VACA:
T_MAX:
Sorry chlapi, narážel jsem jen na kamarádovu baterii nožů od Janči a Šmidrkala, který jsou podobně hezký, ale tupý jak poleno, a pokusy o jejich broušení dopadají neslavně: ono jak jsou to spíš estetická artefakty, tak si netroufnu je jen tak vzít na kamenech (navíc mají různě vlnitý čepele a do konkávních dutin se člověk dostává blbě), a když se je snažím jen tak jemně líznout třeba na Spydercu Sharpmaker, tak se to akorát mastí a mastí, ale s ostrostí se nic neděje. To maštění mám teorii, že je něco, co leze z toho damašku. Kdyby s něma pracoval a neměl je jako fetiš/sbírku, tak věřím, že by se daly odmastit v benzínu a přeblafnout na japonským kamení, ale to není potřeba, neb on je nosí na krku nebo má v šuplíku. Každopádně kdykoli vidím takovejhle nůž, tak mi automaticky naskočí tupost a nemožnost nabrousit. Netušil jsem, že někdo to skutečně používá a pak se nebojí to i vzít šutrem či jiným brusidlem. Tehdy věřím, že to půjde rozholit. Od nožířů ale obecně znám tupé nože. Ostatně i moje Nealy Aikuchi je jak motyka.