MANFRED: už si přesně nevzpomenu o co tenkrát šlo, ale tohle se mi jednou s WDčkem stalo, že mi to jakoby naleptalo nějaký povrchy. Bylo dost nepříjemný překvapení. Od tý doby na kutilství používám konkor a zatim se žádné nepříjemné překvapení nekonalo. Ale určitě jsou i lepší a víc "pro" mazadla & konzervanty, třea takový CX Professional...
Jinak uhlíkový nože "opečovávám" ukrojením čistého špeku a setřu ubrouskem aby tam nebyla vrstva, ale jen mastnej povlak. Žádný aroma, pachy ani fleky jsem nezpozoroval ani po dlouhodobym skladování. Pravda totiž je, že v praxi tyhle uhlíkový kudly moc nepoužívám právě proto že většinou nemam moc náladu se s temahle rituálama zabejvat, a tak často sáhnu jen po čínskym nerezákovy kerej pak letí obloukem do dřezu kde čeká na umytí.
Když jsem měl myčku, tak jsem preferoval všechno co se dá házet do myčky, a taky to tam házel, pěkně zasypával leštidlem a u skleničky něčeho dobrého si pak jen užíval to tiché ševelení mycího stroje. Případně se tou zkrocenou niagárou nechal i na chvilku ukolébat k lehlému podřímnutí, což o siestě není vůbec od věci ;)
Ve svym současnym bydlu ji zatim nemam, ale bude. Ta věc mě totiž na vaření baví asi podobně jako Hennvilla mazlení se s cibulkou...
---
PS: teď jsem si ještě vzpoměl jak kdysi dáávno jeden můj kolega WDčkem úspěšně eliminoval otravnej poletující hmyz, když nebylo nic jinýho po ruce :D Ono to WD40 totiž po chvilce rozpustí hmyzu ty tenoučký křidélka...