• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    VACA
    VACA --- ---
    Občas si chodíme rekreačně zaházet s nožema, je to vcelku zábava a relax. Soudě podle některejch výkonů věřim že by se vrhnutím nože něco ulovit asi dalo.
    Ale když si představim situaci "lone survivora", nevím jestli by se mi chtělo riskovat že mi divá zvěř uteče i s mým nožem, jedinym kloudnym nástrojem kterej jako správnej survivalista v tu chvíli mám při sobě. Hlavně by to ale musel bejt nějakej pádnej kinžál, aspoň něco jako glock75 :)

    KOUTLOSH: Čeče občas by ses divil kolik má takovej od masivní desky odraženej nůž vrženej třea z 5-7metrů energie, vrátí se ti několik metrů a ještě se mocně zapíchne do stromu co mu stojí v caste (a za nímž se v tu chvíli ukrývají všichni vydešení přihlížejíci:)
    A vůbec, když vidim jak třea tadyhle imus (sory za prozrazení) z 6ti metrů (a dále) zarazí glocka do macatý fošny že mám problém ho vytáhnout... V tu chvíli o ničem nepochybuješ a jen máš respekt. A pak jsou tu i ještě větší a "drsnějsí" věci co se daj házet, třea švícarskej bajonet je hodně brutální... S oblibou např vrhám kukri z cca 6ti a pak občas z cca 12metrů (to už dá i celkem fyzicky zabrat)...dopady takovýhleho železa neni třea nijak komentovat, zas tak často ho házet nenosím, protože bych tu fošnu děsně rychle zlikvidoval...
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    KOUTLOSH: No, tak teoreticky :-). Nevim, jak na to koukaj americký zákony, ale u nás by to byla čirá pytlačina, teda mimo zřítivších se do temna pralesa za garážema, - kteří musí přežít do sedmi než votevřou hypermarket.
    Oštěpem je to jiný kafe, ale tim kudlem to znám jen ve verzi smečka zastaví prase, lovec doběhne a pích ho.
    KOUTLOSH
    KOUTLOSH --- ---
    MANFRED: Lov vrženým nožem.. lol :D
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    Chce to ovšem, soudě dle videa, aby dostatečnou dobu před zřícením se survivalisty do liduprázdné divočiny navštívil kraj pracovník s motorovou pilou :-).

    KRAKI: O lovení čehosi nožem už jsem toho dost slyšel, dost četl, vim že některý vrhací nože nesou hrdý jméno Game-getter, ale jinak prd.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    KRAKI: ale jo, jen me docela prekvapilo, ze ten nozik preckal i to mlaceni. Jinak polinka se stipou treba po desti. Ten prostredek je proste suchy i kdyz prave presel masivni lijak.
    KURE
    KURE --- ---
    KRAKI: vnimas to dobre. to nebyla recenze na nuz.
    KRAKI
    KRAKI --- ---
    XMEDA: Nůž hezkej, ale nerozumím recenzi na nůž který má pár cm, která začíná štípáním polínek a pokračuje ke kvalitám při vrhání :)

    Když potřebuju jemnější dřevo na podpal, nasbírám suché větvičky, případně si udělám ježka, březovou kůru.. tzn. potřeba štípat nožem 0. A to vrhání je už úplně z cesty, nebo snad už někdo ulovil veverku,zajíce, cokoliv hodem nože ? Nebo to prosím vnímám úplně špatně ?
    UBU
    UBU --- ---
    GALENIUS: Maji je na Národní. Měl jsem je i v ruce, ale ani nevim co to bylo za typ (nebyl to damašek a údajně to mělo být s vg-10), mě to připadlo jako příjemný nástroj, ale nemam moc srovnání.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    GALENIUS: Nejlevnější sortiment na CKTG. A díky ceně celkem populární; jen to neposílaj do Česka.
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    HENNYVILLE: Díky, takže totál sériovka.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    GALENIUS: Tady je spousta odpovedi. http://www.chefknivestogoforum.com/...=&sc=1&sf=all&sr=posts&sk=t&sd=d&st=0&ch=300&t=0&submit=Search
    Osobne vim jen to, ze delaji ze strojne delanych laminatu a damasku, pouzivaji plastovy segmenty, reze jim to CNCcko, brousi kompem rizena linka. U nich zadnyho kovare nenajdes. Tot vse :-)
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    Vážení, máte někdo zkušenosti s japonskými noži Tojiro?
    TOJIROCZ
    http://tojirocz.com/
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    TEDDYBEDDY: Je tam drazsi postovny nez samotnej nuz :-)
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    TEDDYBEDDY: To je teda moc hezkej nuz za ty penize. A Hinderer z toho kouka kazdym coulem.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Kershaw 1555G10BW Cryo Assisted 2-3/4" Blackwash Plain Blade, G10 and Stainless Steel Handles, Rick Hinderer Design - KnifeCenter
    http://www2.knifecenter.com/...etter&utm_medium=email&utm_campaign=Friday%27s%20Sale%20Item&kcno=123
    CHINGACHGOOK
    CHINGACHGOOK --- ---
    GGG:

    CHINGACHGOOK
    CHINGACHGOOK --- ---
    GGG: neznám vyfotím a hodim sem :-)
    GGG
    GGG --- ---
    CHINGACHGOOK: co je to za zanacku ktera je tam vyrazena?
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    docela hezky video s procesem tvorby cepeli, nicmene nejzajimavejsi mi na tom prislo zaverecne parcialni popousteni, cela cepel zakalena beznym zpusobem, ale pak typek popousti jenom hrbet noze. https://www.youtube.com/watch?v=2gNgor6sl2g
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam