• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    Hehe :o))

    Zákazníci vyhrožují Lidlu žalobami. Kvůli slibovaným nožům, které došly
    17. prosince 2015 12:55, aktualizováno 19:37

    Nakupte sedmkrát nejméně za 500 korun a dáme vám kvalitní kuchyňský nůž, lákal v posledních týdnech obchodní řetězec Lidl. Část svých zákazníků ale svým postupem naštval. Nože totiž rychle došly a někteří tak už plánují na Lidl žalobu. Ten se zákazníkům ve čtvrtek omluvil a přislíbil za nože náhradu.

    Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/...hteji-zalovat-lidl-kvuli-nozum-fjf-/test.aspx?c=A151217_104644_test_suj
    UBU
    UBU --- ---
    Asi znáte (zvlášť ti co chodí na knife.cz), ale já to objevil až nyní a je to docela zajímavé a doporučuju na to mrknout. Tady http://www.fotogaleria.sandor.sk/ine/ostrie/Vysledky_testov.pdf je pdf s výsledky testů různých nožů které testuje Pavol Šandor značně unikátním způsobem - naostří, ukáže ostří pod mikroskopem (velmi kvalitní a technicky povedené záběry) a pak tím nožem řeže provaz do té chvíle, dokud je ten nůž stále schopen řezat papír a pak opět ukáže pod mikroskopem stav ostří jak to po takovém . U některých nožů se dostáváme k šesti hodinám řezání provazu. Výdrž Zdp-189 a CMP S125V je naprosto neskutečná. Pro mě bylo docela oči otvírající také porovnání výkonu různých úhlů ostří na různých typech oceli. V pravém sloupci jsou pak ty videa na youtube. Vznikla mu už moc pěkná sbírka a porovnání. Moc zajímavý je i pohled, co udělá hrubší kámen s WS https://www.youtube.com/watch?v=7Kdf7clkHH8 koelm 7:00 a jak to vypadá na přebroušení 7:30.
    SM4SH
    SM4SH --- ---
    GGG: me na to google vyplivl tohle: http://helloblackbird.blogspot.cz/2010/08/sale-item-of-day-rust-ingot-pen-knife.html
    je tam neco jako popis tak to snad pomuze..jen teda je to: Posted by leo at Monday, August 23, 2010
    GGG
    GGG --- ---
    BRUKEV: no to jsem si vsiml, ale neda se to vygooglit co je to konkretne.....dost bych ho chtel do sbirky .)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    GGG: na 100% Victorinox :)
    GGG
    GGG --- ---
    nevite nekodo co je toto za nuz?

    GGG
    GGG --- ---
    Kacper Hamilton's Zai HIGO knife and screwdriver
    http://www.dezeen.com/2012/09/05/zai-higo-by-kacper-hamilton/

    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    UBU: Doporucuji procist toto vlakno. http://www.chefknivestogoforum.com/post114407.html?hilit=tungsten#p114407 obzvlast post od ID cedarhouse.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LOPIN: dik, jsem si ho musel koupit taky. utracim za blbosti, chjo :-)
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    UBU: Ja k tomu pak jeste vecer prihodim zase post od id "cedarhouse" kterej to zase vidi z druhe strany. A ma pravdu. Ja vim, ze dalsi nuz bude z "magicke" blue #1 :-)
    UBU
    UBU --- ---
    HENNYVILLE: Tak jsem to pročetl a pak i další vlákna o WS #1 a nějak mě to čím dál tím víc nahlodává, aby další nůž byl právě z WS #1

    Jinak pro tu základní a přehlednou orientaci je tam taky moc pěknej chart https://www.hidatool.com/image/data/pdf/White%20Steel%20vs%20Blue%20Steel%20Chart.pdf

    Jen by mě zajímalo porovnání těch Hitachi ocelí a hi-end carbon ocelí z evropy. Tady to z lenosti při údržbě dospělo k tomu, že všechno je jen nerez a asi je to škoda.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    KLATIC: no přesně... hi tek prášková ocel, 64 hrc, ale na pohled hnusný...:-)
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    WOJTYLA: koncept rat tuning kudla nezni vubec spatne...navrch fuj uvnitr huj :)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    BRUKEV: Jo. Tušim od 13ti. Ono slavná..slavná protože ze zazobaný rodiny, bejt chudá, muže maximálně lovit krysy pod podlahou a šváby v kuchyni, že jo, i když s její vyzáží by sponzora klofla.
    Navíc není to lovec stylem "o držku"..ale jako na ženskou dobrý. Občas má její PR agent docela slušný názory.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    WOJTYLA: Tu kudlu bych koupil, je pěkná. Já ze stejnýho důvodu koupil Nealy Aikuchi.

    JIKE
    JIKE --- ---
    WOJTYLA: jop to o Bosně jsem četl, přijde mi že si to pamauji malinko ale malinko jinak v detailech, ale jinak to popisuje přesně tu situaci. TrailMaster - co je na tom tak zvláštního? To jako nemají lidi doma nože? Byť tu tescomu?
    WOJTYLA: a co leaherneck?
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    BRUKEV: neni žádnej flejm myslim... a naopak se klonim k myšlence vyrobit si vážně hnusnou a bezcenně vypadající kudlu ze špičkovejch materiálů:-D
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    WOJTYLA: hele, odpusť si ten flejm, který tu budeš dnes a zítra házet. Stejně se ti ta kudla líbí a jsi rozhodnutý, tak objednávej, at sem můžeš házet fotky:)
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    JIKE: mrknete ke me do EDC klubu, házel jsem tam moc zajímavý dva články jak to vypadalo v Bosně v Mostaru za války a jak to vypadalo v jižní americe při finančnim kolapsu... a v Mostaru by tě kvuli TrailMasteru okamžitě nekdo zabil....-)
    JIKE
    JIKE --- ---
    WOJTYLA: no to že se SHTF blíží je jasný, ale čím se dašková kudla tak pocitově víc líbí než odřená? myslíš že budeš s daškem svítit? a co potom s Trail Masterem? ten se díky Tobě leskne jak blatník od volhy... :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam