LONESTAR: Já jsem si při dynamický střelbě na 25-100m ozkoušel kolimátor, kolimátor se zvětšovákem, ACOG a 1-6x LPVO od Vortexu, na mířence do 300m jen ten Vortex.
Všechno má svoje pro a proti a na tu dynamiku s proměnlivou vzdáleností do 100m bych klidně řekl, že je to docela i o osobní preferenci, která se obvykle kolem těch 100 metrů láme na jednu nebo druhou stranu. Já třeba úplně jasnýho favorita nemám, řek bych, že mi to šlape se vším v celkovém výsledku +- stejně, s něčím se nepatrně líp trefím, s něčím jsem nepatrně rychlejší a výsledek tak vyjde cca na rovinu. Dovedu si představit, že větší roli bude hrát nakonec zvyk a trénink, kterého mám obojí tak málo, že se nijak neprojevují.
Ale pokud tam chceš mít jedno zařízení po celý rok pro všechny účely, tak určitě jedině LPVO 1-6 nebo větší, možná to nebude nutně úplně ta nejlepší volba na dynamiku, ale bude to rozhodně nejuniverzálnější řešení pro všechny zmíněné aplikace...o 500m nemůžu mluvit z vlastní zkušenosti, ale dovedu si asi celkem fundovaně představit, jak to ve srovnání s 100,200,300 vypadá a nebál bych se jít do 1-8 nebo i 1-10