tim, ze skocim za klukama do par kramu a popujcuju si do ruky od nich vse, co budu mit. A pak si z toho vystrelim na ostro. Mas naprostou pravdu. Diky!
    STENNY
    STENNY --- ---
    ZOLTAN: Můj tip je, že jestli přijedeš do Francie a budeš chtít postavit modern sporting rifle na míru, tak si budou myslet, že jsi provokatér :).

    Zdaleka nemám tak vytuněné zbraně jako kdekdo v tomhle klubu, ale připadá mi, že tenhle požadavek se dá řešit buď přes hromadu peněz, nebo hromadu času. Jedna možnost je nakoupit hromadu věcí a odrazit se od toho, co mi vadilo, druhá brát to postupně - jak dlouhá zbraň je pro tebe ještě obratná, jaký typ pažby ti sedí atd. se dá dobře ozkoušet i na airsoftových zbraních. Základní koncepci ostré stejného typu pak najdeš na Prague armory nebo tak a vystřelíš si. Sedí? Fajn. Co na to chceš dál? Optiku, baterku, muzzle device? Vyhodíš dotaz sem, dostaneš shodu na 2-3 nejlepších možnostech, skočíš někam vyzkoušet (do gunshopu nebo za někým, kdo to má) a postupně to stavíš jako lego.
    ZOLTAN
    ZOLTAN --- ---
    Ok, diky obema za informace!
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    ZOLTAN: Uprimne netusim ale pochybuju.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    ZOLTAN: Možná ve Švýcarsku, a to jen možná. Jinak všude jinde po Evropě spíš horší než u nás.
    Něco podobného bys asi našel leda v USA
    ZOLTAN
    ZOLTAN --- ---
    REDSNAKE: Jeste jak zminujes ze v Cesku takovy support nedostanu. Existuje nekde po Evrope? Ze bych vyjel co ja vim do Francie a tam takovy krejci byl? (papirova valka o prevozu a preregistraci zbrane nechame stranou, ted se bavim ciste o tom, jestli v Evrope nekdo takovy servis "krejciho" nabizi?)
    ZOLTAN
    ZOLTAN --- ---
    ANARCHY: Jasny, rozumim situaci. Takze se smirit s pokus/omyl, jako u airsoftu. Chapu a diky za info!
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    Asi je reálné, když budeš chtít vyzkoušet nějakou jednu konkrétní konfiguraci nějaké zbraně kterou nenajdeš v nabídce různých těch zážitkových střelnic, že tady, případně třeba na FB ve střeleckých skupinách najdeš někoho, kdo ji má, a koho možná ukecáš aby Tě nechal si ji osahat, ale počítej, že nic takového co popisuješ Ti nikdo na stříbrném podnose nenaservíruje bez ohledu na platinovost karty, kterou budeš mávat ve vzduchu
    ZOLTAN
    ZOLTAN --- ---
    REDSNAKE:
    ANARCHY: Fer, diky obema. Tedy smirit se s druhou skrini nahradnich dilu a jeste v horizontu mesicu az roku. Ok, i to je nejaka navodna a diky za to!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam