úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
NOŽE -
POSEIDON
---
---
0:27:42 30.6.2016
1 odpověď
-1
EDAK
: a brousit to mas cim?
KURE
---
---
22:03:29 29.6.2016
1 odpověď
+1
AZIM
: pockej jako ze je 10 let nikdo nebrousil?
AZIM
---
---
21:29:15 29.6.2016
AZIM
: resp. pro osobní použití, ne pracovní, prostě takové to domácí krájení
AZIM
---
---
21:28:08 29.6.2016
1 odpověď
EDAK
: jasný, ja tam nějak neviděl větší než jen ten osobní need
EDAK
---
---
18:59:11 29.6.2016
1 odpověď
AZIM
: Je to jednoduchy, taky mam doma nekolik nozu uz deset let a nekolik z nich vydrzi jeste dvakrat tolik. Pouzivam nektere z nich taky velice prasacky. Ale vyzkousel jsem si praci s japoncem(mensim) a proste je to neco jinyho, hlavne kdyz musim nakrajet 12 kilo masa i s kuzi. Je to rychlejsi a mene namahave. Ja proste pokud delam neco casto a ve velkem, tak na to rad pouzivam velice dobre az nejlepsi nastroje. Taky muzes programovat na starym/pripadne slabym pocitaci a nebo si proste koupis neco poradnyho s cim ti prace pujde jednoduseji a rychleji od ruky.
HENNYVILLE
---
---
18:21:21 29.6.2016
Pise ze chce japonsky, ne italsky.
AZIM
---
---
18:17:27 29.6.2016
3 odpovědi
EDAK
: ne že bych měl chuť dloubat do hnízda ale za bura si koupíš celou sadu Zepter nožů, ja mám dve, serrated i plain edge ... mám je cca deset let a jelikož se mi za tu dobu v kuchyni vystřídala celkem pěkná řádka kuchařek tak musím říct že byli i prasacky používány a servis prakticky zadnej, nože jsou pořád v pohodě ale asi by zasloužili přejet na kameni
EDAK
---
---
13:52:02 29.6.2016
3 odpovědi
Prisel cas kdy si nutne potrebuji koupit velky kuchynsky nuz na krajeni masa. Pod vlivem zdejsi masaze vlastne prichazeji v uvahu jenom japonske. Pozadavky jsou oboustrane brouseni(jednostrane bych asi neumel nabrousit), cena max kolem 5000 CZ a rad bych nuz co si dlouho udrzi ostri a klidne muze byt narocnejsi na brouseni. Krajim velke kusy masa i s kuzi, takze vetsi velikost(240 a vice). dospel jsem k tomu ze nejlepsi pro me bude Gyuto
Co me zatim zaujalo je toto.
1)
http://www.chefknivestogo.com/tska24gy.html#reviews
2)
http://www.chefknivestogo.com/kaankusugy24.html
3)
http://www.chefknivestogo.com/kobl2nagy24.html
4)
http://www.chefknivestogo.com/kobl2gy27.html
Budu rad za komentare, pripominky a rady.
KALIF_WH
---
---
21:30:30 28.6.2016
+1
GGG
: promin, spatne jsem to precetl, kazdopadne drevo nadherny, mam pro bahenni dub slabost.
MANFRED
---
---
19:33:07 28.6.2016
FINSON
: Akorát se mi zdá, že jemu to k stylu víc pasuje a navíc jemu bych to moc nekritizoval..i když roky běží...jenže i mě.
FINSON
---
---
19:11:02 28.6.2016
1 odpověď
MANFRED
: No právě :-/
MANFRED
---
---
18:34:16 28.6.2016
1 odpověď
FINSON
: Pučík emersoník :-)
FINSON
---
---
17:54:59 28.6.2016
1 odpověď
GGG
: Super, jenom škoda toho puku na hřbetu čepele :-)
GGG
---
---
17:31:06 28.6.2016
1 odpověď
KALIF_WH
: dodal jen drevo :)
KALIF_WH
---
---
17:23:45 28.6.2016
1 odpověď
GGG
: hezky a brachovi se povedl paradni sendvic
GGG
---
---
16:43:54 28.6.2016
3 odpovědi
+19
Krásná práce zkušeného nožíře, pana Jiřího Vítovce - Nůž se střenkou z bahenního dubu (matroš od mýho bráchy)
ABSURD
---
---
18:49:32 24.6.2016
KURE
: Díky.
Netušim jak bych tu tvrdost v domácích podmínkách měřil... Čepel 12cm, rukojeť 12cm.
KURE
---
---
17:09:23 24.6.2016
1 odpověď
ABSURD
: nebyly by rozměry? A když už jsi se rozepsal o ty metalurgii, jak je to tvrdý?
Jinak je to pěkná kudla.
WAMP_ELF
---
---
23:01:33 23.6.2016
ABSURD
: myslel jsem si to. Takže nemusíš mít dobře uloženou kovadlinu stačí řetěz? zajímavý postup... odzadu.
ABSURD
---
---
22:55:46 23.6.2016
1 odpověď
+1
WAMP_ELF
: Díky. Řetěz absorbuje vibrace, tudíž s řetězem nezvoní. Nepotřebuju srát sousedy...:-)
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam