• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    PAN_MYVAL: Nepozná. Buď si uděláš poznámku na x let dopředu, nebo si zařídíš identitu občana.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    EMDEE: "zítra" je, přiznávám se, zkratka - přesné znění bylo "do konce týdne, otevřeno máme pondělí a středa". Nicméně nehádal jsem se, zítra mám čas a navíc je tu visící hrozba zavřené přístupové silnice kvůli rekonstrukci, takže stejně preferuju ASAP. Pěšky se mi těch 60km jít nechce :)
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    Jak vlastne clovek pozna, kdy mu konci zdravotni prohlidka a kdy musi prinest zbrane, kdyz nema Identitu Obcana a podobne serepeticky pro online pristup? Jedine nejak pres Czechpoint?
    EMDEE
    EMDEE --- ---
    OCTOPUSS: to už dává větší smysl
    Mě nikdo nevolal :/
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    EMDEE: Mně teda volali někdy v lednu, že bych měla přijít nejpozdějc 26.5.
    EMDEE
    EMDEE --- ---
    CERMI_FOX: heh to jako nařídili "jen zítra"? Bych počítal něco ve smyslu "dostavte se do 14 dní na služebnu..."
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    OCTOPUSS: tak už si vzpomněli a rovnou mě vyzvali k předložení flint ke kontrole. Termín - zítra. Jako počítal jsem, že mě tam donutí jet, ale doufal jsem, že mi to dají vědět o něco dříve než "zítra přijďte".

( a poznámku "když ale stát má konat, tak musím podávat stížnosti proti nečinnosti, aby se vůbec něco začlo dít" si odpustit nedokážu)
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    KASUMI: No pěkné. Je nějaká šance, že se někde znovu otevře bývalý Spořilov? Když zavírali, na stránkách měli, že hledají místo. Ovšem ten chlapík na místě, se na to moc netvářil, ba byl i pěkně nasraný na kolegy.
    Suchdol je asi definitivně pasé, což?
    NGR
    NGR --- ---
    EMDEE: to bude neco staryho ne?
    me pisou v datovce celkem naprimo do datumu expirace dolozte zdravotni zp. a ukazte kvery ( ty si taknejak resim svoji cestou )
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Jak to je teda s prodloužením.
    Dneska přišla známá s tím, že jí u nás vyhodili s tím že si musí zbroják prodloužit v Praze kde má trvalé bydliště. Ale u nás byl vždycky se vším problém....
    EMDEE
    EMDEE --- ---
    KASUMI: :(
    EMDEE
    EMDEE --- ---
    NGR:
    to je info, které mám vypálené v hlavě ze starého zákona. Nicméně na netu se stále objevuje:

Ministerstvo vnitra:
    Nejčastější otázky k nové právní úpravě nakládání se zbraněmi, střelivem a municí - Ministerstvo vnitra České republiky
    https://mv.gov.cz/clanek/nejcastejsi-otazky-k-nove-pravni-uprave-nakladani-se-zbranemi-strelivem-a-munici.aspx
    ... 2. Co mám dělat v případě, že v mi v roce 2026 končí platnost zbrojního průkazu?
    ...Rovněž platí, že o prodloužení zbrojního průkazu je třeba žádat nejpozději 2 měsíce před skončením jeho platnosti...

naproti tomu třeba tady:
    Zdravotní způsobilost ke zbrojnímu oprávnění: Kdy podat žádost a kdy jen doložit posudek | NEST LEGAL | advokátní kancelář
    https://www.nest.legal/article/detail/250-zdravotni-zpusobilost-ke-zbrojnimu-opravneni
    ...už neexistuje prodlužování zbrojního průkazu,
    nelze o oprávnění „přijít“ jen uplynutím času.
    Co ale zůstává, je povinnost pravidelně dokládat zdravotní způsobilost...

ale taky tam píšou
    ...Policie ČR vás vyzve k doložení lékařského posudku...
    EMDEE
    EMDEE
    takže babo raď
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Dneskem pry konci Avim…

MAZDA
    MAZDA --- ---
    PAN_MYVAL: Nějaký Vostok mi kdysi dávno prošel rukama a ten lauf vypadal moc dobře. Tlusté kované bago. Byla to jednoranka, jestli si dobře pamatuji.
    NGR
    NGR --- ---
    EMDEE: prodluzuju a posudek mam podle toho co mi pisou v datovce nejpozdeji ke dni expirace ZO
    z ceho vychazis tim "minimalne 2 mesice"?
    posudek ma dole napsano ze jeho platnost je 5 let neni li dano jinak
    EMDEE
    EMDEE --- ---
    OCTOPUSS: Samotný odbavení na služebně taky bez problému a rychlý (odpovídající počtu zbraní). To můžu taky potvrdit.
    EMDEE
    EMDEE --- ---
    OCTOPUSS: mě na služebně při kontrole zbraní taky říkali, ať si další termín prodloužení hlídám sám
    EMDEE
    EMDEE --- ---
    CERMI_FOX: cajk, já sem na výzvu nečekal. Žádnou jsem nedostal a v tomhle směru se na PČR radši spoléhat nebudu :/
    Nevím, jaké jsou sankce po novele, jen si pamatuju tu starou verzi, kde po nedodržení termínu na obnovu sebrali zbroják a bylo nutné dělat zkoušky znovu, což mi za to nestojí.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Přišla jsem, dala jim občanku a potvrzení od obvoďačky a zbraně, a za deset minut šla domů. No questions asked.
    EMDEE
    EMDEE --- ---
    OCTOPUSS:
    Prodávám, jak jsem koupil. Možná to bylo "myšleno" tak, že by mi to obvoďák sám nevydal nebo by si PČR vyžádali posudek od psychologa. Pak cajk.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam