• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    NAVON_DU_SANDAU
    NAVON_DU_SANDAU --- ---
    Je někde v Praze a okolo puškař, co by byl vybavený laserovým zařízením na seřízení optiky tak, aby svislá osa procházela rovinou určenou osou hlavně a středem kříže? Optiku si samozřejmě nasazuju od oka jako většina lidí, ale zajímalo by mě, jestli to někde někdo umí změřit, že je to přesně. Nemám na mysli boresighter, ale něco jako tohle: https://www.realavid.com/product/level-right-pro/
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    MUTOID: není. Drtivá většina lidí je naprogramovaná bez přemýšlení poskytnout rozkaz kohokoli v uniformě, nebo kdo jen tvrdí že je v uniformě.

    Viz ten skandál v USA pár let zpět, kde "policista" na telefonu donutil mladou holku se svléknout a nechat se ošahávat. Není to vina těch lidí, je to vlastnost systému pilně zalévaná veškerou TV produkcí od zpráv až po seriály o poldech (kterým žádné zákony nezabrání dopadnout, případně zabít, předem jasného pachatele).
    MUTOID
    MUTOID --- ---
    upřímně, přijde mi to ujetý, že by někomu takhle volali...imho je přeci jasný, že většina lidí se nebude vykecavat po telefonu o tom co, kde a proč má... jednoduše bych je s uctivostí odkázal na datovku ... ani bych jim neřekl, že něco mám, protože to je jak když si mě někdo kontroluje před vloupáním (podobny jako "budete o vikendu doma? máte trezor? doma nějakou hotovost atp?") ... to nemůžou myslet vážně
    HARIUS
    HARIUS --- ---
    TO myslíte vážně ? Fakt takhle někomu volají ? Naivně jsem se domníval, že jde o nějaké dezolátní dezinfo.
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    KIE: nikoli, protože §69 (2) říká: "Policista při výkonu činností podle odstavce 1 postupuje podle tohoto zákona, za využití oprávnění a prostředků v něm uvedených"... A plošné obvolávání v zákoně o policii ani nikde jinde není.

    Navíc tohle není ani důvodné podezření ani nic jiného, to je plošná presumpce viny u bezúhonných občanů, hon na čarodějnice, který je podle všech zákonů neoprávněný a tedy dle ústavy nelegální.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    KIE: ten § je sice solidne gumovy, ale nemusi mit v tom pripadne aspon duvodne podezreni, ze byl spachan TC? Bez toho by preci pcr mohla delat naprosto cokoliv, co se ji zlibi ... "Nemate ve sklepe mrtvolu? Jdem se podivat", "nepochazi vase zasoby slivovice z tresne cinnosti? Musime ochutnat", "nemate na sifrovanem disku detske porno?", "za utratu v hospode platit nebudeme, co kdybyste kratil dane" atp
    Je to stejne pritazene za vlasy, jako kdyby jim nekdo rekl "jasne, tu pusku jsem si koupil na strileni studentu". A spatne ulozeni zbrani ci streliva neni TC, takze na to by se ptat ani nemeli?
    KIE
    KIE --- ---
    PAN_MYVAL: velmi pravděpodobně se policie pohybuje (zatím) v rámci zákona o policii , prevence TČ - §69, 70 an. i když si myslím, že zvolený postup je hodně na hraně (nemluvě o efektivitě z pohledu sledovaného cíle).
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    PAN_MYVAL: nerozumim, proč taháš ústavu nebo zákony do toho, co stát či úřad dělá nebo dělat může? Zákony jsou pro úředníky jen volné doporučení. Závazné jsou jen pro civily.
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    NJAL: zaprvé tohle nedělá OSZBM, ale úplně jiný útvar - ti, co mají na starosti agenty-provokatéry.

    Zadruhé, celé tohle je totálně nelegální, protože enumerativnost veřejnoprávních pretenzí:
    Ústava Článek 2
    (3) Státní moc slouží všem občanům a lze ji uplatňovat jen v případech, v mezích a způsoby, které stanoví zákon.

    Neexistuje žádný zákon, který by policajtům nebo úředníkům dovoloval obvolávat občany na telefon a požadovat podání vysvětlení nebo je vyšetřovat, nebo je zmocňoval k tomu si to dovolit vyhláškou či předpisem, ergo je to protizákonné. A kdo jiný by měl poslouchat zákony, když ne policie?

    Samozřejmě od doby ministra Vojtěcha si tady na právní stát nikdo ani nehraje :-(
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Zaplaťte jim převodem o stovku více a budete mít přímé číslo na velitelku oddělení ;)
    NJAL
    NJAL --- ---
    PAN_MYVAL: Pokud mi prislusni prislusnici budou volat ze sve GSM brany, odkud mi posilaji ocekavane sms (napriklad ze si mam vyzvednou NP nebo PZ), tak asi tomu telefonatu budu verit.
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    NJAL: takhle mi volali z normální okresní. Řekl jsem jim, že nemůžu vědět že jsou skutečně policajti a pokud ode mě chtějí něco vědět, ať pošlou obálku s modrým pruhem. Poslali. Tak jsem se jim vyjádřil na služebně a bylo.

    Otázka je, jak by to fungovalo v současném Honu na čarodějnice. Živě si dovedu představit interní směrnici PČR, podle které "neblábolí do telefonu a trvá na zákonném postupu = podezřelý".
    NJAL
    NJAL --- ---
    DRIZDIK: Mam pocit, ze cloveku, ktery vymyslel uvodni otazky by prisel jako dobry otvirak pri pokusu o seznameni venku s neznamou slecnou "Dobry den slecno, prosimvas nevite, kolik je hodin?" :-)

    A slo vubec poznat, ze jde o policii? Kdyz mi zavola nejake nepovedome cislo a predstavi se jako inspektor Trachta, preci mu nebudu vykladat, co mam doma...
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    NJAL: Tenhle týden mi volali. Dotaz "Jak dlouho máte zbroják" ve mně trochu snížil důvěru ve schopnosti policie. Na co to máte, mi přišlo taky vtipné, když jim to člověk píše do žádosti. Že jich mám poměrně hodně(slovy pět), to už začínal znít jako nespokojená manželka.
    NJAL
    NJAL --- ---
    Prevence na hraně? - LEX - sdružení na ochranu práv majitelů zbraní
    https://gunlex.cz/domu/kratke-zpravy/4374-prevence-na-hrane
    KIE
    KIE --- ---
    ÚS zamítl stížnost střelnice, jejíž projektil zasáhl člověka na dva kilometry - Česká justice
    https://www.ceska-justice.cz/2024/03/us-zamitl-stiznost-strelnice-jejiz-projektil-zasahl-cloveka-na-dva-kilometry/
    TOMASINO
    TOMASINO --- ---
    Hele co se nedávno psalo: https://www.sosp.cz/nenavist-prichazi-z-bruselu/
    A ta naše parta buzíků se k tomu byla ochotna připojit. Vzpomněl jsem si na projev Tomáše Matonohy, kdy řekl: "začne to zákonem o sprostých slovech a takhle budou stupňovat a stupňovat až budem tam, kde jsme byli..."
    Takže když Jarda řekne nesnáším negry, začli by ho vyšetřovat, aby rychle držela hubu celá ulice.
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    PAN_MYVAL: je to taková česká Jerry Springer show 🤣
    NAVON_DU_SANDAU
    NAVON_DU_SANDAU --- ---
    PAN_MYVAL: Ano. Existují i dementi, co vstoupí v mundůru a s puškou na řemeni v low ready do vozovky a mávají na auta červenou baterkou. Ale obvykle z toho, co maj na sobě a jak vypadaj vidíš, že je to as.

    BAAL: nejhorší je, že místo tohohle odpadu se tam zas vrátí Babiš a jeho parta. Já fakt nevím kdy jsem tu naposled viděl nějaký světlo na konci tunelu.

    NAVARA: sdílím tvůj sentiment, ale je to levné a můžeš na pistolovou střelnici. A jak asi sám víš, situace na střelnicích kolem Prahy je dík oblíbenému zážitkovému kšefu žalostná.

    PAN_MYVAL: udávat je woke. To se chytí.

    PAN_MYVAL: minimum dostupných střelnic (check), ceny střeliva rostou a rostou (check), buzerace a mediální tlak roste a roste (check). Ad drony, jsou lepší metody.


    XMEDA: nebezpečí dronu je v tom, že o něm ten cíl do poslední chvíle obvykle ani neví.
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    SHADDIE: nicméně bez ohledu na to všechno m STEM punc průzkumu, kterému rádi věří populistití politici (myšleno Rakušan, Pekarová ad.) a pro takovou ČT je STEM slovo svaté. Aneb nezáleží na tom, co je pravda, ale emu chtějí věřit ti u vesla...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam