• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    CROSS
    CROSS --- ---
    NEVILL: doplnil bych k těm vrhacím nožům, že ty jsou zakázaný, ale asi bys to uhádal na sport podobným postupem, jak Blowup.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    NEVILL: vsechno co neni zakazany :-) viz BLOWUP
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    Tohle mě v čr vždycky fascinovalo. Informaci o tom, že někde je nějaké naprosto nesmyslné omezení, z něhož se lze jakýmsi procesem vymanit, jsme schopní interpretovat tak, že je to tady totálně na draka, zatímco v místě výskytu omezení je to vlastně bezva, ačkoli tady u nás žádné reálné omezení tohoto druhu ani neexistuje, natož aby bylo nutné o nějaké výjimky žádat.
    A btw. ono to mnohdy stačí zkusit a omezení v čr padnou docela rychle. V místě, kde by se mi hodilo parkovat, jsem měl zákaz stání. Tak jsem se začal na odboru dopravy městské části pídit po jeho smyslu, a když jsme zjistili, že je tam vlastně na houby, protože je to pozůstatek předešlého dopravního značení, tak přišel policajt se štípačkama a bylo po zákazu. Ani to nebolelo, stačí to zkusit.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    BLOWUP: A co se tam vlastně legálně může nosit po kapsách za nože? Victorinox a Wenger? Nebo i na ty je třeba povolení :-)
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    LEXXA: Taky bych řekl. Přístup "takovéhle jsou tu pravdla, ale jestli se ti to nelíbí, tak nám vysvětli proč to chceš jinak, a uvidíme" mi přijde sympatickej.
    V Česku by to neprošlo ani náhodou.

    LEON_KOWALSKI: To pozitivní není, ale za těchto podmínek je pozitivní to, že se s tím pořád dá pracovat.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    LEON_KOWALSKI: to si myslim pletes s nemeckem nebo anglii. Zakazany jsou tu motylky, vystrelovaky, zbrane ktery nejdou poznat (treba nuz schovanej v holi) a symetricky do tvaru dyky se dvema ostrima brouseny noze urcity dylky (coz mimochodem ten Infidel je taky ;-). Myslim ze nejak reglementovany jsou i vrhaci noze, ale tim si ted nejsem jistej. Zbytek je povolenej - normalne nosim treba rednorucne otvirany noze, coz v nemecku nejde.
    CROSS
    CROSS --- ---
    LEON_KOWALSKI: zase to nepřeháněj, to omezení neni tak dramatický. Každej nepotřebuje nosit vystřelovák, a z běžnejch EDC nožů můžeš nosit prakticky cokoli.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    LEON_KOWALSKI: je pozitivni ze lze s ti zakazem pracovat. debilni je to obsah zakazu.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    LEXXA: Co je pozitivního na tom, že ve Švajcu nesmíš nosit skoro žádný nůž? Ne že nesmíš nosit Motýlky, ty nesmíš nosit téměř nic.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    LEXXA: Ja to vidim podobne. Realna politika je halt casto kompromis i s nazorama ktery z tvy perspektivy povazujes za neco co nikdy nemelo opustit nejaky sanatorium. To ze je mozny pomoci vecnejch argumentu presto na tu politiku mit vliv je neco, ceho si na nasem systemu moc vazim. Samozrejme bych byval mohl jit a proste ty noze koupit ilegalne - ale tim bych se dostal do situace kdy bych byl automaticky kriminalizovanej, a tam uz ty argumenty nikdo slyset potom nechce.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    REDSNAKE: kdepak. cely ten pribeh vnimam pozitivne. neco je zakazano ale lze udelit vyjimku.
    ted neresim proc je balisong zakazany. samozrejme ze je to picovina. tady zakazou pomazankove maslo a muzes leda tak volat z okna a stejne ti neudeli vyjimku na nakup.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    REDSNAKE: Njn, stát ví nejlíp co je pro tebe dobrý, víš co...
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    BLOWUP: to mi prijde spis jako dost smutnej pribeh, kam se to dopracovali..
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    BLOWUP: Mozna by mohlo nekoho zajimat, jak se vyviji moje story s vyjimkou ze zbranoveho zakona.

    Zadost jsem podal teprve v patek minuly tyden - z telefonatu s policejnim dustojnikem vyplynulo, ze zadost nema sanci na uspech pokud nebude dobre oduvodnena a nemel jsem pred navstevou Prahy cas se tomu oduvodneni venovat. Docela me prekvapilo, jak pozitivne reagovala slecna na nasi obci ktera zadost prijimala, ze mi jako drzi palce a tak podobne.

    Dnes mne zavolala policistka ktera to vyrizuje na kantonu, s tim, ze mi to povolej, ze prej "pote jak jsem to oduvodnil jim skoro nic jinyho nezbejva" :-) Napsal jsem asi na A4 pojednani o morfologii nozu a jejimu echu v kulturnich dejinach lidstva.

    Nicmene, byrokracie teprve zacina. Musim jim do tydne udat, kde presne, od jakyho obchodnika a jakej typ a znacku mam v umyslu koupit. Pokud to bude ze zahranici (tady se logicky neprodavaj) bude potreba od centralniho mista u Bundu potvrzeni a povoleni importu :-) To vsechno stoji penize, takze nejprve budu resersovat co vyjde nejlevneji.

    Druhy problem je, ze musim nejspis oba noze (balisong a otf automat) koupit najednou a u stejneho obchodnika, coz u vyrobku benchmade ktere jsem si vyhledl predstavuje celkem nezanedbatelnou castku. Nicmene, na moji otazku, zda nechci svoji zadost stahnout jsem odpovedel ze kategoricky urcite nikoli.

    To be continued :-)
    BIGGIE
    BIGGIE --- ---
    RASHEEN: Cus kolik za japonce? Je dobrej, pripadne, nemas na sklade neco vetsiho? Idealne usubu?
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    Jsem zrovna v USA a napadlo mně že bych mohl koupit nějakou dražší kudlu a pak jí s nějakým drobnym profitem prodat v ČR. Nemáte někdo nějaký tip po čem jít?
    RASHEEN
    RASHEEN --- ---
    RASHEEN: zatím je volnej,kdyby se někomu zachtělo...
    RASHEEN
    RASHEEN --- ---
    Mini Japonec,cd 23 ostří 9 cm , kovaná uhlíkovka na hamon,výbrus dojedu,oplet režná nit prosycená epoxem,lněný olej....

    GGG
    GGG --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam