• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    LONESTAR: Mně ne, ale lidem v okolí KL klidně ano. Zhruba tak 50:50 s tím, že se chlubí jak je připravenej, a jak by ho vrah, který střílel ze zálohy, nezastihl nepřipraveného.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    ANARCHY: tys z té fotky vydedukoval, že ti ten dědek vyhrožuje zabitím? :o
    Pak bys asi měl navštívit dobrého psychologa...
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    PAN_MYVAL: Ano, to co píšeš je fallacy - tady ten blb jednoznačně odkazoval na dvojitou vraždu palnou zbraní, a k tomu se prezentoval s palnou zbraní a tvrdil, že má rád procházky po KL kde k té vraždě došlo.

    A já se klidně přiznám, že se nechci dostat do situace, kdy na mně někdo namíří zbraň, a když se budu bránit a on to třeba přežije, tak mně potom bude žalovat s nějakou výhovorkou toho typu co tu píšeš - třeba že jsem akorát hysterický paranoik, protože on přece mířil na sršně 10cm od mého ucha, který hrozil tím, že mně bodne, nebo nějaký podobný nesmysl.
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    ANARCHY: fallacy: kdo se bojí zbraní nebo je nemá rád, bude považovat za "chování, které vyhrožuje zabitím" úplně cokoli, kde je jakákoli zbraň, které se bojí - což potvrzuje empirie z Británie a USA.

    Jedná se zde o princip "pokud je někde nejednoznačná fotka/post někoho se zbraní, interpretujeme ji s presumpcí viny jako ten nejparanoidnější a nejvýhrůžnější možný message, který se do ní dá projektovat" .

    Pokud to podporuješ v malém (v případech, kdy to takto paranoidně projektuje hodně lidí), legitimizuješ ten princip a podporuješ jeho zavedení ve velkém (aby se to stalo standardem i pro případy, které nyní takto hystericky vidí jen menšina lidí).

    Jako v Británii nebo Německu, jako na amerických školách kde je "red flag" pokud je někdo přistižen, že se vůbec dívá na obrázky zbraní na internetu. Protože přesně tím samým principem paranoidních projekcí - "kdo se ve škole dívá na fotky zbraní, ten jimi určitě chce vraždit na škole!" Přesně 100% to samé, včetně hysterické reakce tamních OČTŘ a společnosti, včetně dobře míněných rad typu "no tak se neměl ve škole na svém telefonu dívat na fotky zbraní, blbec". Akorát posunuté na škále citlivosti...

    Nic, chápu že jsem zde osamocený hlas a z práce dobře vím, že pokud k tomu ostatní lidi nedonutí ISO procesy, tak mi věřit nebudou :) Peace.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    Kéž by PČR byla i v jiných případech tak aktivní jako při vyšetřování udání na "závadné" fotky a příspěvky na sociálních sítích :(
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    PAN_MYVAL: Ne, stejné to podle mně není.
    A je podle mně zcela v pořádku, pokud se lidi držící zbraně budou chovat tak, aby si někdo nemyslel, že mu vyhrožují zabitím.
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    ANARCHY: je to zcela stejné, jako prohlásit, že pokud nějaký legální držitel AR-15 nahrál na svou socsíť fotku, kde pózuje na střelnici s AR-15 a taktickou vestu s nášivkou např. "Pork eating crusader", jakože z toho plyne, že "je to militant který si hraje na vojáčky a chce střílet muslimy a migranty." Přesně stejně absurdně extrémní a vyšinutý výklad, který jsou nicméně někteří vyšinutější obané plně ochotni v tom vidět.

    Takže jasně, tahejme neustále všechny po soudech za to, že nějaký vyšinutý paranoidní magor si do nich projektuje svoje strachy.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    PAN_MYVAL: To je potom na posouzení soudem, za mně zcela legit.
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    ANARCHY: to je presumpce neviny a spravedlivý proces, kamaráde. Já zase nechci žít v zemi, kde může bt kdokoli odsouzen za to, že na něj nějaký vyšinutec ukáže prstem a zařve "on to podle mě myslel takhle a je to vrah!"

    Když už i střelci podporují presumpci viny, interpretaci nošení zbraní jako automaticky zločin a plánování vraždy, je to fakt v háji. :P
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    ANARCHY: ne, nemáme. Opět jen pocítky a projekce.

    Zákon řká: " Kdo úmyslně způsobí nebezpečí vážného znepokojení alespoň části obyvatelstva nějakého místa tím, že rozšiřuje poplašnou zprávu, která je nepravdivá".

    Bez tupé hysterie a emocí a s dodržením Presumpce Neviny a D"kazního břemena se věci mají takto:
    1) dotyčný nikdy nenapsal, že chodí do KL s revolverem. Jeho post je sice sugestivní, ale mezi titulkem a revolverem neexistuje přmá vazba a v jakémkoli spravedlivém procesu by mohl vše popřt.
    2) i kdyby dotyčný napsal "rád chodím do KL s revolverem", není to poplašná zpráva, protože chodit do KL s revolverem nikoho nijak neohrožuje a je to zcela legální.
    3) je asi tak 1000 zcela legitimních důvodů, proč chodit do KL s revolverem, které nemají VŮBEC NIC společného s jakoukoli hrozbou útoku.
    4) tvrdit, že ze všech možností to pán myslel jako "rád chodím do KL VRAŽDIT s revolverem" je jednak naprosto extrémní, nemá to vůbec nic společného ani to žádným způsobem neplyne z toho, co napsal, a je to ukázková presumpce viny, a to totálně hysterická a paranoidní presumpce viny,

    Každý, kdo tu fotku čte jako "rád chodím vraždit do KL" má vážný psychický problém a měl by si zajít předepsat Prozac, nikoli si hrát na prokurátora.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    A ne, já opravdu nechci žít v zemi, kde dokud někdo nenapíše a krví a elektronicky nepodepíše prohlášení že, kdy a jak chce někoho zabít, tak to nebude považováno za vyhrožování zabitím a považováno za možná hloupé a nešťastné, ale podle zákona v pohodě.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    PAN_MYVAL: To ale v zákonech už dávno máme - přečti si třeba definici toho šíření poplašné zprávy, anebo třeba toho nebezpečného vyhrožování - tam je v obou případech klíčem právě to, jak to působí na veřejnost nebo toho, komu je vyhrožováno.
    A zcela jistě takových paragrafů bude výrazně víc.
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    PAN_MYVAL: jediné správné řešení je uklidňování "chápu, jak vám to připadá, ale nic takového ve skutečnosti nenapsal, jen si to tam lidi dosazujete." To by měl udělat kompetentní ministr vnitra (veřejnost uklidňovat a striktně se držet zákona.) Ale tady naopak každý chytne příležitost za pačesy a začne prosazovat presumpci viny a "důkaz pocítkem", a to i mezi lidmi, kteří by to měli chápat. Tahle země je fakt v háji :P
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    ANARCHY: ale o tom se právě bavíme, mlho. To je právě ten problém. Jakmile začneme odsuzovat lidi za to, že někdo jiný si do nich projektuje své hysteriea a paranoiu, jsme v háji. Když přijde sem nějaký hysterik např. z FFUK a začne si projektovat, že jakýkoli nesouhlas se zákazem zbraní znamená schvalování kolních masakrů, tak se taky budeme tvářit, že má vlastně pravdu a je to na trestní stíhání za podporování trestného činu?

    Propána ničí emoce a pocítky přeci nejsou a nesmí být "důkazem", co si myslel nebo udělal někdo jiný! To vám opravdu nedochází, jakou nekonečnou pandořinu skříňku tu otevráte?
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    PAN_MYVAL: Tobě možná ne, spoustě lidí ano.
    BAAL
    BAAL --- ---
    PAN_MYVAL: Tento post myslíš vážně?
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    BAAL: To je právě to, proč to beru hodně osobně, a proč se mi nad něčím podobným nechce mávnout rukou, že to je sice hloupé, ale jinak v pohodě.
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    ANARCHY: ten komentář neevokuje vůbec nic kromě toho, že dotyčný pán má revolver a naznačuje, že se s ním v KL rád prochází. VŠECHNO ostatní jsou něčí naprosto ničím nepodložené projekce a paranoiy, protože možností co tím mohl myslet je asi tak 1000.
    BAAL
    BAAL --- ---
    ANARCHY: Nemluvě o tom, že težko si uhájíš, že držení zbraní v česku je v pohodě, když po lese běhají takové hovada a fotí se na socky s nesmyslnýma komentářema, jestli to je na trestnák nebo ne je na posouzení jiných, ale odsouzení lidské si to nepochybně zaslouží.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    PAN_MYVAL: BTW vyhrožování tím, že tam bude vraždit, by šíření poplašné zprávy nebylo, protože na to by to muselo být šíření nepravdivé informace, tohle by IMHO spíš bylo nebezpečné vyhrožování, možná vražda ve stádiu přípravy.
    Ale teda nejsem právník, takže se můžu mýlit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam