• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    CHA1NDLER
    CHA1NDLER --- ---
    no dobre, ale potom otazka - muzu - hypoteticky - kdyz mam ochranu jen citlivych prostor nosit nadlimitni zasobnik venku? muzu s tim jit na strelnici trenovat ?
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    CHA1NDLER: Ty citlivé prostory jsou mimo jiné třeba Tvůj domov (paragraf pro porušování domovní svobody je v jiném právním předpise, a chrání je, a těch paragrafů na ochranu domova je víc)
    CHA1NDLER
    CHA1NDLER --- ---
    ok, ale co tam uvest jako duvod? V žádném sportovním klubu nejsem a nerozumím pojmu "citlivé prostory" v paragrafu o ochraně života atd. .. ?

    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    CHA1NDLER: https://www.mvcr.cz/soubor/zbrane-strelivo-zadost-o-udeleni-vyjimky-pro-nadlimitni-zasobniky.aspx

    Idealne datovkou nebo osobne na prislusnem utvaru. Pak to uz mas uvedeno v CRZ u sveho jmena a s nakupem neni problem.
    CHA1NDLER
    CHA1NDLER --- ---
    Zdravím, jsem tu opět s dotazem na "K-za-40".
    Jak se teď vlastně řeší 30raný zásobníky do ar15 ? Koukám na žádost o povoleníz.k.B a tam k tomu nic nevidím.. ?
    NJAL
    NJAL --- ---
    Nicmene brokna take nemusi byt prilis velka a na zadech, treba nejaka lupara. Vyhoda konfet by ovsem byla v tom, ze bys je mohl vystrelit i smerem ke kolegum.
    NJAL
    NJAL --- ---
    ANARCHY: Ok, na poslednich par metru to beru, ze by to mohlo fungovat. A asi by melo smysl, aby ty konfety i trochu lepily. :-)
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    NJAL: Já si to právě představuju spíš tak, že ty konfety vystřelíš do prostoru mezi sebou a dronem, kde chvíli vydrží vlát než spadnou - takže proti dronu v závěrečné fázi útoku, kdy je nízko nad terénem a má i velmi špatný videosignál (takžepilotvty konfety ani nemusí zpozorovat), to může být docela účinné.
    A nemusíš na ně mít speciální zbraň, ale můžou být ve formě jednorázových světlic, které máš v sumkách na výstroji, takže se k nim i dostaneš rychleji než k brokovnici na zádech
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    NJAL: Kdyby nebyla problém vzdálenost, tak po nich můžeš střílet pyrotechniku :)
    NJAL
    NJAL --- ---
    ANARCHY: Vrhace konfet budou take docela velke. A jeste budes muset resit spravnou vzdalenost, protoze ty konfety musej bouchnout na dronu nebo tesne pred nim nebo nad nim, zatimco broky jsou efektivni po cele draze.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    NJAL: Ten problém je podle mně v tom, že to by brokovnici musel mít fakt každý pěšák, to by nestačilo, aby to byla výzbroj jednoho specialisty v družstvu - viz. ten jeden rusák co běhal kolem tanku, ten tam byl sám, takže by musel mít brokovnici svou vlastní...
    Osobně proti dronům po pravdě spíš uvažuju o něčem jako supersizovaném vrhači konfet - vrtule se do těch konfet, které navíc aspoň pár sekund ve vzduchu vydrží, zapletou a dron spadne.
    Ale skutečné řešení bude ne v individuálním vybavení nebo skillech, ale v koordinovaném a systematickém typu obrany - od pasívních opatření (maskování, sítě, kryty) přes detekci dronů, rušení, až po prostředky jejich zničení/neutralizace
    NJAL
    NJAL --- ---
    ANARCHY: Proto pisu - na kratkou vzdalenost - furt vidim, jak toho Rusaka nahanel dron kolem tanku. Jiste, bombardovaci dron vysoko na obloze neni tou brokovnici dosazitelny ani kdyby byl zjistitelny a trefitelny.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    skoro mi přijde, že kdyby to bylo tak jednoduchý jako si myslíme tady na nyxu, tak po dvou letech války už to tam běžně používají, speciálně u technologie která je stará bratru 200+ let
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    NJAL: Hele, nejsem si tím úplně jistej - ano, jsou sice vidět záběry kdy voják vidí dron který na něj útočí, a snaží se mu nějak utéct nebo ho sestřelit, ale drtivá většina těch, co jsem viděl, byla o útoku na pěšáka, který možná tuší, že někde v okolí nějaký dron je, ale rozhodně neví kde.
    A teda je pravda, že i když pouštím dron sám, a vím přesně kde je, tak že stačí od něj odhlédnout jinam, a pak mi docela chvíli trvá než ho zase najdu a uvidím - takže je otázka jak moc bude mít smysl, aby běžný pěšák ssebou nosil pro tyto případy ještě brokovnici.
    Ale na obranu nějakých stacionárních pozic to asi smysl mít může, zejména s nějakým rádiovým detektorem, který je bude moct předem varovat, že se nějaký dron v blízkosti vyskytuje
    NJAL
    NJAL --- ---
    Tak ci onak, zda se mi, ze brokovnice asi bude cesta na protidronovou ochranu pechoty na kratkou vzdalenost... At uz bude rucni, nebo navadena robotem.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    NJAL: Jako zábava určitě, ale že by to bylo použitelné na pohybující se cíl, to mi moc nepřijde. Ale je fakt, že jsem to ještě nezkoušel, i na pitomé holuby klasickou brokovnicí toho mám nastříleno fakt málo...
    NJAL
    NJAL --- ---
    ANARCHY: No ze by nemusela byt nutne samonabijeci. Jo, to mackani spouste navic neni velke zdrzeni, ale ja si slamfire vyzkousel a je to bozi :-)
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    NJAL: Na co slam fire? To zmáčknutí spouště už člověka přece jen tak moc nezdrží...
    NJAL
    NJAL --- ---
    BAAL: Pumpa co umi slamfire by mozna mohla byt take zajimava... Je to zatez na logistiku, ale i v Aliens byl cpl. Hicks se svou broknou uzitecny :-)
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    Hmm. Zajímavá úvaha. Tak někdo si před roky pořídil pistoli, chodí na prohlídky a jinak ji má v šuplíku. Pro koho představuje nebezpečí?
    Tak například pro agresivního lupiče. To porušuje lupičova práva na bezbrannou oběť.
    Ale pokud ho pořádně vyprudíme, například tím, že se mu budeme snažit sebrat možnost obrany, to by mohl být agresivní.

    Jupí. Odzbrojili jsme dalšího civilistu a ukázali že mohou být nebezpeční.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam