• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    DRIZDIK: Já bych se toho Striboga tak zásadně nebál, ale stejně nakonec čekám na toho MCX - Striboga v desítce u nás nikdo neprodává, musel bych to nějak složitě objednávat.

    Ale třeba AR15 mám low-cost Tauruse, kterému jsem vyměnil akorát pažbu a spoušť, a za 40kKč mám spolehlivou a dobrou zbraň se kterou akorát nestřílím SelBel 55gr, protože ty ten twist 1:7 neustabilizuje, jinak jsem s ní ale zcela spokojený.
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    ANARCHY: A3 gen 2 se správným zásobníkem a střelivem a short-stroke insertem, aby to neskončila hilzna za spouští:-) A stejně bych si ho chtěl taky koupit v shortu s tlumičem :-D
    Sám jsem si tím prošel, že stejně dojdeš k tomu, (jak tu někdo posílal to hodnocení výrobců) prostě buy once, cry once, koupit A-tier, v nejhorším B-tier a vědět, že to bude fungovat. Aby ses od hraní si s tuningem mohl přesunout k tréninku.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    DRIZDIK: Já mám za to, že ty problémy ve verzi A3 už vyřešili - proto ty první verze teď seženeš třeba i pod 20kKč
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    ANARCHY: A něco co bude opravdu fungovat?
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    ELECTRICKOTA: Třeba toho Striboga seženeš za 30kKč
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    STENNY: jo ale abys z PCC udelal aspon neco tak pohodlnyho jako je plynova ar15 ka tak jsi aspon na dvojnásobným budgetu
    STENNY
    STENNY --- ---
    PIVECEK: Máš pravdu, ale střelba z třeba 10" AR (které je lehoučké a obratné) je pro mě z hlediska sluchu tak nepříjemná, že si ten malý zpětný ráz neužiju :)). Když byla poptávka definovaná takhle obecně, tak mi připadalo, že by možnost PCC měla zaznít.
    Plus, jak říká Anarchy, je samozřejmě možnost zhlédnout se v něčem bržděném.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    PIVECEK: Pokud je zpětný ráz klíčový, tak se vždycky dá pořídit něco s brzděným závěrem - já se zatím držím, protože čekám až Sigové vylezou s MCX v 10mm, ale jinak bych asi už laškoval třeba se Stribogem...
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    STENNY: Většina nebrzdenych devitek kope víc než plynové ARka :)


    ZOLTAN: Mazda ti to více méně popsal, chceš plynovou Ar15. Vezmi si svůj celkový budget a ten vydel dvěma. V této cenové pak budeš hledat pušku, aby ti zbylo na optiku, řemen, zásobníky, náboje, tašku a případný drobný tuning.
    STENNY
    STENNY --- ---
    ZOLTAN: Pokud je zakázka "co nejlehčí a ať to nekope," musí to nutné být puskova ráže? Protože tohle mi zní úplně jako PCC s 8" hlavní.
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    ZOLTAN: Když půjdeš cestou 223 Rem., tak kope všechno vcelku málo. Krátké AKSU v 5,45x39 taky nekope, ale ty zase nerostou.

    Jak to vidím já, skončí to u krátké AR15 s hlavní 10,5-12,5", protože BREN 2 stojí vlastně relativně nesmysl.
    ZOLTAN
    ZOLTAN --- ---
    MAZDA: taky diky za slova!
    Abych zacal odspoda, co mam postavene v softu je vlastne jedno (mam kratke akacko), protoze vim, jak ta mrcha v realu dokaze kopat.
    Chci neco kratsiho. Ala kratky Bren - tim nerikam, ze prave Bren. Asi duraz pro mne je pomer kopani/vaha. Aby to bylo co nejleci a aby se povedlo tomu kompenzovat kopani co nejvic. Protoze mne neba, jako u akacka v zakladu, ze ho neudrzim pri vice vystrelech rychle za sebou - jakoze o metry.
    Co se vahy tyce, hledam neco kratkeho, co bude v te kategorii lehke. Jsem pripraven si priplatit za odlehcenou verzi.
    Raze, premyslim nad tim stejne, premyslim nad nejdostupnejsi munici, kterou tu mame. Takze do kosy nebo NATO. Uvazuju spravne?

    Nabehnu do airsoft kramu, poradne si projdu nabidku a o to se asi opru. Je mi jasny, ze bizary nema smysl kupovat, protoze dily a protoze cena, jen diky za potvrzeni. A tim toho fakt nezbyva mnoho.

    Jen se zeptam, nez zbytecne vyhodim cas a pak to strjne nebude stymovat - co podle vas ve velikosti kratkeho brena kope nejmene (s tim, ze potuneni cehokoliv jsem nasledne pripraven zaplatit)? To mne opravdu asi trapi nejvic, spolecne s vahou se priznam.
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    LONESTAR: flex na strelnici to je mocnej, to je bezdebat
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    ZOLTAN: Začal bych z úplně z druhé strany, tedy od platformy.
    Když to řeknu hloupě, zapomeň na SCAR (neseženeš/stojí ledvinu).
    Zbývá BREN2, AR15/10, AK, vz. 58 a možná ještě něco obskurního.
    Ráže. Nakonec nejspíš budeš řešit, kolik stojí patrona a jak dobře ji seženeš. Podle ráže můžeš upřesnit platformu.
    Když vybereš platformu, půjdeš po značce/modelu. Opět silně omezen dostupností.
    Já vždycky říkám zákazníkům, aby když si koupí pušku, nekupovali kromě optiky nic jiného a za ušetřený peníz koupili hodně střeliva. Až tak po 1000 ranách má smysl něco tunit.

    Ale, protože jsi softie, šel bych na to úplně jinak. Řekni nám, co jsi si postavil a my Ti řekneme, jestli existuje šance to sehnat.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    SIRIUS: jako každý bullpup - ještě horší než tovární 10/22 :)
    Ale investovat do vymazlenější spouště zatím nemám potřebu - na "snajprování" mám RPR, tohle je primárně pro zábavu a flexení na střelnici (každý se přijde podívat :D)
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    LONESTAR: skoda ze jde dat jenom jeden plus :D jak moc nahovno to ma spoust?
    DOG
    DOG --- ---
    HARDCABB: Doporučuji nejdříve zkusit - hammerlin ma fakt dost tuhou spoušť. Jako je to nejlevnější takticka 22 v "kovu", ale chybí jí třeba moznost oboustranné pojistky. Mp15-22 je sice z plastu, ale v podstatě modifikovatelne aerko. Je mi jasné že pod 15t člověk moc na výběr nemá, ale ta hammerli je spíše takový plinkátko na 30m, než seriózní samonabijecka na nějakou mirenku. Takže s kolimatorem na tom bude víc zábavy.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: Zas to sw mozna i tipmman maji ovladaci prvky blizici se realne ar-15, coz pro nekoho muze byt vyhoda…
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    REDSNAKE: na AR-like 10/22 je tady třeba Archanděl (a spousta dalších)
    https://www.brownells.cz/RUGER-10/22-ARCHANGEL-STOCK-ADJUSTABLE-Ruger-10-22-Archangel-Stock-Adj-Polymer-Desert-Tan-PRO-MAG-687000064

    ANARCHY: když musíš, tak musíš :D (nejdříve jsem měl převlek, pak 10/22 :))
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    LONESTAR: Boha, tos jí pořídil solidní převlek! :-))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam