• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    NAVON_DU_SANDAU
    NAVON_DU_SANDAU --- ---
    PIVECEK: a jak pomocí libel dosáhnu, že mi svislá osa půjde přesně osou hlavně?
    SM3
    SM3 --- ---
    Češi zkusili ovládnout zbrojovku v USA. Pohořeli a teď její akcie prodávají - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-firmy-cesi-zkusili-ovladnout-zbrojovku-v-usa-pohoreli-a-ted-jeji-akcie-prodavaji-247683
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    "Každá zbraň je jedinečná a na střele a nábojnici zanechává unikátní znaky jako žádná jiná"

    Necekal bych samozrejme nic jineho, ale...
    Devil in the grooves: The case against forensic firearms analysis
    Devil in the grooves: The case against forensic firearms analysis
    https://radleybalko.substack.com/p/devil-in-the-grooves-the-case-against
    Faulty Forensics: Explained - The Appeal
    https://theappeal.org/faulty-forensics-explained-fe4d41157452/

    The Appeal ma velmi hezky klacek na pretahnuti forenznich expertu. Jaka je jejich error rate? Aha, zadna? Takze se povazuji za neomylne?
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    SM3: Kdyby se někomu nechtělo probojovávat přes přihlášení, etc...

    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    NAVON_DU_SANDAU: Jen se ptám, na jakou optiku to potřebuješ, že ti nestačí srovnat to podle libel?
    NAVON_DU_SANDAU
    NAVON_DU_SANDAU --- ---
    CERMI_FOX: když si srovnáš svislou osu s něčím (víceméně) svislým, pak ústí se nachází v té samé přímce. Prostě aby ti svislá osa kříže procházela středem ústí.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    NAVON_DU_SANDAU: a k cemu je to dobre? Pokud trefujes stred, tak to musi byt dobre nastrelene. A otoceni optiky jsem strovnal vodovahou.
    NAVON_DU_SANDAU
    NAVON_DU_SANDAU --- ---
    Je někde v Praze a okolo puškař, co by byl vybavený laserovým zařízením na seřízení optiky tak, aby svislá osa procházela rovinou určenou osou hlavně a středem kříže? Optiku si samozřejmě nasazuju od oka jako většina lidí, ale zajímalo by mě, jestli to někde někdo umí změřit, že je to přesně. Nemám na mysli boresighter, ale něco jako tohle: https://www.realavid.com/product/level-right-pro/
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    MUTOID: není. Drtivá většina lidí je naprogramovaná bez přemýšlení poskytnout rozkaz kohokoli v uniformě, nebo kdo jen tvrdí že je v uniformě.

    Viz ten skandál v USA pár let zpět, kde "policista" na telefonu donutil mladou holku se svléknout a nechat se ošahávat. Není to vina těch lidí, je to vlastnost systému pilně zalévaná veškerou TV produkcí od zpráv až po seriály o poldech (kterým žádné zákony nezabrání dopadnout, případně zabít, předem jasného pachatele).
    MUTOID
    MUTOID --- ---
    upřímně, přijde mi to ujetý, že by někomu takhle volali...imho je přeci jasný, že většina lidí se nebude vykecavat po telefonu o tom co, kde a proč má... jednoduše bych je s uctivostí odkázal na datovku ... ani bych jim neřekl, že něco mám, protože to je jak když si mě někdo kontroluje před vloupáním (podobny jako "budete o vikendu doma? máte trezor? doma nějakou hotovost atp?") ... to nemůžou myslet vážně
    HARIUS
    HARIUS --- ---
    TO myslíte vážně ? Fakt takhle někomu volají ? Naivně jsem se domníval, že jde o nějaké dezolátní dezinfo.
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    KIE: nikoli, protože §69 (2) říká: "Policista při výkonu činností podle odstavce 1 postupuje podle tohoto zákona, za využití oprávnění a prostředků v něm uvedených"... A plošné obvolávání v zákoně o policii ani nikde jinde není.

    Navíc tohle není ani důvodné podezření ani nic jiného, to je plošná presumpce viny u bezúhonných občanů, hon na čarodějnice, který je podle všech zákonů neoprávněný a tedy dle ústavy nelegální.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    KIE: ten § je sice solidne gumovy, ale nemusi mit v tom pripadne aspon duvodne podezreni, ze byl spachan TC? Bez toho by preci pcr mohla delat naprosto cokoliv, co se ji zlibi ... "Nemate ve sklepe mrtvolu? Jdem se podivat", "nepochazi vase zasoby slivovice z tresne cinnosti? Musime ochutnat", "nemate na sifrovanem disku detske porno?", "za utratu v hospode platit nebudeme, co kdybyste kratil dane" atp
    Je to stejne pritazene za vlasy, jako kdyby jim nekdo rekl "jasne, tu pusku jsem si koupil na strileni studentu". A spatne ulozeni zbrani ci streliva neni TC, takze na to by se ptat ani nemeli?
    KIE
    KIE --- ---
    PAN_MYVAL: velmi pravděpodobně se policie pohybuje (zatím) v rámci zákona o policii , prevence TČ - §69, 70 an. i když si myslím, že zvolený postup je hodně na hraně (nemluvě o efektivitě z pohledu sledovaného cíle).
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    PAN_MYVAL: nerozumim, proč taháš ústavu nebo zákony do toho, co stát či úřad dělá nebo dělat může? Zákony jsou pro úředníky jen volné doporučení. Závazné jsou jen pro civily.
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    NJAL: zaprvé tohle nedělá OSZBM, ale úplně jiný útvar - ti, co mají na starosti agenty-provokatéry.

    Zadruhé, celé tohle je totálně nelegální, protože enumerativnost veřejnoprávních pretenzí:
    Ústava Článek 2
    (3) Státní moc slouží všem občanům a lze ji uplatňovat jen v případech, v mezích a způsoby, které stanoví zákon.

    Neexistuje žádný zákon, který by policajtům nebo úředníkům dovoloval obvolávat občany na telefon a požadovat podání vysvětlení nebo je vyšetřovat, nebo je zmocňoval k tomu si to dovolit vyhláškou či předpisem, ergo je to protizákonné. A kdo jiný by měl poslouchat zákony, když ne policie?

    Samozřejmě od doby ministra Vojtěcha si tady na právní stát nikdo ani nehraje :-(
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Zaplaťte jim převodem o stovku více a budete mít přímé číslo na velitelku oddělení ;)
    NJAL
    NJAL --- ---
    PAN_MYVAL: Pokud mi prislusni prislusnici budou volat ze sve GSM brany, odkud mi posilaji ocekavane sms (napriklad ze si mam vyzvednou NP nebo PZ), tak asi tomu telefonatu budu verit.
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    NJAL: takhle mi volali z normální okresní. Řekl jsem jim, že nemůžu vědět že jsou skutečně policajti a pokud ode mě chtějí něco vědět, ať pošlou obálku s modrým pruhem. Poslali. Tak jsem se jim vyjádřil na služebně a bylo.

    Otázka je, jak by to fungovalo v současném Honu na čarodějnice. Živě si dovedu představit interní směrnici PČR, podle které "neblábolí do telefonu a trvá na zákonném postupu = podezřelý".
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam