• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    No takhle, žádal jsem si před přesně 24 hodinama. Zatim toprí :)
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    GEKONZPRAHY: Jsi tam? Nebo uz jsi na CPZ? :D
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    Já si teď v rozmezí pěti minut zažádal datovkou o výjimku a dvě nákupka, A-I a Béčko. Zásahovka kdy?
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    PAN_MYVAL: Nepřesáhne?
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    SPECZ: to by bylo, ale jak znám PČR, rychle by s tím vymetli. Jako s autonehodami: pokud škoda přesáhne 50k a ty to otipuješ na 45, je to tvoje vina protože jsi měl zavolat a nezavolal. A pokud škoda přesáhne 50 a ty otipuješ 51, je to taky tvoje vina protože jsi neměl zavolat a zavolal. Nesprávný odhad je trestný.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Info ohledně updatu Reloading Tracker

REDSNAKE:
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    PAN_MYVAL: Ideální by bylo kdyby teď prodejci začali hlásit úplně každej nákup jako podezřelej :-)
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    PAN_MYVAL: Jsou to regulérní zmrdi. Oni se bojí definovat, co je to podezřelé ale když frajer něco spáchá aniž by jsi ho předtím udal, tak to chtějí brát tak, že MUSEL být podezřelý, tedy jsi ho MĚL udat a tedy MÁŠ PRŮSER.
    Pochcat takové kokoty jako je Rakušan.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    REDSNAKE: u brokovnice potřebuješ rozlišit
    - ráži (12)
    - délku nábojnice (65-70-76 mm)
    - průměr broku (2,4-8(?)mm + slugy (?)
    - navážku prachu (24-36gr)
    - výrobce?
    Tady ať mě spíše doplní nějaký místní myslivec, zas tak moc se v brokovém střelivu nevyznám...

REDSNAKE: jasně, přeháním a teoretizuju :)
    V podstatě mi stačí evidence "Nakoupil jsem X nábojů "název na krabičce" po XX Kč/ks - vystřelil jsem (viz bod 2) Y nábojů "název na krabičce" a aktuálně mi doma leží N nábojů "název na krabičce" + IF mám doma více nábojů jedné ráže s různými názvy na krabičkách THEN mě zajímá, kolik mám doma celkem nábojů dané ráže - ale fakt nemám ponětí, podle jakých kritérií si třeba chtějí evidovat střelivo myslivci...
    Vyšší požadavky mám na ten bod 2)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: aniž bych se kohokoliv chtěl dotknout, to už mi zavání úchylkou :D

Pokud po tom bude dostatečná poptávka a povede se to nějak namyslet, nebráním se ničemu.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    REDSNAKE: no pokud budu mít u ráže (.22LR) pole, kam si zadám celý název (zde Lapua Rifle Match SK), tak mám ten náboj definovaný (pro mě) dostatečně jednoznačně.

V excelu mám momentálně komplet název jako jednu položku (název, pod kterým jsem koupil)
    Luger:
    Aguila FMJ 115gr
    Aguila FMJ 124gr
    ALSA Pro Reloaded – FMJ 124gr
    MAXXTech 124gr
    NORMA FMJ 115 gr
    SB FMJ 8g/115gr
    SB FMJ 1245gr
    STV Golden Bee FMJ 124gr

.22LR
    Aguila .22 LR TARGET (40gr)
    Aguila STANDARD SP 40gr
    Aguila Super Extra HV-SP (40gr)
    Federal Champion Auto 40gr
    SB CLUB/Standard 40grs
    SB HV 40 grs 2,6g
    Winchester SV 40grs

Jak na to tak koukám, tak mi to i stačí (jak jsem koupil, tak upisuju - a případně do přehledu filtruju).
    Ale dovedu si představit, že chce někdo sledovat/sumírovat, kolik celkem vystřelil nábojů od kterého výrobce (bez ohledu na provedení/gramáž) nebo (spíše) kolik celkem vystřelil jakých střel (115/124gr u Lugrů, 55/68gr u .223, Standard/HV u malorážky...
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: Takhle by ty malorážkové šly řešit, ne? V podstatě stejně si můžu vyklikat odpovídající střelu pro brokový náboj. Změnil jsem, že i u přebíjených nábojů jsou jednotlivé komponenty nepovinné a tudíž si takhle poskládám libovolnej náboj.

LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    REDSNAKE: no já jsem zatím jenom koukal, co přibylo, a cvičně zadal jedny Lugry a jednu pistoli - na víc dneska nebyl čas :(

1) No toť otázka, jak to udělat co nejuniverzálnější na různé náboje a ráže :(
    Když to beru podle sebe a mnou používaných ráží (9x19 Luger, .22LR, 7,65Br a výhledově .223Rem, tak určitě Výrobce (SB, Aguila, Alsa...) a Váha střely v Grainech (např. u Luger 115gr/124gr, u .223 55gr/68gr - u .22LR a 7,65 Br je většinou stejná).
    Dále teoretizuju - "Typ"? Např. FMJ/SP vs HP/A1 u Lugrů (já teda běžně nenosím a střelivo A1 nemám potřebu sledovat) - ale (jak už jsem psal níže) třeba u malorážky Standardy a HVčka rozlišuju - a někdo (závodní malorážkář) by třeba uvítal sledovat různé druhy Match střeliva...
    "Obchodní název"? (SB CLUB vs HV, Aguila Standard vs Super Extra HV...) - ten třeba u malorážky definuje docela jednoznačně
    Zcela pominu brokovnice - předpokládám, že ty se ani nechystáš implementovat (12/65, 12/70, 12/76 a přehršel velikostí broků a navážek = a to jen pro jednu ráži :))

Datum a místo - no je to spíše geekovina :) ale když se se svým Excelem nudím, tak si sumíruju/vizualizuju kolik, čeho, z čeho kde a proč jsem vystřílel za měsíc/rok a jak se to v čase mění

Uživatelský seznam - no já si aktuálně v Excelu sleduju tři základní stavy - Competition = soutěž, Drill = dynamický trénink (LOSík, IPSC Drilly) a Range = staticky ze stavu (relax mířenka, předváděčka, ukázka pro kámoše) s tím, že si do poznámky píšu co to bylo za akci (nastřelení kolimátoru, NYXí sraz, přijela ETERNITY etc ad absurdum :)).

Ale chtěl bych základní stav ještě dělit (i když to je už asi fakt posedlost statistikou :D)
    Competition = LOS/IPSC/Mířenka/Other
    Drill = LOSík/IPSC/(Tactical)/Other
    Range = tady asi nemá další dělení smysl - v podstatě je to jakékoliv další střílení, které není soutěž ani trénink

Ale jiní střelci to zase můžou mít jinak...
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: Cena je za jednotku. U hotovejch nábojů na to zatím není prakticky nic navázáno, pouze se nabízejí ke spotřebě u zbraní odpovídající ráže.

1.)Jaké pole pro hotové náboje by sis teda představoval konkrétně, když pomineme ty existující které v aplikaci jsou? Jde o to, aby byly co nejuniverzálnější napříč různými druhy nábojů. Výrobce, váha a druh střely? Jak pojmout různé malorážkové úplně popravdě nevím, protože to značení HV/Match,...se liší od jiných druhů nábojů.

2.)Datum se popravdě ukládá, pouze se nezobrazuje, to asi není problém. Mám rozpracovanou verzi která umožní tisk střeleckého deníku, přišlo mi, že by to mohlo být hezké při případném prodeji zbraně, člověk by doložil nástřel. Asi taková geekovinka, ale přišlo mi to v tu chvíli hezký.
    Nevím jestli je místo zpětně důležitý
    Typ střelby "Technical (nenavyšuje ze skladu) jak už upozornění které po jejím zvolení napovídá (Opravdu chcete zvolit technickou aktivitu? Náboje nebudou odečteny ze skladu.) slouží k technickému navýšení nástřelu konkrétní zbraně. Pokud si do systému zadáš zbraň, u které víš kolik má nalítáno, tak aby ji dostal na nějakou výchozí hodnotu použiješ tuhle aktivitu. Po zvolení téhle aktivity se právě nesnižují skladové zásoby nábojů a neudělá to teda "bordel na skladu".

Uživatelský seznam zní dobře, zkusím to implementovat. Kolik možností bys potřeboval? Pět? Deset? Dám to do uživatelského nastavení které připravuju, půjde tam nastavit cenu olova, přepínat jazyk webu což teď chystám a ty uživatelsky definované aktivity bych tam asi taky prdnul.

Jak se ti s tím jinak pracovalo? Dává to workflow trochu smysl? Chyba nikde nevyskočila? Díky za vyzkoušení!
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    REDSNAKE: s hotovými náboji a střeleckým deníkem už se to začíná blížit tomu, o čem sním (a co si zatím supluju svým kongeniálním Excelem :D)

Ač chápu, že tvůj primární účel je evidence přebíjení (které neprovozuju a tudíž nevyužiju), přesto bych měl pár nezávazných tipů, co mi tam ještě chybí ke štěstí (a nahrazení Excelu):

1. hotové náboje
    - možnost zadání výrobce a typu/gramáže (např. u Lugrů SB 124gr, Aquila 115gr, u malorážek třeba Standard/HV/Match) - ať vím, kolik kterých mám skladem (třeba z malorážek střílím ze samonabíječky převážně HVčka, z opakovačky standardy nebo matche)
    Jasně, můžu si to napsat do pole "Popis" - ale podle něj AFAIK nemůžu vyhledávat ani sumírovat. O brokovnici (slugy, buckshoty, birdshoty ani nemluvě...
    - cena - tam se píše za kus, nebo za zadané množsrtví?

2. střelecký deník - v "Zaznamenat střelbu" mi chybí
    - datum? (možná se přidává automaticky a jenom ho nevidím)
    - místo? (na které střelnici jsem byl)
    - Typ střelby - co je to "Technical (nenavyšuje ze skladu)"? :)
    Tady bych ideálně viděl uživatelsky definovaný seznam - já bych si třeba rozdělil Competition na "Mířenka - IPSC - LOS", Training na Static (střelnice mířenka ze stavu) a Drill (LOSík, IPSC drily), někdo další by třeba uvítal i Tactical (HardTask, MV, atd.)

YMMV ;)
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    KIE: ch to jsou právní prasata:
    "důvodně považuje za podezřelé"... "Podezřelé jednání nelze podle Ministerstva vnitra z principu přesně definovat"

Když je to důvodné, tak to musí být objektivní důvod, ne ničí pocit. A přesně kvůli takovým diletantům to tu stále více přestává být právní stát i jen teoreticky.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    DO RT jsem na základě žádosti jsem přidal možnost naskladnit tovární náboje.

Bohužel jsem musel obnovovat databázi ze zálohy, je možné, že bude potřeba vytvořit znovu uživatelský účet. Je možné, že si někteří uživatelé budou muset případně znovu vytvořit účet.

Opět, budu vděčný za jakýkoliv test a tip na zlepšení.

KIE
    KIE --- ---
    Prodejci zbraní asi dostanou povinnost hlásit podezřelé nákupy do konce roku - Legislativa - Advokátní deník
    https://advokatnidenik.cz/2024/09/09/prodejci-zbrani-asi-dostanou-povinnost-hlasit-podezrele-nakupy-do-konce-roku/

Může ale například jít o případy, kdy se zákazník pokusí zakoupit zbraň, k jejímuž držení není oprávněn, nebo vykazuje „abnormální zmatenost, apatie nebo výrazné známky tíživého stresu“.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    REDSNAKE: v dnešním updatu jsem přidal střelecký deník, umožňuje evidovat zbraně a jejich nástřel. Je to k vyzkoušení na produkci.
    Uvítám případné upozornění na chyby a nedostatky.

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Projekt reloading-tracker.cz - přepracoval jsem registraci a na to navazující systémy, pokud by měl někdo problém se přihlásit, měl by pomoct reset hesla. Případně jsem k dispozici.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam