• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    CERMI_FOX: Jo, nejspis bych dopadl stejne, to proste clovek neceka.

CERMI_FOX: Pardon, to jsem musel prehlednout. Pokud je v tomhle vypisu i platnost zdrav. prohlidky, je to presne to co jsem chtel vedet.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    PAN_MYVAL: mas pravdu, mel jsem si to skryte nahravat, kdyz tusim nejake potencialni problemy, tak to delam, ale zde jsem byl presvedceny, ze jde o rutinni ukon, tak jsem byl nepripraven. A kdyz jsem zjistil, jak to probiha, tak nez jsem se vzpamatoval, tak pani byla uz pryc a ja tam stal s prazdnyma futralama.

A teda nevim, jestli bych skryte neco realne nahral, pani nebyla za tim sklem moc slyset.

Chtel bych rict, ze priste budu pripraven, ale myslim, ze za 10let si na to ani nevzpomenu. Za 5 let pry staci donest (poslat) jen potvrzeni od doktora.
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    OCTOPUSS: To neni z internetu, je to muj blizky pribuzny.

Na me jen 3x zkouseli ruzne vtipne manipulace, abych nekoho udal nebo se jim sam nabonzoval. Ale jelikoz znam alespon zaklady prava, vzdycky to skoncilo gentlemanskym "verbalnim sermirskym soubojem" kdy oni vedeli ze ja vim o co se oni snazi, ja svou vypoved formuloval neprustrelne, oni si to zaznamenali a na konci jsme se rozloucili s usmevem a ve 2/3 pripadu mi jeste polichotili ze znam pravo :)

Nechces-li, never, to je tvoje vec. Ty jsi mela zpropadenou kliku a ja ti to preji, ale fakt to v tomhle state neni standard. Standard naopak je, ze se te snazi uvarit na jakekoli nesikovne formulaci.

Tedy vlastne krome mistniho prislusnika ktery vubec nechtel dat pokutu za parkovani a chtel to preferencne resit jen domluvou. Jenze od kamarada advokata z jeho praxe vim, ze existuji napr. statni zastupci, u kterych mezi kriminalem a podminkou po nehode rozhoduje zda mas absolutne cisty registr prestupku a nebo i prave treba jenom to blbe parkovani. A domluva je uz leta, od "noveho" prestupkoveho zakona, sankce stejna jako pokuta, takze pokud prijmes reseni domluvou, uznavas tim zjisteny skutkovy stav i pravni kvalifikaci a mas tam ten zaznam, akorat bez (bezprostredniho) trestu. Takze asi toliko k iluzim o tomhle state. Co muze byt zneuzito minimalne v nadpolovicni vetsine zneuzito byt zkusi, a to je optimisticky pomer.
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    CERMI_FOX: Tam je kazda rada draha, no. Kdybych netrpel skurpulemi eskalovat, proste bych to na ferovku natocil. Kdybych skurpulemi trpel, zacal bych skryte nahravat a pokusil se ji vmanipulovat do toho, aby mezi reci potvrdila svym hlasem, ze ty zbrane odnasi (treba "prosimvas, proc ty moje zbrane odnasite nekam dozadu?")

Zakon jasne rika, ze uredni osoba nema zadne pravo na soukromi nenahravanim, a ze na cajtarne nemaji zadne pravo zakazovat nahravani temi cedulemi. Jde jen o to, zda stoji za to se s temi cajty hadat, nebo ne.

Osobne bych se v teto situaci klonil k variante B. Tedy alespon nejaka pojistka - a bez hadky a eskalace.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    PAN_MYVAL: ja mel stejnou obavu a namitky, ale co jsem mel delat? Myslel jsem, ze to bude jak rikas, predemnou si zkontroluje cisla a pujdu pryc. Ale kdyz si pak kvery zacala nosit nekam dozadu, tak uz byly fyzicky za prepazkou. Prece se jim tam nasilim neprobouram. A kdyz mi oznamila, ze se mam vrátit za hodinu, tak jsem chtel aspon nejake potvrzeni a rekla, ze takhle je to bezne a proste odesla. Tak jsem zhodnotil svoje moznosti a nenasel jsem nic jinyho nez si proste skocit na obed - flinty byyl uz stejne mimo muj dohled.
    A postezoval si aspon tady, jako memento pro ostatni, kteri tim taky prochazi poprve.

PIVECEK: ten cas mi samozrejme vadil dost, zkomplikovalo mi to plany, cekal jsem, ze to bude akce na 10-15min. "Mate hodne zbrani" dozvedel jsem se. Zajimalo by me, co delaji u sbirek stovek kusu, to musi vytížit cele oddeleni na tyden :-)

A hodne zbrani = 12ks, to mi zas neprijde na pomery tohoto boardu hodne
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    PAN_MYVAL: Jedna paní povídala. Sorry, už roky jsem velmi opatrná k historkám z internetu.
    Ke mně se tahle hrozná policie chovala naprosto korektně () i když mě před lety sbalili potom, co mě napadnul pes starý invalidní báby a pak i bába, skončilo to bábou v bezvědomí na zemi potom, co jsem jí odstrčila a v zazmatkování utekla, protože se v tu poslední vteřinu zjevili svědci a vypadalo to, že jsem se ji pokusila zabít or some shit. Nikdo se po mně nevozil, a na stanici byli naopak velmi chápaví a v pohodě, když se vysvětlily okolnosti. Nedostala jsem klepeta ani na budku, neměla jsem žádný následný problémy ani cokoli.
    Tvoje historka s testem na drogy je úsměvná.

PIVECEK: Hele ta kontrola jako taková byla poměrně rychlá (přinejmenším relativně k času, kterej jsem čekala ve frontě), a co já vím, jestli ten policajt, kterýho si tam nepamatuju, s tím systémem uměl jako grandmaster. 20 minut na pět zbraní mi přijde asi ok.
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    OCTOPUSS: No právě to píšu, že standard není odnést zbraň za tři rohy a dávat si na čas, ale postupně je dávat na kontrolu z ruky do ruky, kdy si zapíše že viděl čísla a všechny CIP značky, co jsou uvedené v CRZ. Jako mě by nevadil ten akt, že je nemám pod kontrolou, to mě nezajímá, ale to, že mě připravují o čas u věci, která nemá zabrat víc jak minutu / kus..
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    OCTOPUSS: Myslis tu samou policii, ktera si na meho blizkeho pribuzneho zkousela zfalsovat test na drogy prave kdyz jej pustil z ruky, Prislusnici si jej odnesli do sveho auta a zavreli se s nim, a po chvili se vratili s prouzkem "kouzlem" nalizanym pozitivne? A pak se ho pokouseli dotlacit k tomu, aby odmitl jet do nemocnice? A kdyz si nemocnicni test vynutil a samozrejmy byl cisty jako lilie, dalsi 2 roky pri kazde kontrole staveli jeho auto (i kdyz ridil nekdo jiny), protoze mu dali falesny zaznam do oficialne "neexistujiciho" blacklistu? Tak s touhle policii?

Ano, skutecne mam problem dat takove policii cokoli citliveho mimo dohled bez papirove stopy.

"Optimista je nedostatecne pouceny pesimista"
    EMDEE
    EMDEE --- ---
    OCTOPUSS: mě nic nerozebírali (nebylo třeba, vše je vidět bez rozborky) ani s tím nikam nešli. Probíhalo to stejně jako u přihlašování. Je fakt, že všechyn sériový čísla a značky zkušeben jsou dobře vidět (teda až na jednu vyjímku). Vše se událo předemnou a občas si člověk kupodivu i rozumně o kvéru popovídá, když narazí na nadšence.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    PAN_MYVAL: Hele mně je upřímně řečeno absolutně ukradený, co POLICIE dělá s mýma zbraněma, který jsem jim přinesla ke kontrole, a vím, že mi je nejdou zabavit.
    Nehledáš tak trochu problémy kde nejsou? Viz ty datovky a ta tvoje antisystémová paranoia (nebo tak to aspoň čtu).
    EMDEE
    EMDEE --- ---
    OCTOPUSS:
    CERMI_FOX:
    já sem tam byl cca 20min čístýho času na samotnou kontrolu (vícero zbraní)
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    OCTOPUSS: Na Krizikove i na Smichove zbrane prohlizeli vzdy pred vlastnikem. De iure je ani nemohou "odnest nekam za tri rohy" - meli by ti vystavit potvrzeni s casem predani a prevzeti zbrane.

JOINTER: Me vzdycky kontrolovali prave seriova cisla (a mracili se, ze vsechny AR-patrern pusky je nemaji vyrazene na hlavni AND na zaveru AND na loweru). Takze IMHO sundavat budes.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    PIVECEK: A co je standard? Stejně ty zbraně vždycky odnesou někam za tři rohy. Možná jen nechápu, kde je problém.
    Mně taky řekli, ať si sednu a počkám. Co jinýho taky můžu dělat (a proč bych měl chtít)? Ve zdi jsou přepážky jako na poště, a vedle nich u zdi židle.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    PIVECEK: nechapu, jak to myslis. Ze mam jit pryc a prijit nejdriv za hodinu mi rekli rovnou. Tak jsem sel.
    A kdyz pani nevedela jak rozebrat toho Siga, tak si me zavolala (kdyz jsem se po te hodine vratil).
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    CERMI_FOX: No třeba doplní ostatní, ale s tímhle přístupem jsem se ještě nesetkal. Hlavně na polovině zbraní vždycky tápou, kde co je, tak možná i to byl problém u tebe. Třeba se jen styděli říci si pomoc :)
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    PIVECEK: ano, v zasade tak, jen s tim rozdilem, ze nemaji cekarnu. Je to tam malickate - 2 okynka vedle recepce.
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    CERMI_FOX: Jakože jsi jim tam nechal kvéry a poslali tě do čekárny? To je silný nestandard.
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    Hele a kdyz mam na Glockach svitilny, ale seriove cislo ramu je pod railem, chteji to sundavat?
    Nepamatuju se jak to bylo minule, jestli jsem uz na jednom mel svitilnu.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Ty zkusebni znacky zkoumali kdyz jsem to registroval, je tam velky SHE 85 s mecema a pak uz jen takovy divny bouchance mrnatou raznici.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    OCTOPUSS: tak já to měl naopak, čekal jsem asi jen 15min, ale pak mě poslali na hodinu a kus pryč. No, aspoň jsem si došel na oběd, to je zase fér :-)
    Cedulky jsou u vchodu.

XMEDA: buď jsou jiné předpisy nebo jiný kraj, jiný mrav. Ale recepční říkala něco o tom, že musí všechno znovu přepsat do crzu (wtf?), a mimojiné i řešily zkušební značky - nemohla je na jedné pistoli najít, tak jsme hledali společně. Nakonec jsem našel lvíčka aspoň na hlavni, dostal vynadáno, že je ošoupaný (jako kdybych ho tam vyrážel já), ale bylo uznáno.
    A blíže jsem se neptal, paní nebyla z nejpříjemnějších, měli tam vedro a navíc jsem spěchal.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam