• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    I beg you, Gentlemen, act with Conduct and Discretion. A Pistol is your last Resort.
    The Beggar's Opera, John Gay
    Na homepage jsou odkazy na střelnice.
    rozbalit záhlaví
    EMDEE
    EMDEE --- ---
    OCTOPUSS:
    CERMI_FOX:
    já sem tam byl cca 20min čístýho času na samotnou kontrolu (vícero zbraní)
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    OCTOPUSS: tak já to měl naopak, čekal jsem asi jen 15min, ale pak mě poslali na hodinu a kus pryč. No, aspoň jsem si došel na oběd, to je zase fér :-)
    Cedulky jsou u vchodu.

XMEDA: buď jsou jiné předpisy nebo jiný kraj, jiný mrav. Ale recepční říkala něco o tom, že musí všechno znovu přepsat do crzu (wtf?), a mimojiné i řešily zkušební značky - nemohla je na jedné pistoli najít, tak jsme hledali společně. Nakonec jsem našel lvíčka aspoň na hlavni, dostal vynadáno, že je ošoupaný (jako kdybych ho tam vyrážel já), ale bylo uznáno.
    A blíže jsem se neptal, paní nebyla z nejpříjemnějších, měli tam vedro a navíc jsem spěchal.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    CERMI_FOX: Já jsem z Mělníku, a cedulky jsem si teda nevšimla. Nicméně pět zbraní měli zkontrolovaných asi za deset minut. Pravda, předtím jsem hodinu čekala :D
    TEMPCZ
    TEMPCZ --- ---
    CERMI_FOX: Symbol přeškrtnuté pistolky beru úplně stejně, jako symbol přeškrtnutého telefonu a nebo přeškrtnuté láhve. Tedy nesmím to tam aktivně používat, ale můžu to mít u sebe. Případná NO/KN pak tyto cedulky samozřejmě ruší.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    Jinak kontrola zbrani pri dokladani zdravotni prohlidky trva pres hodinu - to je cenna informace, kterou kdybych vedel, budu planovat lepe.

A fun fact - na oddeleni zbrani v Melnice je zakaz vnaseni strelnych zbrani. Vyfotil bych, ale zakaz foceni je tam taky ...
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    PAN_MYVAL: snadne papirove reseni - zajit si na czechpoint a nechat si vytisknout zbrojni list - uz ti psali predrecnici, ale to jsi ignoroval, tak se nezlob za trocha sarkasmu.
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    CERMI_FOX: Podivej, NZoZ mam (tisteny!) i s komentarem, ale vzhledem k tomu, jak se natahovaly a zase zkracovaly lhuty pro prohlidku je v prechodovych ustanovenich takovy neskutecny bordel, ze uplne vsichni kdo to maji jako ja (natazene ze zkraceneho) maji nejistotu. A jelikoz B&B jasne rikali ze OSZBM nikoho upozornovat nemusi, radeji bych mel jistotu a na papire od statu jasne vytistene, kdy mi vyprsi platnost prohlidky a musim donest zbrane na ukazku po ucinnosti NZoZ po aplikaci jeho prechodaku navrch vsech predchozich prechodaku, to je cele.

A co se tveho kontrarianskeho kopani a vysmechu tyce, tohle neni auditko o datovkach a digitalizaci, takze do toho nechci zabihat, natoz presvedcovat nepresvedcitelne. Par klicovych pojmu: fikce doruceni, implikace §17(4) 300/2008, absolutni nezrusitelnost (jen pozastavitelnost) datovky. I.e. mam sve legitimni duvody zcela odlisne od karikatur, ktere mi kontrariansky podsouvas, a tim bych to ukoncil.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    CERMI_FOX: Tak v tomhle mu rozumím.
    Stát se přeci jen zdráhá dělat něco nepopulárního většině. Ale když jde o menšinu, tím spíš o menšinu co se neozve, nebo není populární, veškerá zdrženlivost mizí.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Jen protože jsem paranoidní neznamená, že po mně nejdou!!!
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    PAN_MYVAL: platnost jde zjistit například výpočtem - postup je uvedený v příslušném zákoně. Ten jde zakoupit (nebo budeš předstírat zájem a v nestřežené chvíli ofotíš) ve větších nebo specializovaných knihkupectvích. Jak teda najít knihkupectví analogově nevím, fungují ještě zlaté stránky? Možná dotazem na info kanceláři , která jsou ve větších městech.

Plně analogové řešení existuje (za předpokladu, že výpočet zvládneš z hlavy či na papíře). A je dokonce stejné jako za císařepána.

Nicméně obdivuji Tvůj optimismus, když jsi přesvědčen, že nepoužívání digitálních technologií tě nějak ochrání od zvůle státu.
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    CERMI_FOX: Jak tu platnost zjistit :)

ERGOSUM: Prave o datovku jde. Od okamziku, kdy tenhle uuuzasny stat zkusil vnutit (nezrusitelnou!) datovku retroaktivne (!) kazdemu, kdo predtim nekdy v zivote (!) pouzil jakoukoli e-identitu ke komunikaci se statem, je pro me e-komunikace se statem absolutni tabu.
    Tehdy to bylo sice na posledni chvili sestreleno, ale jasne ukazali, ze v tomhle se statu absolutne neda verit. A kvuli principu retroaktivni kvalifikace, ktery tehdy prorazeli a se kterym nikdo nemel problem, to proste nebudu riskovat znovu.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    PAN_MYVAL: Tak když máš novou občanku(s čipem) nebo/a bankovní účet, tak ta samá data oni používají. Když to budeš používat také, už o víc nepřijdeš.
    U datovky už rozdíly jsou.
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    CERMI_FOX: Moje matka to dela stejne i po masivnim rozsireni pocitacu a smartphone. :)
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    PAN_MYVAL: moje matka měla, ještě před masivním rozšířením počítačů a smartphone, pro tyto případy papírový kalendář. A události na další+ rok si psala na poslední prázdnou stránku a každý rok si je přepsala do dalšího kalendáře. Můžeš to zkusit.

Pokud ti chybí kartička s datumem platnosti, tak si ji vyrob a v každém lepším papírnictví ti ji zalaminují.

Nebo jaký jiný konkrétní problém s tím máš?
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    PAN_MYVAL: Hele já reálně nevím, jaký jsou další možnosti, pokud jsou.
    Datovka a identita ovčana mi přišly jako dobrej nápad, technologie vlastně používám ráda, nejsem paranodní vůči státním institucím (ale ať si každej dělá co chce), a pro mě osobně to má v podstatě jen výhody.

Pokud používáš Google kalendář, asi je docela snadný si tam dát na +4 roky odteď poznámku "jít k bengům".
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    OCTOPUSS: Notvl. Takze pro "digitalne vyloucene" jako ja leda navsteva na OSZBM, co?
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    PAN_MYVAL: Nepozná. Buď si uděláš poznámku na x let dopředu, nebo si zařídíš identitu občana.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    EMDEE: "zítra" je, přiznávám se, zkratka - přesné znění bylo "do konce týdne, otevřeno máme pondělí a středa". Nicméně nehádal jsem se, zítra mám čas a navíc je tu visící hrozba zavřené přístupové silnice kvůli rekonstrukci, takže stejně preferuju ASAP. Pěšky se mi těch 60km jít nechce :)
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    Jak vlastne clovek pozna, kdy mu konci zdravotni prohlidka a kdy musi prinest zbrane, kdyz nema Identitu Obcana a podobne serepeticky pro online pristup? Jedine nejak pres Czechpoint?
    EMDEE
    EMDEE --- ---
    OCTOPUSS: to už dává větší smysl
    Mě nikdo nevolal :/
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    EMDEE: Mně teda volali někdy v lednu, že bych měla přijít nejpozdějc 26.5.
    EMDEE
    EMDEE --- ---
    CERMI_FOX: heh to jako nařídili "jen zítra"? Bych počítal něco ve smyslu "dostavte se do 14 dní na služebnu..."
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam