• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    OCTOPUSS: No právě to píšu, že standard není odnést zbraň za tři rohy a dávat si na čas, ale postupně je dávat na kontrolu z ruky do ruky, kdy si zapíše že viděl čísla a všechny CIP značky, co jsou uvedené v CRZ. Jako mě by nevadil ten akt, že je nemám pod kontrolou, to mě nezajímá, ale to, že mě připravují o čas u věci, která nemá zabrat víc jak minutu / kus..
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    OCTOPUSS: Myslis tu samou policii, ktera si na meho blizkeho pribuzneho zkousela zfalsovat test na drogy prave kdyz jej pustil z ruky, Prislusnici si jej odnesli do sveho auta a zavreli se s nim, a po chvili se vratili s prouzkem "kouzlem" nalizanym pozitivne? A pak se ho pokouseli dotlacit k tomu, aby odmitl jet do nemocnice? A kdyz si nemocnicni test vynutil a samozrejmy byl cisty jako lilie, dalsi 2 roky pri kazde kontrole staveli jeho auto (i kdyz ridil nekdo jiny), protoze mu dali falesny zaznam do oficialne "neexistujiciho" blacklistu? Tak s touhle policii?

Ano, skutecne mam problem dat takove policii cokoli citliveho mimo dohled bez papirove stopy.

"Optimista je nedostatecne pouceny pesimista"
    EMDEE
    EMDEE --- ---
    OCTOPUSS: mě nic nerozebírali (nebylo třeba, vše je vidět bez rozborky) ani s tím nikam nešli. Probíhalo to stejně jako u přihlašování. Je fakt, že všechyn sériový čísla a značky zkušeben jsou dobře vidět (teda až na jednu vyjímku). Vše se událo předemnou a občas si člověk kupodivu i rozumně o kvéru popovídá, když narazí na nadšence.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    PAN_MYVAL: Hele mně je upřímně řečeno absolutně ukradený, co POLICIE dělá s mýma zbraněma, který jsem jim přinesla ke kontrole, a vím, že mi je nejdou zabavit.
    Nehledáš tak trochu problémy kde nejsou? Viz ty datovky a ta tvoje antisystémová paranoia (nebo tak to aspoň čtu).
    EMDEE
    EMDEE --- ---
    OCTOPUSS:
    CERMI_FOX:
    já sem tam byl cca 20min čístýho času na samotnou kontrolu (vícero zbraní)
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    OCTOPUSS: Na Krizikove i na Smichove zbrane prohlizeli vzdy pred vlastnikem. De iure je ani nemohou "odnest nekam za tri rohy" - meli by ti vystavit potvrzeni s casem predani a prevzeti zbrane.

JOINTER: Me vzdycky kontrolovali prave seriova cisla (a mracili se, ze vsechny AR-patrern pusky je nemaji vyrazene na hlavni AND na zaveru AND na loweru). Takze IMHO sundavat budes.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    PIVECEK: A co je standard? Stejně ty zbraně vždycky odnesou někam za tři rohy. Možná jen nechápu, kde je problém.
    Mně taky řekli, ať si sednu a počkám. Co jinýho taky můžu dělat (a proč bych měl chtít)? Ve zdi jsou přepážky jako na poště, a vedle nich u zdi židle.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    PIVECEK: nechapu, jak to myslis. Ze mam jit pryc a prijit nejdriv za hodinu mi rekli rovnou. Tak jsem sel.
    A kdyz pani nevedela jak rozebrat toho Siga, tak si me zavolala (kdyz jsem se po te hodine vratil).
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    CERMI_FOX: No třeba doplní ostatní, ale s tímhle přístupem jsem se ještě nesetkal. Hlavně na polovině zbraní vždycky tápou, kde co je, tak možná i to byl problém u tebe. Třeba se jen styděli říci si pomoc :)
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    PIVECEK: ano, v zasade tak, jen s tim rozdilem, ze nemaji cekarnu. Je to tam malickate - 2 okynka vedle recepce.
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    CERMI_FOX: Jakože jsi jim tam nechal kvéry a poslali tě do čekárny? To je silný nestandard.
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    Hele a kdyz mam na Glockach svitilny, ale seriove cislo ramu je pod railem, chteji to sundavat?
    Nepamatuju se jak to bylo minule, jestli jsem uz na jednom mel svitilnu.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Ty zkusebni znacky zkoumali kdyz jsem to registroval, je tam velky SHE 85 s mecema a pak uz jen takovy divny bouchance mrnatou raznici.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    OCTOPUSS: tak já to měl naopak, čekal jsem asi jen 15min, ale pak mě poslali na hodinu a kus pryč. No, aspoň jsem si došel na oběd, to je zase fér :-)
    Cedulky jsou u vchodu.

XMEDA: buď jsou jiné předpisy nebo jiný kraj, jiný mrav. Ale recepční říkala něco o tom, že musí všechno znovu přepsat do crzu (wtf?), a mimojiné i řešily zkušební značky - nemohla je na jedné pistoli najít, tak jsme hledali společně. Nakonec jsem našel lvíčka aspoň na hlavni, dostal vynadáno, že je ošoupaný (jako kdybych ho tam vyrážel já), ale bylo uznáno.
    A blíže jsem se neptal, paní nebyla z nejpříjemnějších, měli tam vedro a navíc jsem spěchal.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Mně příslušník rozebral SGX (prakticky AR-15), a (ne)složil to tak debilně, že mi při přebírání slítnul na zem handguard (jak se to jmenuje česky?). Fakt úchvatný, neumět složit něco, co není žádná vzácnost :D Jeden pin tvl.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Naposled v Brne jsem ty pistole predlozil se sundanym zaverem aby zase na vz82 nehledala jak se to otevira (coz u exsluzebni pistole pcr je trochu divny), tak jen koukla na cisla a za 5 min hotovo pockejte na novou kartu. Necekam ze by to ted nejak vic hrotili.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    CERMI_FOX: Já jsem z Mělníku, a cedulky jsem si teda nevšimla. Nicméně pět zbraní měli zkontrolovaných asi za deset minut. Pravda, předtím jsem hodinu čekala :D
    TEMPCZ
    TEMPCZ --- ---
    CERMI_FOX: Symbol přeškrtnuté pistolky beru úplně stejně, jako symbol přeškrtnutého telefonu a nebo přeškrtnuté láhve. Tedy nesmím to tam aktivně používat, ale můžu to mít u sebe. Případná NO/KN pak tyto cedulky samozřejmě ruší.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    Jinak kontrola zbrani pri dokladani zdravotni prohlidky trva pres hodinu - to je cenna informace, kterou kdybych vedel, budu planovat lepe.

A fun fact - na oddeleni zbrani v Melnice je zakaz vnaseni strelnych zbrani. Vyfotil bych, ale zakaz foceni je tam taky ...
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    PAN_MYVAL: snadne papirove reseni - zajit si na czechpoint a nechat si vytisknout zbrojni list - uz ti psali predrecnici, ale to jsi ignoroval, tak se nezlob za trocha sarkasmu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam