• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    HANZEL
    HANZEL --- ---
    TUSK - The Universal Survival Knife by Loyal Blades by Loyal Blades — Kickstarter
    https://www.kickstarter.com/projects/2025934841/tusk-the-universal-survival-knife-by-loyal-blades

    JIKE
    JIKE --- ---
    WOJTYLA: alespoň to vyladá jako 100letá kudla :-) Čepeku nechám jak je. Ručku udělám novou, až si najdu taky chvíli. každopádně se s tím konečně dá krájet. Před tím se to nedalo ani nabrousit. - vylamovala se fazetka. Defakto nepoužitelný. Dneska jsem s tím krájel maso, paráda!
    MANFRED: jojo barvičky na tom nechám :-) no před těmi cca 10ti lety jsem na to uplně zapomněl... Minimálně jsem udělal nyní test popuštění po 10 letech :-)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    JIKE: No, popustil bych to teda hned, jak se doporučuje, ale já už jsem na vlastní kalení etc. dost rezignoval, když si vemu tu cenu, za kolik mi to zakalej a vodpíchnou.

    Nesouvisí to, ale hra barev mi připomíná kamaráda Rostislava, co brousí věci flexou, movně tlače, neboť se mu líbí ha barev na oceli, třeba sekeře :-)
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    JIKE: pročs to takhle domrdal? když to nepotřebovalo popustit 10 let tak proč ses do toho ted montoval? škoda pekný kudly...
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    Blbý je, že ve vrhacích nožích je tlačenice, ceny teda nic extra, tudíž když už, tak jedině sekat to jak cvičky, což by asi chtělo zestrojovat i zbytek operací, což je drahý, a to nco sežere kalení a futrál, takže prodat toho kamion, což jde blbě, protože ve vrhacích nožích je tlačenice. :-)
    JIKE
    JIKE --- ---
    Tak jsem konečně, a to cca po 10 letech se dostalk tomu popustit kudlu co jsem koval u Hloha.
    Blbý je to, že jsem nemohl sundat ručku. (vůně pálených sirek po místnosti a chudák dřevo) Takže je nyní černá. Ale jako kuchyňák to stačit bude :-)
    a konečně holí

    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    CDR: Jak rika Manfred 14 260 je urcite dobra volba, levna snadno sehnatelna, dobre se opracovava a je dostatecne houzevnata pokud se popusti k 50 HRC.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    XMEDA: voda je z moji zkusenosti minimalne stejne draha. Nevim jak hodne je to kalibrovany, ale na hazeni noze z plechu je to docela sumak
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    Já v práci mužu k plasmě, normálně řeže 2cm ocel třídy 11, ale zatim sem nepřišel, na co by mi to bylo.

    Vrhací nože bych švihnul z pérovky, popustil na 50-52 a podle mne pohoda, řezat se stim stejně nebude, a zreznou to, teda pokud se s tim ninja nebude plazit mokřinou, nemá kdy, navíc asi to je nejlevnější varianta, nějaká pérovka bejvá v nabídkách dycky, dobře se to aspoň mě opracovává, kalení snad nejde zkurvit, žádný záludnosti.
    KURE
    KURE --- ---
    XMEDA: jasne ale zakazkovy rezani je afaik (aspon pred 15ti lty bylo) cca stejne drahy jako laser
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    77WHITE: waterjet s dostatecnou presnosti schopnej valit skrz ocel je velice draha vec .)


    VOMAJDA: nejde ani tak o to, jestli to pujde nebo nepujde.. silny CO2 laser to propali temer bez ohledu na typ oceli.. ale jde taky o to, jak ten rez bude vypadat :) Jestli bude uzka stopa, nebo roztekly opaleny a rozpraskany cucky.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    Neni vodni paprsek lepsi a i levnejsi?
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    CDR: to bych asi konzultoval mimo jiné přímo s provozovatelem laseru - jestli si to dobře pamatuju, tak různý lasery umí různý materiály. Zejména v tom hraje roli tepelná vodivost a tloušťka - něco prej nejde propálit prostě protože to teplo, který tam ten laser vyrábí se stihne odvést do stran od řezu dřív, než se propálí naskrz. Řešil jsem to onehdy s tátou (má laser ve firmě) a vím, že to byl s některejma nožířskejma ocelema docela problém.

    Takže se ti může stát, že ti tady někdo poradí D2, ty si koupíš plech 5mm, pak s tim přijdeš na laser a tam tě pošlou zase zpátky domů, protože to nepůjde propálit :)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    Dneska jsem si pokoukal, má to 4 díly.
    Entrek Knives - How The Knives Are Made Part 1 - Blanking & Drilling
    https://www.youtube.com/watch?v=04W2V5VjBlk
    CDR
    CDR --- ---
    Zdravim. Chceme si s kamaradem udelat vlastni vetsi sadu hazecich nozu, mame pristup k laseru a chteli ychom je rezat z desky. Mate nekdo predstavu, jaky material by byl nejlepsi? Od ceskeho distributora, rozumny pomer tvrdosti, aby se to nezubilo, houzavnatosti, aby se nelamaly spicky a ceny.
    KADLIK
    KADLIK --- ---
    REDSNAKE: den blbec uz me stal 3x spyderco endura
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Uz jsem jednou nasel svuj nuz kdyz jsem se v autobuse zvedl ze sedacky (byl klipsem chytlej v kapse), od te doby na nem mam jeste poutko s karabinou ponorenou dalsich 10cm v kapse

    Nicmene pri pohledu na [ XMEDA @ NOŽE - ] asi stejne nechapu co na tom stoji 4.5k.. vzdyt to cely drzi pohromade jen v tom kusu laminatu. To jsem teda cekal nejakej fest liner.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    ja takhle ztratil svyho doziera, nosil jsem ho v kapse rifli za klip, klip se uvolnil a rikal jsem si ze ho dotahnu tak dlouho az jsem jej nekde vytratil. jinak veci neztracim a jsem na ne opatrnej, ale kdyz je den blbec je to hned..
    HANZEL
    HANZEL --- ---
    XMEDA:
    Hunting knives Kershaw 3840 Tactcial folding knife EDC Survival knives camp 8Cr13MoV Steel nylon handle survival Drop shipping-in Hunting Knife from Sports & Entertainment on Aliexpress.com | Alibaba Group
    http://www.aliexpress.com/...vival-knives-camp-8Cr13MoV-Steel-nylon-handle-survival/32414573008.html
    XMEDA
    XMEDA --- ---
     photo WP_20150922_004_zpsht0ufihx.jpg
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam