• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    BRUKEV: Rozborka Ruger .22LR jako vyhlazovaci prvek.. :))
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    A pritom jde hlavne o to, aby uchazec prokazal, ze zvladne zajistit, aby zbran neobsahovala naboje pred prupadnou rozborkou.
    Pokud je zjevne schopny vyjmuti zasobniku, kontroly hlavne, respektive postupneho vyhazeni naboju ze zbrane, je jasne, ze asi nebude debil.
    Paknuz jakoukoliv zbran rozebere v bezpeci, jen mu to bude trvat nekdy kratsi, jindy delsi dobu. Buzerace za to, ze nedokaze rozebrat CZ83, nebo P08 Para, je zbytecna.
    NJAL
    NJAL --- ---
    XMEDA: Jo, ten waltherovsky manevr neni zas tak moc bezny :-)
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    NJAL: proc tak slozite, more lidi netusi jak rozlozit CZ83 a pritom pred par lety bezne byvaly i u zkousek
    NJAL
    NJAL --- ---
    Mozna jsem prilis prisny, treba by stacilo dat zacatecnikovi na rozborku Colt 1911, ktery nikdy nevidel. :-)
    NJAL
    NJAL --- ---
    AIST: To jsou takove napady, ktere sice asi budou mit oporu v pravnich ustanovenich, ale daly by se najit corner cases kde zadat po nekom rozebrat zbran vyrazne odlisnou od nejcastejsich na trhu by zavanelo snahou vyhodit lidi od zkousek. A to ani nemusim vymyslet tak odlisne zbrane jako P-08 Parabellum, staci castecne na Browingove principu zalozena CZ-24, tam neni uplne jasne, jak zahajit rozborku.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    § 5
    (1) V praktické části zkoušky žadatel k prokázání znalostí bezpečné manipulace se zbraní a střelivem samostatně předvede
    a) prohlídku zbraně za účelem zjištění, zda není v nabitém stavu,
    b) částečné rozebrání a složení zbraně v rozsahu, který je nutný k běžnému vyčištění zbraně po střelbě, a
    c) postup při přípravě zbraně a střeliva ke střelbě, postup při zjištění závady na zbrani při střelbě a postup při ukončení střelby.
    (2) Zbraň nebo zbraně k předvedení činností uvedených v odstavci 1 a ke střelbě na pevný cíl podle § 6 určí žadateli zkušební komisař.

221/2017 Sb. Vyhláška o provedení některých ustanovení zákona o zbraních
    https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2017-221#cast2
    AIST
    AIST --- ---
    ZBYNEK: není pravda. komisař může zvolit zbraň podle svého uvážení, pokud si ji přiveze. Žadatel o zbrojní průkaz totiž musí prokázat, že je schopen obsluhy zbraní všeobecně, takže prakticky musí být schopen rozložit jakoukoliv zbraň.
    V praxi se to ale na zkouškách už asi moc nedělá. Já chodil na přípravu ke komisaři a ten říkal, že byl na zkouškách, kde byl jako přísedící, si komisař přivezl jakousi brokovou kozlici, kterou ze 13 lidí dokázal rozebrat pouze jeden člověk. Pak bylo na komisaře dost stížností a přestal s tím.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    AIST: Fakt nevím, jestli volba zbraně záleží na komisaři. Mně říkali, že volba zbraně je podle střelnice - a střelnice dělá kurzy na zbraních, které pak budou u zkoušek...
    AIST
    AIST --- ---
    XMEDA: ja měl taky u zkoušek, ale není to podmínka. záleží na komisaři.
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    XMEDA: Mě dost pomohlo sušit s prázdnou nábojnicí postavenou nahoru na zbraň (nesmí spadnout).
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    SM3: Cash neberou, karty jo.
    NJAL
    NJAL --- ---
    SM3: Ja tam nepatrim, ale kolky uz jsou zruseny, takze nejakou jinou formu musi mit. Uz je pouze povinnost prijmat kolky do konce roku. Ja jsem letos na ospalem moravskem oddeleni zbrani a streliva platil nekdy v unoru jak kolky (spis jen z nostalgie), tak v kvetnu uz normalne kartou.
    SM3
    SM3 --- ---
    Tušíte někdo jestli v Soukalce už jde zaplatit registrace kartou / cash nebo musím mít neustále kolky?
    SPM
    SPM --- ---
    ZBYNEK: Sakra, ja jim za lustraci pokazde zapomnel to dysko dat :-D
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    Včera mě v autě stavěli policajti a během lustrování jsme si příjemně popovídali

Ptali se, co mám, pak se se ptal já jich, jestli nafasovali "pé-desítku"...

"Ne, máme devítku." ;-)))

Byli fajn, mám to za kilo, víc takovejch pohodovejch hlídek
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    JINX: Hele, buď nějakou starší CZ75 nebo Glock 17. Obojeho jsou tu tuny, hromada lidí to umí servisovat, jsou na to mraky příslušenství a obojí můžeš z druhé ruky občas sehnat celkem levně. A oboje je celkem slušně prodatelné, když zjistíš, že chceš střílet něco jiného.
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    JINX: drive se doporucovalo zacit maloraznou pistoli, aby se clovek naucil spravne uchop a spousteni a neziskal zlozvyky z podvedomeho strachu z impulsu, hluku a zpetneho razu vystrelu 9mm. Dnes to jakoze vyslo z mody, ale ja bych ti to stejne doporucil.

Pokud 9mm, tak alespon nabij do zasobniku nekam doprostred cvicny naboj, a pokud se pak pri strelbe pristihnes, ze na cvicnem naboji ktery neyvstrlil jsi pistoli strhnul, je to varovani k naprave.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    JINX: Na kazde strelnici najdes klasiku CZ-75, ktera je mimochodem nejbeznejsi kratka pouzivana i u zkousek, takze tak jako tak je dobry s ni zacit. (A pak si poridit vlastni ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam