Rád bych výhledově pořídil pístovku (vůbec to nespěchá) a rozhoduji se mezi HK416(MR223) nebo CZ BREN3, že bych podpořil lokální produkci. Máte-li někdo osobní zkušenost s HK nebo CZ (chápu, že BREN3 ještě na civilní trh nešlo, ale hádám, že lidi z branže nebo ze složek už se k němu dostat mohli), rád si Vaše zkušenosti přečtu. Hned pod sebou samozřejmě vidím inzerovanou V-AR, s kterou nemám žádný problém, mám s ní úplně stejné (nulové) zkušenosti jako s HK MR223 nebo CZ BREN3, ale tak nějak mi přijde málo "exotická", jestli mi rozumíte.
Mimo to, nevíte o někom, kdo by uměl objednat/dodat HK MR223 v pískové (dodávají-li vůbec pro civilní trh barevné varianty - asi ano, na bazaru jsem jeden starý inzerát s fotkou viděl) s 14,5 nebo 16,5 hlavní v aktuální verzi(u vojenských je to A5, u civilních zřejmě A3 - prostě ta varianta se zvětšeným lučíkem, regulátorem plynů, upravená šachta atd...)? Všude narážím jen na "prodej skončil, nelze objednat", případně jsem našel 11' kraťas v černé nebo nemodernizované varianty, které nechci a za takovou cenovku se mi nechce dělat kompromisy.