• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    REDSNAKE: Ano, jde opravdu o aktivní potlačení hlasitých zvuků, ne jen o odpojení mikrofonu. Třeba u Peltorů to tak působí, protože při zvuku větším než nějaký threshold dojde ke skokovému zatlumení, ale skutečně dělají to co popisuješ, tedy aktivní potlační zvuku opačnou fází stejné vlny.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    ANARCHY: Jenze mam pocit ze se tady zamenuje aktivni potlaceni hluku (typicky sluchatka co si nasadim na hlavu v letadle kdyz chci poslouchat hudbu a nechci aby me rusil hluk motoru - anc, pokud se nepletu vysila do ucha opacne frekvence nez prijima na mikrofonu a tim potlacuje hluk ale umi reagovat fakt jen na neco souvisleho) a odstrizeni mikrofonu od reproduktoru u streleckych sluchatek (pri nahlem zvyseni hluku to odstrihne mikrofon od reproduktoru aby se zvuk neprenasel dal ale pri bezne reci to nepotlacuje).

Jsou to imho dve rozdilne technologie a nevim nevim jestli existuje true anc u streleckejch sluchatek ale mozna jsem jen sto let za opicema.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    REDSNAKE: Má to smysl, ale spíš třeba na kursy, kdy slyšíš co říká instruktor a lidi kolem, co se týče utlumení zvuku střelby jsou asi lepší obyčejné masívní mušle.`Ty ale na druhou stranu nejsou třeba moc vhodné k dlouhé zbrani na přilícení, kde se většinou přetlačuješ s pažbou/lícnicí, a občas se Ti díky tomu můžou sluchátka třeba i nadzvednout (a to fakt nechceš). Takže pokud máš pažbu ke které potřebuješ slim profil sluchátek, tak potom jsou co do útlumu lepší než pasivní sluchátka.
    A na vnitřní střelnici s dlouhou jednoznačně pod ně ještě špunty, pokud máš rád svůj sluch...
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Fakt ma anc na strelbu smysl? Imho zvlada noise canceling max odfiltrovat kontinualni hluk jako huceni vetraku, rev motoru atp. Narazove vystrely si nemyslim ze zvladne.
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    NECROMAN: Mám Earmor M31 s gelovejma špuntama, venku bohatě stačej i na puškový ráže, na vnitřní to taky jde přežít, ale příště pod ně zkusim dát ještě Samsung Buds Pro 2, schválně co udělaj dva ANC najednou :)
    TEMPCZ
    TEMPCZ --- ---
    NECROMAN: Na pistoli staci, na pusku bych doporucil klasicke elektronicke a ja treba na vnitrnich strelnicich pod ne davam i obyc spunty.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Máte někdo noise cancelling sluchátka? Fungují a stojí za to si připlatit? Díky :)
    DOGTORRR
    DOGTORRR --- ---
    KOUTLOSH
    KOUTLOSH --- ---
    LONESTAR: Jj, volal jsem dneska do F-M a říkal, že když si s tím přijdu, tak to je na počkání...
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    NECROMAN: u nás na Dálném východě je půlhodina na PZ (a dvě nákupka k tomu) standard :)
    A zbraň ke kontrole si odnášejí do kanclu (na koho tam s tím míří, už je jejich věc :D)
    Ale zase mají tendence zbraně rozebírat, aby náhodou nepřehlédli nějaké výrobní číslo (když jsem teď přihlašoval pumpu a slyšel opakované cinkání a vzrušenou debatu, tak jsem se začal obávat, že mi ji donesou v igelitovém pytlíku :D)
    HARIUS
    HARIUS --- ---
    JOINTER: Zajímavé, v Modřanech to slečna naopak ocenila.

BEARPAW: To by mě moc zajímalo, co by se dělo, kdyby tímto necertifikovaným měřidlem naměřila něco, co by se jí nelíbilo.
    BEARPAW
    BEARPAW --- ---
    si dovolim teda tiez pikosku. Pani na zbranovom mi premeriavala hlaven krajcirskym pasmom, musel som upozornovat , ze tlmic plamena nie je hlaven, ale uznala.
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    NECROMAN: Koukam ze jsou na to levy vsude. Pri prvni kontrole jsem podaval pistoli se stazenym zaverem aby bylo videt ze je prazdna a slecne/pani se to vubec nelibilo.
    KOUTLOSH
    KOUTLOSH --- ---
    NECROMAN: To tě donutí si tu zbraň zkontrolovat :P :D
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Dnes na Pankráci vydání průkazu zbraně na počkání asi do půl hodiny, čumím. Jinak kolky je stále možné používat, pokud nějaké najdete. Dokonce si paní na přepážce ode mě koupila jeden volný na 100 Kč, co mi zbyl.
    Ale teda když kontrolovala číslo zbraně proti papíru, tak mířila hlavní celou dobu na mě, to se mi tedy moc nelíbilo...
    HARIUS
    HARIUS --- ---
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    HARIUS: mám tuším nějaké ještě založené v deskách. Je možné zaplatit část v kolcích a zbytek kartou?
    HARIUS
    HARIUS --- ---
    NECROMAN: Kolky budou na konci roku zrušeny, tak snad už všude přešli na modernější způsob.
    NGR
    NGR --- ---
    NECROMAN: karta
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Dotaz, vyžaduje Pankrác stále kolky pro registraci zbraně, nebo lze již platit kartou, případně cash na místě?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam