• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    I beg you, Gentlemen, act with Conduct and Discretion. A Pistol is your last Resort.
    The Beggar's Opera, John Gay
    Na homepage jsou odkazy na střelnice.
    rozbalit záhlaví
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    JOINTER: Tak to jo. Ja ze klasicka p365
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    REDSNAKE: Neni. Ve verzi 3,7 to s Radianem je stejne dlouhe jako Fuse / G19 a pazbicka je dokonce o chlup delsi, protoze 17 naboju.
    Ty tam ale jde sotva nacpat a nez se to zabehlo, tak to hodne zavadilo, nepodavalo, takze mam v zasobniku radsi 16.
    Sorry, mel jsem k tomu dopsat ze je to to Xmacro.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    JOINTER: To je ale uplne jina kategorie pistole ne? Neni uplne fer srovnani imho

JOINTER
    JOINTER --- ---
    Tenhle rok jsem poridil P365 plne nalozenou, red dot Sig, baterka s laserem a Radian hlaven s kompenzatorem, misto G19 gen5.
    Ale za tu investici to nestalo.
    Je to uzsi, ale jinak mi G19 vyhovuje vic, uchopem, ram nema vuli vuci zaveru, pouzdro lip sedi... Vaha naprosto stejna.
    Kamos koupil G42 a neni to spatny, pokud clovek chce mikro bez optiky a svetla.
    G43 ovsem kope na muj vkus prilis.
    HARIUS
    HARIUS --- ---
    PIVECEK: Pokud se mám přiznat, tak G43X je velmi horký favorit :-)
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    HARIUS: Já se kruhem vrátil po všem možným přes HK, Sig, CZ(to bylo velmi krátké přátelství) zase k G43x, teď s tovarníma 15r zásobníkama.

Pokud chceš zabrouzdat v jiných vodách, tak mě mile překvapil už tu zmiňovaný Canik Mete mc9 prime, ale má kompik, což není pro každého (ani pro mě). Nedávno jsem však zkoušel SW shield X a docela dobrý. Vůbec se mi to nelíbí, ale drží a střílí se s tím pěkně, v porovnáním s konkurencí. Pokud bych byl zaryty antiglockar, asi bych do něj šel :)
    HARIUS
    HARIUS --- ---
    MAZDA: Ale jo, neboj, nevyhodím jí. :-) Jen už jí tolik nevěřím na to nošení. Dokonce mám i ty díly na výměnu, tenkrát jsem je koupil, když to ještě bylo normálně k sehnání. A ano, je to již 11 let. :-) Rozhodím to, půjde to do ultrazvuku a pak to sestavím s tím, že co mám nové, to vyměním. Ale půjde do režimu "na neděli".

Canik - na toho položím oko, to jsem ještě nezkoumal.

Kimber - je v hledáčku v širším výběru.

G42 - lákavé, ale chci 9L, spíše je úvaze G43X.
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    MAZDA: U dynamickeho zavery by vymena vratne pruziny mohla zachranit i FTF. Pripadne prelestit rampu a komoru. Uplne si neumim predstavit, ze by kolejnicky v oceli byly vychozene tak, ze by se relevantne vzpricovaly.
    DESTROYER
    DESTROYER --- ---
    HARIUS: Za me G42 stale jasny vitez pomeru hmotnost/velikost/firepower.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Kimber micro 9 je krasny, celoocelovy a vsecko. Ale v zaplave wonder nine ma strasne maly zasobnik a pojistku.
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    HARIUS: A kousne se při nabíjení, nebo při extrakci? Protože jinak by mohl mít PAN_MYVAL pravdu.
    Tyvole, to už je 11 let? :D Strašný!
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    HARIUS: A nevyresila by to vymena vratne pruziny, pruziny vytahovace, a pruziny zasobniku?
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    HARIUS: Kimber Micro 9 ;-) Nejplacatejsi a s nejlepsi spousti ve tride sub-kompaktu/kapesnich pistolek. A fenomenalne presny s nadprumerne tlustou hlavni na sve rozmery.

LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    HARIUS: pokud subkompakt, pak jako profláklý heretik doporučím Canik METE MC9 (případně L, LS, Prime, pokud chceš prcka trochu většího)
    HARIUS
    HARIUS --- ---
    MAZDA: Strašně jsem jí ustřílel a může za to blíže neurčený počet komunistických nábojů, co jsem dostal od nejmenované osoby z pozůstalosti policisty a to zcela zdarma :-) Každý třetí výstřel se kousne hilzna a tak. Taky už jí mám 11 let. Prostě holka dosloužila. Ale držela dlouho, vzhledově sice vypadala, že prodělala WWII a Koreu, ale jinak byla skvělá. Mé intenzivní tréninky už si teď vzala osobně, no.

DOG: To je otázka, no. Pro manželku (veřejně) je to cca do 20k kč, neveřejně tak 30 :-) Brazilec byl vyloučen, neb byl vyzkoušen a shledán nevhodným. (fakt se ten rám kroutí) Hellcat mám domluvený na víkend, tak uvidíme. Sig je lákavý, no. Stejně to ale asi dopadne tak, že P10S, protože ta mi zatím seděla nejlépe a střílelo se mi z ní nejlíp. A je stejně velká jako ta stará CZ 83. A já jsem prostorově výraznější a i normální compact blbě schovávám. Nicméně sosám názory a zkušenosti, protože se určitě chci vyhnout něčemu, co se vyloženě nedoporučuje a naopak nechci přijít o něco, co jsem třeba minul a všichni to mají :-)
    DOG
    DOG --- ---
    HARIUS: Ještě budget by to chtělo - spousta lidí bude prisahat na ergonomii sigg p365, ale je to ještě dražší než Glocky. Ten hellcat je z 9mm fakt malý i s prodlouženým zásobníkem nemá, IMHO, kvalitní ergonomii, ale prijde mi nejkladnější. Budgetove se dost chválí brazilský G4x, ale je ta cena znát - povrchovka měkká a plast jak na Arex delta, ale zase to je za "pulku" g43x.
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    HARIUS: Dosloužila i technicky? Co se jí přihodilo? Jinak, kolega si teď na nošení pořídil Walther PPK od Manurhina. Našel to za krásné peníze.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    HARIUS: něco se řešilo třeba tady

Glock 43X vs. Hellcat vs. CZ P10S - #77 od Neen - Krátké palné zbraně - Střelecké fórum
    https://streleckeforum.cz/t/glock-43x-vs-hellcat-vs-cz-p10s/1942/77

Sig P365 mi pořád přijde ok.
    HARIUS
    HARIUS --- ---
    A tím se dostáváme k dotazu. CZ 83 od Mazdy dosloužila, jednak technologicky a ideově, ale také technicky, takže co nového na nošení ? :-) Jde mi spíš o to, jestli máte nějaké "tajné" tipy. Mimo obvyklé podezřelé, jako jsou Glock 19 nebo CZ P10C. (Nebo subkompakty od obou výrobců)
    HARIUS
    HARIUS --- ---
    PIVECEK: Což mohu čerstvě potvrdit, včera zadáno "nákupko" přes interaktivní formulář na portálu občana, dnes ráno doručeno do datovky a dal jsem jen "KŘP Praha" i když patřím kmenově do Modřan. (Ano, vím, že místní příslušnost byla zrušena, ale některé úkony je dobré stále dělat tam, kam patříte, typicky registrace zbraně a také odevzdání lékařského posudku, který je nyní, dle zkušeností kolegů, vždy spojeno s prohlídkou zbraní)
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    OCTOPUSS: Kdyby náhodou...
    Dillon XL650 / XL750 Quick Change kit - RELOADER
    https://www.reloader.cz/dillon-xl650-quick-change/
    Dillon XL750 / XL650 Caliber Conversion Kit - RELOADER
    https://www.reloader.cz/dillon-xl750-xl650-caliber-conversion-kit/
    https://www.facebook.com/cncshooter (CNC hlava lisu)
    .45 ACP Dillon Carbide Pistol Dies (Three-Die Sets) | Strobl.cz
    https://www.strobl.cz/45-acp-dillon-carbide-pistol-dies-three-die-sets_p3624
    + volitelně https://www.strobl.cz/dillon-casefeed-plate-large-pistol_p3629
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam