• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    LACHAUER:
    - maj to postelovany
    - nebo si kup k tomu Leatherman Micra, SOG Crosscut ci Leatherman Style CS
    - fair enough, problem u Victorinoxu je, ze ta pruzina je docela tuha a kdyz zaviras tak jen silou ty pruziny ti to rozrizne prst, imo noze detem (malejm) do rukou nepatri
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    vybavuji si jak jsem resil neco s kabelazi doma a mel jsem vedle sebe svuj cara-cara a kolem toho pobihal muj mladsi syn. potvurka mala.
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    Díky všem. Snad několik poznámek:

    - vývrtka: pro mě zbytečnost, víno nepiju. Naopak mě na zavíráku s vývrtkou štvalo, že mi neustále rozdírala kapsu, otvírala se atd. Ale pravda, byl to Mikov, třeba to maj švýcaři líp poštelovaný.

    - nůžky: používám je pořád. Jistě, dají se většinou nahradit kudlou, ale není to tak pohodlný, a navíc, přesně jak bylo řečeno - jsem často mezi dětma, tam je lepší stříhat než řezat.
    Spíš se bojím, jestli se dobře pracuje s nůžkama, co jsou napevno přidělaný na noži. Možná se na to vykašlu a pořídím se nějaký kvalitní malý skládací nůžky,

    - one hand: one hand s pojistkou mám na samostatném větším noži. Švýcarák vytahuju různě mezi dětma, chci , aby to nůž vypadal spíš "hračkovitě" a neagresivně. A aby nešel jednoduše otevřít, když se ho ty malý potvůrky nedejbože zmocněj.
    WOKURKA
    WOKURKA --- ---
    LACHAUER: Osobně mám "Victorinox Trailmaster" už několik let a naprosto bez problémů :) http://victorinoxcz.cz/kapesni-noze-111-mm/trailmaster
    CROSS
    CROSS --- ---
    BRUKEV: ad pilka vs nůžky, to fakt záleží na každodenním používání, osobně za tu dobu, co nosim Leatherman Charge, jsem pilku použil asi dvakrát, nůžky co tejden. Ale u mě je to daný tim, že s malejma dětma poskakujícíma kolem spíš použiju nůžky, než kudlu, na věci jako stříhání náplasti, zastřižení zlomenýho nehtu a podobně.

    O Victorinoxu nosim občas Dual Pro a doporučil bych ho jako každej jinej Victorinox, kterej mi kdy prošel rukama.
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    BRUKEV: jistic zavitu/lepidlo na loziska od loctite by te mohly zachranit na furt, obzvlast to druhy - dal jsem par kapek na uvolnujici se kolecko na 80 kg brusce na podlahy, od te doby (asi 5 let kazdodenniho pouzivani) drzi
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    LACHAUER: mam tento http://noze.heureka.cz/victorinox-spartan/ a všem ho doporučuju.

    V tvém případě bych bral ten bez pilky. Jak říkáš, je skladnější a upřímně, jak často něco potřebuješ uříznout, když nejsi v divočině?
    BTW si myslím, že nůžky jsou naprostá zbytečnost. Není model s pilkou a bez nůžek? S nůžkama si max ostříháš nehty (na čundru ???), jiné činnosti nahradíš v pohodě čepelí nože (uříznutí obvazu, vyřezání obrázků).
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    LACHAUER: ja mam Camper (vyvrtka + pilka) na cestovani po Evrope (kde vadi one hand otvirani ci pojistka a nejde vzit Leatherman, tj. vicemene cokoliv na zapad) a Cadet Alox na klicich, pac se neodrbe, je lehkej a tenkej. Urcite onehand a pojistka je dobra vec, ale zalezi, kde to budes pouzivat.
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    LACHAUER: Já mam na podobný použití tohle http://noze.heureka.cz/victorinox-forester-one-hand/
    A naprostá spokojenost. One-hand je stejně šikovný na švýcaráku stejně jako kdekoliv jinde a na takový to nošení do lesa se pilka občas hodí. Váhově ani rozměrově to nikterak nepřekáží - švýcarák je prostě malej a lehkej nůž. a navíc má (na rozdíl od těch tvých) i vývrtku, což je zařízení ještě o fous šikovnější než pilka ;)
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    Chci si pořídit novýho švýcaráka na každodenní nošení, na čundry a tak, a váhám mezi http://noze.heureka.cz/victorinox-evolution-16/ a http://noze.heureka.cz/victorinox-evolution-18/ .

    Liší se akorát pilkou. Bral bych verzi bez pilky, protože je lehčí a skladnější, a tu pilku člověk až zas tak nevyužije, navíc do lesa s sebou většinou tahám větší samostatnou skládací pilku. Tak sem s tím jdu, protože mi možná řeknete, že pilka na švýcaráku je nejlepší a nenahraditelná, nebo že mám pravdu, nebo že si mám koupit něco úplně jinýho. Díky.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    KALIF_WH: Kdyby se k tomu člověk choval jako k noži, nebyl by asi problém ani tak.
    KURE
    KURE --- ---
    Je to jasna ukazka toho ze 8mm tlusta kudla vazici 750g je pitchovina.

    Kdyz je to dobre udelany, staci ti tloustka 3+ mm.
    Když je to blbe udelany např chybou kalení, rupne to jako porculán, a je jedno že to je tlustý jako kolejnice.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    LEON_KOWALSKI: Ja mam SCHF36 a tohle je evidentne nejaka chyba kaleni u nepovedene varky, coz se stane vsude. Sam rika ze jich prodali kopec a reklamovany jsou tri. Ale kazdopadne je smutny to reklamacni chovani dodavatele.

    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    MANFRED: z tohohle materialu by mozna bylo lepsi vyrobit spis hrNECK.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    JIKE: Eště by z toho šel vyrobit neck a votvírák na pivo s luxusní rukovítkou, oba THE BEST.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    JIKE: Méďa zase sekal dřevo a páčil cihly? ;-)
    JIKE
    JIKE --- ---
    Reklamace zlomený SCHRADE SCHF37
    http://www.youtube.com/watch?v=EdGaPsFRrZE
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    LEON_KOWALSKI: jojo, vzdycky premejslim chvili nad nejakym (Finn Wolf, American Lawman) a pak kouknu na CTS-XHP verzi, ktera stoji okolo 100USD a hned me to prejde :D pac za to mam Spyderco Manix2 nebo kdyz lehce priplatim tak Paramilitary 2 a to je trochu jina liga...
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    JIKE: problém je ten, že ColdSteel má dobrý pojistky na hnusných nožích :o)) kde jsou ty časy například starých Voyagerů (ještě že ho mám)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Prosba.
    Mám tuhle EKU a torxová matka blíže k čepeli se začíná povolovat. Respektive čepel po otevření má vůli 0,5 - 1 mm (odhadem). Držet to drží, ale prostě byl bych raději, aby to bylo staženější více. Torxy jsou bohužel trochu strhlé a moc nevím, co s tím. A nůž mám rád = sere mě to.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam